Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για Γάζα: «Απαράδεκτες οι γενικόλογες δηλώσεις της κυβέρνησης»

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε τον ισραηλινό βομβαρδισμό σε κτίριο του συγκροτήματος της μονής Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, που σύμφωνα με τον αρχιεπίσκοπο Τιβεριάδος Αλέξιο είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18 άνθρωποι.

Ακόμη, στην ανακοίνωσή του αυτή, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «Μετά από αυτό το περιστατικό, είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να περιορίζεται σε γενικόλογες δηλώσεις για “προστασία αμάχων και τόπων λατρείας”. Ας πάψει πλέον ο κ. Μητσοτάκης να κρύβεται πίσω από την άβουλη στάση της ΕΕ και ας επιχειρήσει την άσκηση ενεργητικής πολιτικής, στηρίζοντας την ανάληψη ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για προστασία των αμάχων, κατάπαυση του πυρός, επιστροφή απαχθέντων και αποτροπή της ανθρωπιστικής κρίσης» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Φωτογραφίες από το σημείο

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Καταδικάζουμε τον ισραηλινό βομβαρδισμό σε κτίριο παρακείμενο στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, ο οποίος οδήγησε σε απώλεια ανθρωπίνων ζωών. Η προδιαγεγραμμένη αυτή τραγωδία αναδεικνύει για μια ακόμη φορά το αδιέξοδο και τον φαύλο κύκλο στον οποίο οδηγούν επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν τις απόλυτα καταδικαστέες ενέργειες της Χαμάς, αφήνοντας πίσω νεκρούς αμάχους, καθώς και την επιτακτική ανάγκη για κατάπαυση πυρός, για την οποία αγωνίζονται οι προοδευτικές δυνάμεις.

Ειδικά μετά από αυτό το περιστατικό, είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να περιορίζεται σε γενικόλογες δηλώσεις για «προστασία αμάχων και τόπων λατρείας». Ας πάψει πλέον ο κ. Μητσοτάκης να κρύβεται πίσω από την άβουλη στάση της ΕΕ και ας επιχειρήσει την άσκηση ενεργητικής πολιτικής, στηρίζοντας την ανάληψη ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για προστασία των αμάχων, κατάπαυση του πυρός, επιστροφή απαχθέντων και αποτροπή της ανθρωπιστικής κρίσης».

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τον βομβαρδισμό

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, εξέδωσε μία ανακοίνωση αμέσως μετά τον βομβαρδισμό κατά τον οποίο επλήγη το μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου, η ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Γάζα, όπου είχαν καταφύγει πολλοί άμαχοι.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο αναφέρει: «Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για την απώλεια ζωών που προκλήθηκε από χτύπημα σε κτήριο παρακείμενο στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα.

Η προστασία των αμάχων και η ασφάλεια των τόπων λατρείας και των θρησκευτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να διασφαλίζονται και να γίνονται σεβαστές από κάθε πλευρά».

Related posts

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία να επιστρέψει τους S-400 στη Ρωσία

admin

Παραιτήθηκε ο Κώστας Καραμανλής

admin

Σήμερα η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για τα ομόφυλα ζευγάρια

admin

Ξεκινά η επιχείρηση «Αμάλθεια»

admin

Δημοσκόπηση: Η κοινωνία αγωνιά, ο Κασσελάκης δεν τραβάει, η κυβέρνηση δεν ανησυχεί (ακόμη)

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Στο προσκήνιο ξανά η υποψηφιότητα Παππά για τον Δήμο Αθηναίων

admin

Κιβωτός του Κόσμου: «Κακώς δεν μίλησαν όσοι γνώριζαν», λέει η Μιχαηλίδου

admin

Ερντογάν: Προκαλεί ξανά μιλώντας για διωκόμενη «τουρκική» μειονότητα στην Ελλάδα

admin

Διονύσης Τεμπονέρας: «Δεν είμαι σύμφωνος με τις διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά…»

admin