Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Κασσελάκης: Κατέθεσε στεφάνι για το Πολυτεχνείο στο μνημείο ΕΑΤ-ΕΣΑ

Την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τίμησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο του ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας.

Τον κ. Κασσελάκη συνόδευσαν η Ράνια Σβίγκου, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Νίκος Παππάς και πολλά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Στην συνέχεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεναγήθηκε και στους χώρους του ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι η διεκδίκηση του 1973 «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», «υπάρχει ακόμα στην κοινωνία μας, στη δικιά της έκφανση»

Παράλληλα, τόνισε ότι αισθάνεται «ευθύνη απέναντι στον κόσμο, να μπορέσουμε ως κυβέρνηση σύντομα να δώσουμε λύσεις και απαντήσεις» στα διαχρονικά προβλήματα.

Δήλωσε συγκεκριμένα: «Είναι μία συγκινητική μέρα, μία συγκινητική επίσκεψη. Όπως γνωρίζετε έχω γεννηθεί 15 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο και έχω ζήσει 20 χρόνια στο εξωτερικό. Η διεκδίκηση της εποχής «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» θεωρώ ότι ακόμα υπάρχει στην κοινωνία μας, στη δικιά της έκφανση. Στο κομμάτι της ελευθερίας βλέπετε την πίεση που γίνεται στους θεσμούς και προφανώς αυτό δεν συμβαδίζει με ένα κράτος ουσιαστικής ελευθερίας για την Ελληνίδα και τον Έλληνα.

Η παιδεία βλέπουμε να είναι δύο και τριών ταχυτήτων, κάτι που δεν πρέπει να επιτρέψουμε. Πρέπει να ενισχύσουμε τη δημόσια παιδεία αντί να την ιδιωτικοποιούμε. Για το ψωμί, ο Έλληνας γνωρίζει την πραγματικότητα, γνωρίζει το αίσθημα της εξάρτησης από το Pass που δίνει η κυβέρνηση αντί της ελευθερίας να μπορεί να ζήσει μετά τις 20 του κάθε μήνα. Αυτή είναι η διεκδίκηση της εποχής τότε, είναι η διεκδίκηση της εποχής σήμερα. Ως πρόεδρος μίας ιστορικής, αριστερής παράταξης αισθάνομαι ευθύνη απέναντι στον κόσμο, να μπορέσουμε ως κυβέρνηση σύντομα να δώσουμε λύσεις και απαντήσεις στις διεκδικήσεις των εποχών, που είναι διαχρονικές».

Related posts

Μητσοτάκης για νέο Μουσείο Αιγών: «Σημαντική συμβολή στην εξέλιξη της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς»

admin

Βορίδης: «Η νομοθετική ρύθμιση δούλεψε γιατί ο Κασιδιάρης είναι εκτός Βουλής»

admin

Οι διπλωμάτες διοικητές της ΕΥΠ – Από το 1999 και την «διπλωματία των σεισμών» μέχρι σήμερα

admin

«Ο πραγματικός Βύρων μάς διαφεύγει ακόμα…»

admin

Ρωσία: Στη λίστα με τις «μη φιλικές χώρες» η Ελλάδα – Υπέγραψε διάταγμα ο πρωθυπουργός

admin

Στο χειρουργείο ο Δημήτρης Κουτσούμπας – Υπεβλήθη σε επέμβαση στη σπονδυλική στήλη

admin

ΣΥΡΙΖΑ σε αχαρτογράφητα νερά

admin

Ο πόλεμος περνά στα έδρανα της Βουλής

admin

Την 115 Πτέρυγα Μάχης επιθεώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

admin