Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο αντιφρονών Καρά –Μουρζά μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία

Η σύζυγος του Ρώσου αντιφρονούντα Βλαντίμιρ Καρά-Μουρζά δήλωσε σήμερα ότι έχει φύγει από την αποικία κρατουμένων στη Σιβηρία όπου ήταν φυλακισμένος από τον Σεπτέμβριο και ότι η ίδια δεν γνωρίζει πού τον έχουν μεταφέρει οι αρχές.

Η Γεβγκένια Καρά-Μουρζά έγραψε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι ο σύζυγός της, ο οποίος υποφέρει από νευρική διαταραχή αφού επιβίωσε δύο επιθέσεων δηλητηρίασης, παρέμεινε στην απομόνωση κατά τη διάρκεια των τεσσάρων μηνών που πέρασε στην αποικία αυστηρού καθεστώτος ΙΚ-6 στο Ομσκ.

Οι καταδικασθέντες φυλακισμένοι μπορεί να εξαφανιστούν για μεγάλες χρονικές περιόδους ενώ μεταφέρονται με τρένα και αυτοκίνητα των φυλακών μεταξύ απομακρυσμένων σημείων του σωφρονιστικού συστήματος της Ρωσίας. Τον Δεκέμβριο, η οικογένεια και οι δικηγόροι του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι έχασαν την επαφή μαζί του για περίπου τρεις εβδομάδες, ενώ ο ίδιος μεταφέρονταν σε μια αποικία κρατουμένων στην Αρκτική.

Η Υπηρεσία Φυλακών της Ρωσίας δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα να σχολιάσει την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Καρά-Μουρζά.

Ο διαφωνών Καρά-Μουρζά καταδικάστηκε σε 25 ετών φυλάκιση τον περασμένο Απρίλιο για προδοσία και διάδοση “ψευδών πληροφοριών” για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες συγκρίνοντας τις διαδικασίες με τις θεαματικές δίκες του Στάλιν τη δεκαετία του 1930.

Ο ηλικίας 42 ετών Καρά-Μουρζά πάσχει από πολυνευροπάθεια που αφαιρεί την αίσθηση από τα άκρα του εκτός αν ελεγχθεί με φάρμακα και άσκηση. Η σύζυγός του εκφράζει φόβους για τη ζωή του στην φυλακή.

Τα περιστατικά δηλητηρίασής του, το 2015 και το 2017, είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει ο Καρά–Μουρζά σε κώμα και τις δύο φορές, ενώ και ο Ναβάλνι επέζησε μιας απόπειρας δηλητηρίασής του με νευροτοξικό παράγοντα το 2020.

Ο Καρά-Μουρζά ο οποίος έχει ρωσική και βρετανική υπηκοότητα, ανήκει στον μικρό αριθμό γνωστών προσωπικοτήτων της αντιπολίτευσης που παραμένουν στη Ρωσία και συνεχίζουν να μιλούν ανοιχτά εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την επέμβαση του στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

ΠΗΓΗ - ΜΠΕ 

Related posts

Η Γαλλία ζητά από βιομηχανίες να δώσουν προτεραιότητα στις παραγγελίες στρατιωτικού υλικού

admin

Σε κατάσταση συναγερμού Κένυα και Τανζανία, στο μάτι επερχόμενου κυκλώνα

admin

Πεσκόφ: Η Μόσχα δεν αποκλείει τη δημιουργία μιας “ουδέτερης ζώνης” σε ουκρανικά εδάφη

admin

ΗΠΑ: Παρέμεινε σε τροχιά επέκτασης ο κλάδος των υπηρεσιών και τον Απρίλιο

admin

Ουκρανία: Εκκενώνονται το Κουπιάνσκ και 37 γειτονικές κοινότητες λόγω της προέλασης των Ρώσων

admin

ΗΠΑ: Νέοι περιορισμοί στα τσιπ της Nvidia από την κυβέρνηση Μπάιντεν

admin

Τσαντ: Ο αντίπαλος της χούντας Γιάγια Ντίλο σκοτώθηκε σε επίθεση του στρατού στην έδρα του κόμματός του

admin

Η γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,1% το γ’ τρίμηνο

admin

ΗΠΑ: Εξουδετέρωσε σκάφη και πύραυλους των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

admin