Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθερότητα

Δεν πιστεύει ότι η χώρα θα αποσταθεροποιηθεί μετά τις ευρωεκλογές ο πρώην υπουργός και επικεφαλής της επιτροπής εκλογικού αγώνα της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος. Στην τελική ευθεία, όπως είπε, πρέπει να δοθεί μάχη συσπείρωσης και να εξηγηθούν τα διακυβεύματα της Ευρώπης, πέραν της «εγχώριας ατζέντας» και χωρίς τοξικότητα. «Να αναδεικνύουμε τα θέματα στην κρίσιμη καμπή της Ευρώπης». Είναι κι αυτό ένα σινιάλο «αποδραματοποίησης» της ευθείας σύνδεσης της ευρωκάλπης με τη σταθερότητα στο εσωτερικό σκηνικό.

Εξόντωση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς εκτίμησε ότι έχουμε φύγει από την περίοδο «που η μία παράταξη επεδίωκε την πολιτική αλλά και φυσική εξόντωση της άλλης», ενώ η πολιτική είναι, κατά τον ίδιο, ένα σύνολο από διλήμματα και διακυβεύματα. «Είναι ζήτημα κορυφαίων επιλογών» είπε. Κορυφαία επιλογή που στέλνει μήνυμα κατά της ακραίας πόλωσης θα είναι λογικά το προ εικοσαήμερου αίτημά του από τη Βουλή για παραίτηση της κυβέρνησης και δρομολόγηση εκλογών με παρατηρητές.

Θεατές

«Δεν μπορεί να παραμένουμε θεατές μπροστά στην εκατόμβη θυμάτων» από τα τροχαία δυστυχήματα, σύμφωνα με την υφυπουργό Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου. Ο αναθεωρημένος ΚΟΚ περιλαμβάνει νέα πολιτική ποινών στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης. Για παράδειγμα, χαμηλώνει το όριο ταχύτητας εντός αστικού ιστού. Σωστό. Αρκεί να μη (συνεχίσουν να) μένουν θεατές οι αρμόδιοι επί των ελέγχων γιατί καλές οι εξαγγελίες, αλλά καλύτερη η διασφάλιση ότι θα υλοποιηθούν κιόλας.

Brain gain

To υπουργείο Ανάπτυξης μαζί με τα επιμελητήρια «δημιουργούμε προϋποθέσεις διατηρήσιμης ανάπτυξης που θα φέρει περισσότερες, καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας» είπε ο Κώστας Σκρέκας, αναφερόμενος στις προσπάθειες αναχαίτισης του brain drain (της εκροής «μυαλών» στο εξωτερικό). Για το πολυπόθητο brain gain δεν είπε. Ισως γιατί στην κυβέρνηση ξέρουν ότι το «ταλέντο» δεν γυρνά μόνο για τον μισθό, πρέπει πρώτα να εμπιστευτεί το ελληνικό κράτος. Να δει αξιοκρατία, ας πούμε, λιγότερη γραφειοκρατία, δομές.

Related posts

Τέμπη: Αυτός είναι ο νέος πίνακας τηλεδιοίκησης στη Λάρισα – Φωτογραφίες από τον Γεραπετρίτη

admin

Στήριξε Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης, δήμαρχο Δούκα στην Αθήνα θέλει ο Ανδρουλάκης

admin

Τσακαλώτος κατά Μητσοτάκη για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Δεν εμφανίζεται όσο διαρκεί η κρίση

admin

Μητσοτάκης για τη λήξη της ενισχυμένης εποπτείας: Από μαύρο πρόβατο της Ευρώπης αξιόπιστος εταίρος

admin

Το αβέβαιο μέλλον της Κουμουνδούρου

admin

Ο αμερικανός πρεσβευτής επιβεβαιώνει την πώληση

admin

Φοβού τον «καναπέ» και τις εκπλήξεις από τους δυσαρεστημένους

admin

Η Κεραμέως κρύβεται πίσω από τα ψέματα της Ασημακοπούλου, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

admin

Την ερχόμενη Δευτέρα η απόφαση για τον Φρέντι Μπελέρη: Θα αποφυλακιστεί ή όχι;

admin