Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Επίσημα νεκρός ο Πριγκόζιν – Επιβεβαιώθηκε από τεστ DNA ο θάνατός του

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:32

Η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα πως επιβεβαίωσε μέσω τεστ DNA ότι επικεφαλής της μισθοφορικής ομάδας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν συγκαταλεγόταν μεταξύ των 10 ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα την περασμένη Τετάρτη, όπως σημειώνει το Reuters.

Τα αποτελέσματα των γενετικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν επιβεβαίωσαν ότι οι ταυτότητες των 10 θυμάτων, τα πτώματα των οποίων εντοπίστηκαν μετά τη συντριβή του αεροπλάνου, “αντιστοιχούν στον κατάλογο” επιβατών και μελών του πληρώματος.

Πέραν του Πριγόζιν, επιβεβαιώθηκε και ο θάνατος του Ντμίτρι Ούτκιν, του ¨δεξιού χεριού” του Πριγκόζιν.

“Στο πλαίσιο της έρευνας για τη συντριβή του αεροσκάφους στην περιοχή Τβερ, ολοκληρώθηκαν οι μοριογενετικές εξετάσεις”, ανέφερε η Επιτροπή της Ρωσίας σε ανακοίνωσή της στον ιστότοπό της στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

“Σύμφωνα με τα αποτελέσματά τους, διαπιστώθηκε η ταυτότητα και των 10 νεκρών. Αντιστοιχούν στον κατάλογο που αναφέρεται στο δελτίο πτήσης”, ανέφερε.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη δύο μήνες ακριβώς μετά την αποτυχημένη ανταρσία του Πριγκόζιν κατά της ανώτατης διοίκησης του ρωσικού στρατού.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την Πέμπτη τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Γεβγένι Πριγκόζιν, στην πρώτη τοποθέτησή του μετά τον φημολογούμενο θάνατο του αρχηγού της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner σε πτώση αεροπλάνου χτες.

Ο Πούτιν επαίνεσε τον Πριγκόζιν ως ταλαντούχο επιχειρηματία και σημείωσε ότι η γνωριμία τους χρονολογούταν από τη δεκαετία του 1990, σε σχόλια που έκανε σε τηλεοπτική εμφάνιση.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο Πριγκόζιν “είχε περίπλοκη μοίρα, έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή του”, αλλά ότι “αποσπούσε τα απαραίτητα αποτελέσματα τόσο για τον εαυτό του όσο και όταν του ζήτησα να το κάνει για τον κοινό μας στόχο, όπως συνέβη τους τελευταίους μήνες”.

Την παρασκευή, το Κρεμλίνο διέψευσε ότι έδωσε εντολή να σκοτωθεί ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, κάνοντας λόγο για ένα “απόλυτο ψέμα”. “Τώρα γίνονται πολλές εικασίες γύρω από την συντριβή του αεροπλάνου αυτού και τους τραγικούς θανάτους των επιβατών του αεροπλάνου, συμπεριλαμβανομένου του Γεβγκένι Πριγκόζιν. Βεβαίως στη Δύση όλες αυτές οι εικασίες παρουσιάζονται από μια πολύ καλά γνωστή γωνία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ

Related posts

“Συγκεκριμένη απόφαση” για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ ζητά ο Ζελένσκι από τη Σύνοδο Κορυφής

admin

Ο Ντ. Τουσκ δεσμεύεται στις Βρυξέλλες να αποκαταστήσει την θέση της Πολωνίας στην ΕΕ

admin

Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Όρμπαν έκανε δεκτή τη Μαρίν Λεπέν στη Βουδαπέστη

admin

Γουινέα: Ο πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής χούντας του 2008 απέδρασε από τη φυλακή – Η κυβέρνηση έκλεισε τα σύνορα

admin

Γάζα: Δεκαέξι Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων

admin

ΗΠΑ: “Ανατροπή” στο Ανώτατο Δικαστήριο και ο Τραμπ κανονικά υποψήφιος στις εκλογές

admin

Ο ταϊβανικός κολοσσός των τσιπ TSMC θα κατασκευάσει δεύτερο εργοστάσιο στην Ιαπωνία

admin

Στο Ισραήλ έφθασαν οι 11 όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς – Απελευθερώθηκαν 33 Παλαιστίνιοι

admin

Evergrande: Δικαστήριο στο Χονγκ Κονγκ θα κρίνει το μέλλον της – Τρόμος για την αγορά ακινήτων

admin