Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Σε συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή ο Μπάιντεν

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι το Ιράν ξεκίνησε εναέρια επίθεση κατά του Ισραήλ, τονίζοντας ότι  Τζο Μπάιντεν ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση από την ομάδα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπογράμμισαν επίσης ότι θα σταθούν στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και θα υποστηρίξουν την άμυνα του Ισραήλ κατά αυτών των απειλών από το Ιράν.

Λίγο νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν επέστρεψε εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον, διακόπτοντας το σαββατοκύριακό του στο Ντελάγουερ, για να διαβουλευθεί με την ομάδα του Συμβουλίου Ασφαλείας του για τα γεγονότα στην Μέση Ανατολή.

“Ο πρόεδρος επιστρέφει στον Λευκό Οίκο σήμερα το απόγευμα για να έχει διαβουλεύσεις με την ομάδα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του για τα γεγονότα στην Μέση Ανατολή”, είχε ανακοινώσει στον Τύπο ο Λευκός Οίκος χωρίς διευκρινίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις δυτικών μυστικών το Ισραήλ προετοιμάζοταν για μια άμεση και άνευ προηγουμένου επίθεση από το Ιράν εναντίον κυβερνητικών στόχων που θα εκδηλωθεί το αργότερο έως την Κυριακή.

Σύμφωνα ωστόσο με διπλωματικές πηγές που επικαλούταν το πρακτορείο Reuters, η επίθεση αυτή θα είναι “ζυγισμένη”, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος μιας συνολικής περιφερειακής ανάφλεξης.

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε το Ιράν να απελευθερώσει “αμέσως” το φορτηγό πλοίο που κατέλαβε σήμερα

Την ίδια ώρα ο Λευκός Οίκος κάλεσε το Ιράν να απελευθερώσει “αμέσως” το φορτηγό πλοίο που κατέλαβε σήμερα κοντά στα Στενά του Χορμούζ και καταδίκασε αυτήν την “πράξη πειρατείας”.

“Καλούμε το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως αυτό το πλοίο και το πλήρωμά του που αποτελείται από Ινδούς, Φιλιππινέζους, Πακιστανούς, Ρώσους και Εσθονούς”, δηλώνει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Αντριέν Γουότσον. “Η απρόκλητη κατάληψη εμπορικού πλοίου συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και πράξη πειρατείας”.

Related posts

Το Ισραήλ επιχειρεί πια στην καρδιά της πόλης της Γάζας – “Τραγική” η ανθρωπιστική κρίση

admin

Το Κατάρ σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές της Barclays συνολικού ύψους $644 εκατ.

admin

Πακιστάν: Πέντε νεκροί από επίθεση οχήματος με εκρηκτικά σε φυλάκιο του στρατού

admin

Ρωσία: Συντριβή ρωσικού μαχητικού Su-30 σε εκπαιδευτική πτήση στο Καλίνινγκραντ

admin

Στο στόχαστρο της SEC στελέχη της First Republic για trading λίγο πριν την κατάρρευσή της

admin

Γουόλερ (Fed): Αν ο πληθωρισμός συνεχίσει να υποχωρεί μπορεί να δικαιολογούνται μειώσεις των επιτοκίων

admin

Αεροπορικές εταιρίες εκτρέπουν πτήσεις μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

admin

Κύπρος – Ν. Χριστοδουλίδης: Δεν πρόκειται να καλύψω κανέναν για παραβιάσεις των κυρώσεων κατά Ρωσίας

admin

Άλλοι 19 νεκροί σε επιθέσεις στην Αμπιέι, που διεκδικούν το Σουδάν και το Νότιο Σουδάν

admin