Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Στόλτενμπεργκ: Το NATO δεν σχεδιάζει να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ δε σχεδιάζει να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της βορειοατλαντικής συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ την Τρίτη, μία ημέρα αφότου  έκανε έγινε γνωστό ότι ορισμένες δυτικές χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ σημείωσε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press, ότι “οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ παρέχουν άνευ προηγουμένου υποστήριξη στην Ουκρανία. Αυτό το κάνουμε από το 2014 και γίναμε πιο ενεργοί μετά το ξέσπασμα της μεγάλης κλίμακας σύγκρουσης το 2022. Ωστόσο, δεν υπάρχουν σχέδια για αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία”.

Η αποστολή δυτικών στρατευμάτων στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία στο μέλλον δεν μπορεί να “αποκλειστεί”, είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αργά το βράδυ της Δευτέρας, αναγνωρίζοντας πάντως ότι, σε αυτό το στάδιο, “δεν υπάρχει συναίνεση” γι’ αυτό.

“Δεν υπάρχει συναίνεση σήμερα για την αποστολή, επισήμως, (…) χερσαίων στρατευμάτων. Όμως τίποτε δεν πρέπει να αποκλειστεί. Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται ώστε η Ρωσία να μην μπορέσει να κερδίσει τον πόλεμο αυτό”, δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της διεθνούς συνόδου για την υποστήριξη στην Ουκρανία που οργάνωσε το Ελιζέ.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους δεν θέλησε να πει περισσότερα για τη στάση της Γαλλίας στο ζήτημα, επικαλούμενος την ανάγκη τήρησης “στρατηγικής αμφισημίας”.

Όμως “δεν είπα ότι η Γαλλία δεν τάσσεται υπέρ”, συνέχισε. “Δεν αίρω την αμφισημία (…) λέγοντας ονόματα. Λέω ότι ήταν μια από τις επιλογές που συζητήθηκαν”, πρόσθεσε.

Related posts

Ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη ζητά να σταματήσει ένα “έγκλημα κατά της ανθρωπότητας” από το Ισραήλ

admin

Ευρωπαϊκή “διπλωματία αλληλεγγύης” στο Ισραήλ

admin

ΗΠΑ: Ο επικεφαλής του συνδικάτου των εργατών της αυτοκινητοβιομηχανίας προειδοποιεί για ενδεχόμενη “διεύρυνση” της απεργίας

admin

Ο Μπάιντεν παροτρύνει το Ισραήλ για άμεση εκεχειρία στη Γάζα

admin

Ο πρόεδρος Μπάιντεν προτρέπει το Ισραήλ να εστιάσει στην προστασία των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας

admin

Bloomberg: Η Κίνα αγοράζει φυσικό αέριο σαν να υπάρχει ακόμα ενεργειακή κρίση

admin

Μασκ: “Λιγότερος αντισημιτισμός στο X σε σύγκριση με άλλα apps κοινωνικής δικτύωσης”

admin

ΗΠΑ: Έσπασε τα κοντέρ η ανάπτυξη και στο 4ο τρίμηνο με 3,3%

admin

Η Ryanair αναμένει αύξηση των επιβατών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης

admin