Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συγκρατημένα αισιόδοξη παραμένει η Wall Street – 7ο ρεκόρ για τον Dow Jones

Με ένα μετριοπαθές

«Santa Claus rally»

ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει το 2023 η

Wall Street

Συγκεκριμένα ο βιομηχανικός Dow Jones συνέχισε να «χτίζει» τα κέρδη του πολύ πάνω από το ψυχολογικό όριο των 37.000 μονάδων, φτάνοντας πλέον μέσα σε λίγες μόλις συνεδριάσεις τις 37.710 μονάδες με νέα άνοδο 0,14%. Τα επίπεδα αυτά μεταφράζονται σε ένα ακόμη υψηλό, αισίως το 7ο(!) μέσα στο μήνα!





Αντιστοίχως ο

S&P 500

συνέχισε, αργά αλλά σταθερά, την πορεία του προς τον στόχο των 4.796,56 μονάδων που είναι το μέχρι τώρα ρεκόρ του, που χρονολογείται από τον Ιανουάριο του 2022. Σήμερα πρόσθεσε επιπλέον 0,04% φτάνοντας τις 4.783 μονάδες.





Πιο χαμηλές… πτήσεις για τον

Nasdaq

που «γύρισε» πτωτικά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης και τελικά έκλεισε στο -0,03% και τις 15.095 μονάδες. Αν και παραμένει μακράν ο πιο κερδισμένος δείκτης για τη φετινή χρονιά!


Η ανοδική τροχιά στους δείκτες διατηρήθηκε παρά και την άνοδο που κατέγραψαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς ανέβηκε περίπου πέντε μονάδες στο 3,839%, ενώ του 2ετούς αυξήθηκε κατά τρεις μονάδες στο 4,275%.





Με μία μόλις συνεδρίαση να απομένει ακόμη για το τέλος της χρηματιστηριακής χρονιάς, το 2023 φαίνεται πως θα γραφτεί με… χρυσά γράμματα για την αμερικανική αγορά.








«Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι την αγορά να επιδεικνύει ακραία αντοχή. Είχαμε κάθε ευκαιρία για την αγορά να πέσει, όμως αρνείται να πέσει. Αυτό μου λέει ότι οι “ταύροι” διατηρούν καθαρά τον έλεγχο» σχολίασε χαρακτηριστικά, στο CNBC, ο Άνταμ Σαρχάν της 50 Park Investments. Αν και οι αναλυτές φοβούνται ακριβώς την ώρα της διόρθωσης που θα έρθει αργά ή γρήγορα μετά από ένα τόσο παρατεταμένο όσο και απροσδόκητο ράλι εννέα εβδομάδων!





Άλλωστε, οι traders θεωρούν ήδη βέβαιο ότι η νέα χρονιά θα φέρει αντιστροφή της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve και μάλιστα όχι απλά μέσα στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς αλλά πιθανότατα ήδη από την ερχόμενη άνοιξη, από τη συνεδρίαση του Μαρτίου.





Related posts

ΟΠΕΚΑ: Αύριο καταβάλλονται τα επιδόματα

admin

Μειώθηκαν κατά 6% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Δεκέμβριο σε σχέση με την περσινή χρονιά

admin

Ο Μπιλ Γκέιτς εξηγεί πώς είναι εφικτό να δουλεύουμε μόνο 3 μέρες την εβδομάδα

admin

Χειμερινές εκπτώσεις: Πόσο θα διαρκέσουν – Πέντε συμβουλές για τους καταναλωτές

admin

To top 10 των ξένων που ψάχνουν εξοχικά στην Ελλάδα (γραφήματα)

admin

VORIA: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο ΣτΕ – Προθεσμία έως 24/4 για την κατάθεση υπομνημάτων (pic)

admin

«Αλλάζω συσκευή»: Τροπολογία για πλαφόν κέρδους στις ηλεκτρικές συσκευές

admin

Amor: «Μοσχοπουλήθηκε» και χαράζει νέα ρότα το luxury yacht

admin

Χατζηδάκης για ανάκληση αδειών στον ΕΦΚΑ: Οι 6,5 εκατ. ασφαλισμένοι δεν πρέπει να ταλαιπωρηθούν άλλο

admin