Image default
ALPHA BANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η… φουρτούνα στο λιμάνι και το βήμα πίσω στην Coca – Cola

Διόρθωση: Σε φάση διόρθωσης φαίνεται ότι βρίσκεται η μετοχή της Alpha Bank, η οποία υπολείπεται κατά σχεδόν 12% από τα φετινά υψηλά του 1,79 ευρώ. Χθες, μάλιστα, η τράπεζα κατέγραψε τις χειρότερες απώλειες στον κλάδο, με την κάμψη στο τελευταίο 30ήμερο να αγγίζει το -11%. Στα 3,7 δισ. ευρώ έχει πλέον υποχωρήσει η κεφαλαιοποίηση, ενώ πριν μερικές εβδομάδες ξεπερνούσε τα 4 δισ. ευρώ.

Φουρτούνα: Τις χειρότερες ημερήσιες απώλειες των τελευταίων ετών υπέστη χθες η μετοχή του ΟΛΠ, η οποία κατρακύλησε κατά τουλάχιστον 7%, διορθώνοντας από τα υψηλά των 28,8 ευρώ. Η σχεδόν μηδενική κερδοφορία στο δ’ τρίμηνο, αναμφίβολα, προκάλεσε προβληματισμό στην αγορά, με τον τζίρο των συναλλαγών να ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ. Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι η μετοχή εξακολουθεί να «τρέχει» με ρυθμό 15% μέσα στο 2024, γεγονός το οποίο επιτρέπει ορισμένες κινήσεις αφομοίωσης.

«Φρένο»: Ενώ είχε μπει στις… ράγες για διάσπαση των αντιστάσεων των 30 ευρώ, ήρθε η χθεσινή βουτιά να βάλει «φρένο» στην ανοδική πορεία της Coca – Cola. Η μετοχή έχει πλέον υπαναχωρήσει στα 28,4 ευρώ, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 11 Μαρτίου, απέχοντας περίπου 5% από τα επίπεδα των 30 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, η μεταβολή στο 2024 εξακολουθεί να είναι ικανοποιητική ( 7,5%), με την κεφαλαιοποίηση να παραμένει άνω των 10,5 δισ. ευρώ.

Επιστροφή: Ένα βήμα πριν την ανάκτηση των 14 ευρώ βρίσκεται η μετοχή του ΟΤΕ, η οποία έχει αισίως συμπληρώσει τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, με συνολική μεταβολή της τάξης του 2,5% στο επίμαχο διάστημα. Εφόσον, μάλιστα, καταφέρει να υπερβεί τα 14 ευρώ, τότε επόμενος στόχος είναι το ενδοσυνεδριακό φετινό υψηλό των 14,17 ευρώ, από το οποίο σήμερα απέχει μόλις 2,5 ποσοστιαίες μονάδες.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Related posts

Alpha Bank: Σχεδόν 600 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

admin

Φωνητική καθοδήγηση στα ΑΤΜ της Alpha Bank

admin

Προσιτά γεύματα σε 120 εστιατόρια στην Dine Athens Restaurant Week

admin

Alpha Bank: Προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 297 εκατ.

admin

Alpha: Προχωρά η απόσχιση και εισφορά του κλάδου POS

admin

Alpha Bank: Βγαίνει στις αγορές με 5ετή έκδοση

admin

Alpha Bank: Και πάλι «Best Private Bank in Greece»

ad

Παγκρήτια: Βελτίωσε σημαντικά τα μεγέθη της – Προχωρά ο μετασχηματισμός της

ad

Alpha Bank: Προκλήσεις, ευκαιρίες και κίνδυνοι για την οικονομία

NEWSROOM