Image default
PIRAEUS BANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η «απειλή» των χαμηλών στην ΕΧΑΕ και η ανεξήγητη άνοδος στην Entersoft

Υψηλότερη στάθμιση: Αυξημένη στάθμιση θα έχει από σήμερα η μετοχή της Τρ. Πειραιώς σε όλους τους δείκτες του Χ.Α., χάρη στη βελτίωση της μετοχικής διασποράς από την διάθεση του 27%. Το ίδιο θα συμβεί τη Δευτέρα (18/3) και με τους δείκτες του FTSE Russell. Όσον αφορά την τιμή της μετοχής, χθες υποχώρησε ενδοσυνεδριακά έως το 0,91 ευρώ, δηλαδή κάτω της τιμής του πρόσφατου placement, προτού τελικά ανακάμψει μερικώς και κλείσει στα 3,996 ευρώ.

Νέα τιμή – στόχος: Στα 33,5 ευρώ ανεβάζει τον πήχη για την Coca – Cola HBC η Eurobank Equities, η οποία προβλέπει βελτίωση των προσαρμοσμένων καθαρών κερδών στα 800 εκατ. ευρώ για το 2024. Σύμφωνα με τον αναλυτή, η μετοχή παραμένει σε ελκυστικά επίπεδα, με discount της τάξης του 20% έναντι των ευρωπαϊκών εταιρειών του κλάδου.

Χαμηλά έτους: Τρεις ημέρες απωλειών έχει αισίως συμπληρώσει η μετοχή της ΕΧΑΕ, η οποία χθες αναδιπλώθηκε κατά 4,3% και περιορίστηκε στα 5,3 ευρώ, χάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της φετινής ανοδικής κίνησης. Πλέον, η μετοχή βρίσκεται μία ανάσα από τα χαμηλά έτους των 5,2 ευρώ, απέχοντας 10% από τα υψηλά έτους των 5,9 ευρώ.

«Σκούπισμα»: Την απόκτηση μετοχών της Entersoft συνεχίζει η Olympia Group, η οποία αισίως κατέχει το 17,22% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, συνεχίζοντας το «σκούπισμα» εν όψει της δημόσιας πρότασης. Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι χθες η μετοχή ενισχύθηκε κατά 1% και τερμάτισε στα 8,08 ευρώ, δηλαδή άνω του προσφερόμενου τιμήματος των 8 ευρώ.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Related posts

Πειραιώς: Ένα ομαδικό συνταξιοδοτικό για όλους τους εργαζόμενους

admin

Moody’s: Οι προϋποθέσεις για αναβάθμιση της Πειραιώς

admin

Πειραιώς: Συμφωνία συμβολαιακής κτηνοτροφίας με τη ΜΕΒΓΑΛ

admin

Πειραιώς: Στα €3,2 «κόβει» το στόχο η IBG -Τι βλέπει για το Q3

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Απόκτηση 5% της Neuropublic, στηρίζει την ευφυή γεωργία

admin

Επέστρεψε υγιή δάνεια 300 εκατ. στην Πειραιώς η Intrum Hellas

admin

Τρ. Πειραιώς: Χωρίς συναλλαγματική χρέωση στα ΑΤΜ οι Ουκρανοί πολίτες

admin

Βonus επιβράβευσης από ΕΚΤ περιμένει η Πειραιώς

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα έκδοση ομολόγου Tier 2

ad