Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου προέδρου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία από τις 8 το πρωί για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και όσοι/ες εγγραφούν σήμερα, μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία των κρίσιμων εκλογών για το κόμμα.

Οι πέντε μονομάχοι που διεκδικούν την προεδρία του κόμματος, είχαν καταθέσει το προηγούμενο διάστημα τις προτάσεις τους για τη νέα εποχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες

Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλειδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς, Στέφανος Κασσελάκης και Στέφανος Τζουμάκας διεκδικούν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ,

Άνοιξαν οι κάλπες στις 8 το πρωί

Τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος προσέρχονται από το πρωί προκειμένου να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν χρειαστεί, θα υπάρξει και δεύτερος γύρος την ερχόμενη Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου.

Το ψηφοδέλτιο με τους υποψήφιους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 9 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα ενώ συνολικά σε όλη τη χώρα έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα.

Όσοι προσέλθουν για να ψηφίσουν, πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Λίγο πριν τις 9 ψήφισε ο Νίκος Παππάς

Πού ψηφίζουν οι υποψήφιοι πρόεδροι

Πρώτος από τους υποψήφιους προέδρους, ψήφισε το πρωί στις 8:45 ο Νίκος Παππάς ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής.

«Σήμερα ψηφίζουμε για να αναμετρηθούμε με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Για να σώσουμε την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη από τα σχέδιά του. Για να ξεκινήσουμε μια ενωτική πορεία προς το μετασχηματισμό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Έφη Αχτσιόγλου θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου (Εκθεσιακός χώρος Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1), στις 10:00.

-Ο Στέφανος Κασσελάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου (Εκθεσιακός χώρος Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1), στις 12:30.

-Ο Στέφανος Τζουμάκας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας (Σχολικό Συγκρότημα Αγίου Νικολάου, Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 175), στις 12:00.

-Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, Κρήτης 77, Νέα Ιωνία), στις 13:00.

Related posts

Ρεύμα: Στα 3,2 δισ. η συνολική επιδότηση των καταναλωτών – Ολα τα μέτρα

admin

Κασσελάκης: Ο προοδευτικός κόσμος έχει ευκαιρία την Κυριακή να επιλέξει «καθαρά χέρια»

admin

Τον Ιούνιο έρχεται το πρόγραμμα καταπολέμησης της παχυσαρκίας

admin

Επίσκεψη – ορόσημο για το θετικό κλίμα στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις

admin

«Η ανάπτυξή μας είναι τρέχει περισσότερα από το μέσο όρο της ευρωζώνης» λέει ο Πρωθυπουργός

admin

Τουρκία: Επίδειξη ισχύος η δοκιμή του «Tayfun» – Τι θα κρίνει τις σχέσεις Αγκυρας με Ουάσιγκτον

admin

«Πόλεμος» στη Βουλή για την επιστολική ψήφο

admin

Ορκίζεται υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς

admin

Μαρινάκης για Λιβύη: «Ηταν τροχαίο δυστύχημα – Δεν μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΠ»

admin