Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναίνεση για την επιστολική ψήφο

Μερικές φορές, λίγες, η πολιτική επιφυλάσσει ωραίες εκπλήξεις στους πολίτες. Μια απ’ αυτές τις εκπλήξεις καταγράφεται στη χθεσινή ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως.

«Με ευρεία πλειοψηφία (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας) έγινε δεκτό επί της αρχής το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο. Αισιόδοξο το μήνυμα ότι για μια μεγάλη δημοκρατική αλλαγή, μπορούμε να λειτουργούμε πέρα και πάνω από κόμματα και χρώματα. Θερμές ευχαριστίες στα κόμματα και στους φορείς για τη στήριξη επί της αρχής αλλά και για τις τεκμηριωμένες προτάσεις βελτίωσης».

Η επιλογή των κομμάτων να στηρίξουν ένα νομοσχέδιο εκσυγχρονισμού της εκλογικής διαδικασίας και ενθάρρυνσης της συμμετοχής των πολιτών, όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, δείχνει ότι το πολιτικό σύστημα μπορεί να φερθεί με ωριμότητα και να προκρίνει συναινέσεις σε καταστατικού τύπου αποφάσεις.

Εμειναν έτσι εκτός του συναινετικού νυμφώνος τα ιδιότυπα κόμματα: το ΚΚΕ και οι διάφορες εκδοχές της παραληρηματικής Ακροδεξιάς που έχουν βρεθεί στο Κοινοβούλιο. Είναι κόμματα της άρνησης. Και της συνέπειας που απορρέει από τον φόβο της περίπλοκης πραγματικότητας που αδυνατούν να την κατανοήσουν.

Related posts

Δεσποτόπουλος στο MEGA: «Ο Ερντογάν προκαλεί για να πατήσουμε πρώτοι την σκανδάλη»

admin

Μιχάλης Κωσταράκος: Πέθανε ο στρατηγός κι επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ

admin

Τουρκία: «Δηλητήριο» στάζουν Τούρκοι αναλυτές για τα εξοπλιστικά

admin

Τα 3 «όχι» της Χαριλάου Τρικούπη στις μεταρρυθμίσεις

admin

Σε σύγχυση – Καθυστερημένα, «ξαναζεσταμένα» και ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για τη βία στα γήπεδα

admin

Οικονόμου για καταγγελία Τζανερίκου: «Παζάρια, ανταλλάγματα, ταξίματα, οτιδήποτε άλλα, ούτε έγιναν, ούτε θα μπορούσαν να γίνουν»

admin

Νέα περιπέτεια για τον Νίκο Δένδια στο Αγιο Ορος

admin

Τουρκία: «Θέατρο» η παρουσία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, λέει ο Οκτάι

admin

Κασσελάκης: Δεν σχολιάζω τα του οίκου μου, είπε για Σπηλιωτόπουλο – «Ντροπή για την απόφαση για το Μάτι»

admin