Image default
ALPHA BANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η μεγάλη εβδομάδα της Πειραιώς και το comeback της Cenergy

D-DAY: Η μεγάλη εβδομάδα της Πειραιώς έφθασε, καθώς το ΤΧΣ προχωρά στη διάθεση του 27%, κλείνοντας τον πολυετή κύκλο της κρατικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.

Οι επενδυτές αναμένεται να υπερκαλύψουν κατά αρκετές φορές το βιβλίο προσφορών, κάτι το οποίο είχε διαφανεί από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η μετοχή έφθασε στα 4 ευρώ και η κεφαλαιοποίηση ξεπέρασε τα 5 δισ. ευρώ. Στο 24% ανέρχεται το φετινό ράλι για την τράπεζα.

Πειραιώς: Ανοίγει το βιβλίο προσφορών-Η ανακοίνωση του ΤΧΣ

Τρεις συνεδριάσεις: Μόλις τρεις συνεδριάσεις χρειάστηκε η Cenergy για να επιστρέψει κοντά στα ιστορικά υψηλά των 7,5 ευρώ, με τη μετοχή να κάνει ράλι της τάξης του 9% μέσα στο επίμαχο χρονικό διάστημα. Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, η οποία πέρυσι «έσπασε» όλα τα κοντέρ, επανήλθε στο 1,4 δισ. ευρώ, αποτελώντας τη 19η πολυτιμότερη εισηγμένη. Την Τετάρτη η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2023.

Νέα υψηλά: Το… ταβάνι της συνεχίζει να «τρυπά» η μετοχή της Titan, η οποία πέτυχε ακόμη ένα ιστορικό υψηλό, αποχαιρετώντας την προηγούμενη εβδομάδα από τα 26,5 ευρώ. H εισηγμένη εδραιώνεται πλέον στην περιοχή των 2 δισ. ευρώ σε όρους χρηματιστηριακής αξίας, με τη φετινή μεταβολή να αγγίζει το 25% και τα κέρδη του προηγούμενο 30ήμερου να ανέρχονται σε σχεδόν 10%.

Η ημέρα των τραπεζών: Τρεις συνολικά τράπεζες θα ανακοινώσουν οικονομικά αποτελέσματα 12μηνου την προσεχή Πέμπτη (7/3). Ο λόγος για τις Eurobank, Alpha Bank και Attica Bank. Οι δύο πρώτες, όπως έχει διαφανεί από το 9μηνο, πρόκειται να επιβεβαιώσουν την επιστροφή στην ισχυρή κερδοφορία, προλειαίνοντας το έδαφος για τα πρώτα μερίσματα. Εκτός αυτών, την ίδια ημέρα μεγέθη για το 2023 θα ανακοινώσει και η Autohellas.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Related posts

Ο Μιχάλης Τσαρμπόπουλος νέος Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής στην Alpha Bank

admin

Συναγερμός στις τράπεζες: Τοξική απειλή η αρνητική πιστωτική τάση

ad

Alpha Bank: Βραβεύτηκε ως το μεγαλύτερο brand στην Ελλάδα

admin

Alpha Bank: Στο 5,92% το ποσοστό της BlackRock

admin

Η Alpha Bank στηρίζει το ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της Covid-19

admin

Ικανοποίηση στην Alpha Bank από τις επαφές με Ελληνες θεσμικούς

admin

Alpha Bank: Προσαρμοσμένα κέρδη 330 εκατ. το 2021

admin

Πέμπτη χρονιά στον δείκτη αειφορίας Financial Times Stock Exchange4Good η Alpha Bank

admin

Παγκρήτια: Βελτίωσε σημαντικά τα μεγέθη της – Προχωρά ο μετασχηματισμός της

ad