Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Κασσελάκης: «Η μόνη δύναμη που έχω είναι ο κόσμος»

Λίγο πριν την μεγάλη αναμέτρηση με την Έφη Αχτσιόγλου για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης μιλά στο «Χαμογέλα και Πάλι» για την πολιτική ζωή του τόπου, για τις αντιδράσεις του κόσμου προς το πρόσωπό του αλλά και για τις προτάσεις του εάν αναλάβει την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πάω στην κάλπη με πλήρη συνείδηση γι΄αυτό που κάνω, και για το τι διακυβεύεται από εδώ και πέρα. Πρέπει να μπορέσουμε να έχουμε μία προοδευτική κυβερνητική πρόταση για τον τόπο. Είμαστε καλύτεροι από αυτό που βλέπουμε έως τώρα ως χώρα, ως κράτος, ως κοινωνία. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας. Υπάρχει απίστευτο ανθρώπινο δυναμικό και εντός και η ομογένειά μας. Αν το φέρουμε όλο αυτό μαζί θα μπορέσει να δημιουργηθεί μία ανάπτυξη υγιής, συμπεριληπτική, με ανθρωπιά μέσα. Είμαι αισιόδοξος και ενθουσιασμένος», είπε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και πρόσθεσε σχετικά με το όραμά του: «Αυτό που είχα θέσει ως «ελληνικό όνειρο», το ποπό είναι καλύτερο απ΄ τα ξένα όνειρα, είναι το δικό μας, με την κουλτούρα μας, την συμπερίληψή μας, την δικαιοσύνη που θέλουμε να έχουμε. Ο κόσμος το έχει αφουγκραστεί και πιστεύω θα το κάνουμε πραγματικότητα».

Για όλες τις μομφές που δέχθηκε απάντησε ότι «είναι δικαίωμα του οποιουδήποτε να με υποτιμήσει. Η μόνη δύναμη που έχω είναι ο κόσμος. Η υποψηφιότητά μου είναι κινηματική, από την κοινωνία για την κοινωνία. Και την κοινωνία δεν την υποτιμάς».

«Η πρώτη φωνή της κοινωνίας του δικού μας χώρου ακούστηκε την προηγούμενη Κυριακή και είμαι σίγουρος ότι θα την κάνουμε πράξη και αυτή την Κυριακή», συμπλήρωσε.

Πώς διαχειρίζεται το γεγονός ότι τον αποκαλούν «φαινόμενο»;

«Η επικοινωνία είναι ένα εργαλείο. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ τον εαυτό μου φαινόμενο. Είμαι ένας απλός άνθρωπος που ξενιτεύτηκε από τον τόπο του, έλαβε μια ευκαιρία από τον Αλέξη Τσίπρα να είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και όταν είδε ότι δεν ήταν ικανοποιημένος από τις εναλλακτικές λύσεις διακυβέρνησης και ηγεσίας του κόμματος, έβαλε κάποιες προτάσεις μπροστά. Και έτσι άρχισε η σταδιοδρομία μου εντός της πολιτικής. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου φαινόμενο, θεωρώ ότι υπάρχει μια πηγαία ανάγκη στη χώρα μου να προοδεύσει, και να γίνουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Και ίσως να είμαι τυχερός που είμαι ένα άτομο που εκπροσωπεί αυτό. Δεν θα αλλάξω τον εαυτό μου ούτε εγώ ούτε ο Τάιλερ, έχουμε προκύψει από τζάκια, είμαστε απλά παιδιά, απλοί άνθρωποι και θέλουμε να βοηθήσουμε πολλούς ανθρώπους», απάντησε.

Σε ερώτηση για το πώς αντιδρά ο Τάιλερ στην ξαφνική δημοσιότητα, σχολίασε: «Είναι και για τους δυο μας μια μετάβαση, δεν το περιμέναμε να έχουμε, πέρα από την προσοχή σας, την ανταπόκριση του κόσμου. Κάθε φορά που βγαίνει και μόνος του και τον συναντά ο κόσμος, του λέει ότι τον αγαπά πολύ και ότι είναι ενθαρρυντικό να βλέπουν ένα νέο ζευγάρι να στηρίζει ο ένας τον άλλον. Αυτό μας γεμίσει ταπεινοφροσύνη. Είμαι τυχερός που είναι στο πλευρό μου και μακάρι να τον κάνουμε σύντονα Έλληνα πολίτη».

Δείτε τις δηλώσεις του

Related posts

Προετοιμασίες για αντεπίθεση από το Ζάππειο

admin

Οικονόμου σε Τσίπρα μετά την επίσκεψη στη ΡΑΕ: «Η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στους πολίτες»

admin

Χείρα φιλίας στην Αθήνα και χέρι στο Αιγαίο τείνει ο Ακάρ

admin

Αναβάλλεται η επίσκεψη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

admin

Η ΑΔΑΕ παίρνει τη σκυτάλη από το ΣτΕ

admin

Τέσσερις νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία

admin

Και στο κυπριακό κοινοβούλιο θα μιλήσει ο Ζελένσκι την Πέμπτη

admin

Τουρκία: Αλεξιπτωτιστές εκπαιδεύονται στην κατάληψη βραχονησίδων

admin

Τούρκος πολιτικός ήρθε στην Αθήνα και άνοιξε τουρκική σημαία μπροστά στη Βουλή

admin