Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Κασσελάκης: Δεν πανηγυρίζουμε με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών – Έγινε το πρώτο βήμα

«Δεν πανηγυρίζουμε με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών» ήταν τα πρώτα λόγια του Στέφανου Κασσελάκη στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίου του MEGA. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό που «τίμησε τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ» στις 9 Ιουνίου και με αναπτερωμένο το ηθικό είπε πως θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές. «Όταν μικραίνεις τη διαφορά σε απόσταση αναπνοής στη δυτική Αθήνα, στον Πειραιά, στην Αχαΐα, πάει να πει ότι κάτι αλλάζει», είπε.

Δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την Ευρωπαϊκό πλαίσιο «που καλπάζει η ακροδεξιά και η αποχή» γιατί «οι Βρυξέλλες δεν εμπνέουν πλέον, έχουν γίνει διευθυντήριο συμφερόντων». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο σημείο αυτό, τόνισε πως αυτό «πρέπει να το αλλάξουμε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίσθηκε ικανοποιημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα γιατί «το πρώτο βήμα έγινε. Μίκρυνε η διαφορά».

Στη συνέχεια μίλησε για αυτόνομη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς τις εθνικές εκλογές και έθεσε ως πρόταγμα «να προχωρήσουμε, να κάνουμε το κόμμα μας ελκυστικό και ευέλικτο» με ανοίγματα στην κοινωνία και την ευκαιρία στους πολίτες να μιλήσουν.

Τι είπε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μετά τις ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε μία πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών και απηύθυνε πρόσκληση στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας για συνεργασία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, πάνω σε νομοσχέδια που βελτιώνουν τη ζωή του πολίτη. Μάλιστα, παρότρυνε και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθούν στους συναδέλφους τους στο ΠΑΣΟΚ και την Πλεύση Ελευθερίας, αλλά με σεβασμό στην αυτοτέλεια των κομμάτων.

«Είμαστε υπερήφανοι για το κόμμα μας, αλλά αυτό δεν μας οδηγεί στον ηγεμονισμό. Αν θεωρητικώς περισσότερα σχήματα της δημοκρατικής  παράταξης φτάσουν στο σημείο συναίνεσης τότε το τελευταίο πράγμα που θα ήταν εμπόδιο, θα ήταν η δική μου καρέκλα.  Και αν είναι προϋπόθεση να υπάρχει εκ νέου εκλογή προέδρου από το επανιδρυμένο κόμμα, από τον μεγαλύτερο προοδευτικό χώρο, τότε με ταπεινοφροσύνη και αίσθημα ευθύνης, θα ανταποκριθώ σε αυτή την προϋπόθεση και θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία. Διότι όντως συμφωνώ, ότι οι ηγεσίες πρέπει πάντα να έχουν τη σφραγίδα της βάσης. Και η βάση μας είναι μεγαλύτερη από την δεξιά-ακροδεξιά που μας κυβερνούν», υπογράμμισε.

Related posts

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Ολγα Κεφαλογιάννη: «Πρέπει να προστατέψουμε τη φήμη της Ρόδου»

admin

Ο Πολάκης στον θαυμαστό κόσμο της τεχνολογίας

admin

Διευκρινίσεις Βαρβιτσιώτη για τα 122 ακίνητα στο πόθεν έσχες του

admin

«Σαν να ακούς τον Σαμαρά» – Επίθεση Νέας Αριστεράς στον Κουτσούμπα – Τι είπε για τον γάμο ομοφύλων

admin

Με αντιπρόταση τριών σημείων το «όχι» στα μη κρατικά ΑΕΙ

admin

Marfin: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου άφησε λουλούδια στο μνημείο των θυμάτων

admin

Έτοιμος να παραιτηθεί ο Βορίδης για τον γάμο ομόφυλων – Στόχος να το ψηφίσουν οι υπουργοί

admin

Μίνα Γκάγκα: Ερχονται καινούρια επικαιροποιημένα εμβόλια το φθινόπωρο

admin