Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Η επίθεση της 7ης/10 είναι μόνο η αρχή, προειδοποιεί αξιωματούχος της Χαμάς

Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ ήταν μόνο η αρχή προειδοποίησε την Τετάρτη αξιωματούχος του πολιτικού σκέλους της Χαμάς, προσθέτοντας ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν μέχρις ότου να εξαλειφθεί το Ισραήλ.

“Το Ισραήλ είναι μια χώρα που δεν έχει θέση στη γη μας”, δήλωσε ο Γκαζί Χαμάντ, μέλος του πολιτικού σκέλους της Χαμάς σε συνέντευξή του στο λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο LBC στις 24 Οκτωβρίου, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα από το MEMRI και μεταδίδουν οι The Times of Israel. 

“Πρέπει να εκτοπιστεί γιατί αποτελεί καταστροφή για την ασφάλεια, τη στρατιωτική και πολιτική υπόσταση του αραβικού και ισλαμικού έθνους. Δεν ντρεπόμαστε να το πούμε”, πρόσθεσε ο Χαμάντ.

Απόσπασμα της συνέντευξης κοινοποίησε σήμερα στην πλατφόρμα X ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Κλέβερλι.

How can there be peace when Hamas are committed to the eradication of Israel?

This is an official from Hamas committing to repeat the atrocities from 07/10 again and again.

pic.twitter.com/XbgWWt3aaW

— James Cleverly🇬🇧 (@JamesCleverly) November 1, 2023

Στη συνέντευξη, ο Χαμάντ επισημαίνει ότι το Ισραήλ πρέπει να εκτοπιστεί από όλα τα “παλαιστινιακά εδάφη”, δηλαδή να εξαλειφθεί πλήρως, υποστηρίζοντας ότι η ύπαρξή του είναι “παράλογη”.

“Πρέπει να δώσουμε ένα μάθημα στο Ισραήλ και θα το κάνουμε δύο και τρεις φορές. Ο Κατακλυσμός του αλ Άκσα [το όνομα που έδωσε η Χαμάς στην επίθεση της 7 Οκτωβρίου] είναι μόνο η αρχή”, συνέχισε ο Χαμάντ. “Θα πρέπει να πληρώσουμε ένα τίμημα; Ναι, και είμαστε έτοιμοι να το πληρώσουμε. Αυτοχαρακτηριζόμαστε έθνος μαρτύρων και είμαστε περήφανοι που θυσιάζουμε μάρτυρες”.

Ο αξιωματούχος της Χαμάς επαναλαμβάνει επίσης ότι η Χαμάς δεν σκόπευε να βλάψει αμάχους, αλλά υπήρχαν “επιπλοκές” στο έδαφος, με τους The Times of Israel να επισημαίνουν ότι έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες συντριπτικά στοιχεία για σκόπιμες επιθ΄σεις εναντίον Ισραηλινών αμάχων, ως μέρος των οδηγιών που δόθηκαν από τους διοικητές της Χαμάς.

“Είμαστε θύματα της κατοχής. Τέλος. Επομένως, κανείς δεν πρέπει να μας κατηγορεί για αυτά που κάνουμε. Στις 7 Οκτωβρίου, στις 10 Οκτωβρίου, για εκατομμυριοστή φορά, ό,τι κάνουμε είναι δικαιολογημένο”, τόνισε ο Χαμάντ.

Related posts

Βόρεια Μακεδονία: Στο Σύνταγμα της χώρας θα συμπεριληφθούν ακόμη έξι λαοί

admin

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός δηλώνει ότι ένας νέος πόλεμος με το Αζερμπαϊτζάν είναι “πολύ πιθανός”

admin

Η Βόρεια Κορέα εκτοξεύει πυραύλους κρουζ προς ανατολική κατεύθυνση

admin

Ουκρανία: Ο ρωσικός κατάλογος με τους “νεκρούς αιχμαλώτους Ουκρανούς” από τη συντριβή του Il-76 περιλαμβάνει και… ζωντανούς

admin

Επίθεση στο Παρίσι: Υπουργός παραδέχτηκε “προφανή αποτυχία” στην “ψυχιατρική” παρακολούθηση του υπόπτου

admin

Φυσικό αέριο: Ξεκινά η απεργία των εργαζόμενων της Chevron στην Αυστραλία – Άλμα 12% οι τιμές

admin

Η Γερμανία αποχαιρέτισε τον Β. Σόιμπλε

admin

Ρωσία: Οι ρωσικές αρχές διαλύουν το Κέντρο Ζαχάροφ

admin

Dollar Tree: Πτώση κερδών, αύξηση εσόδων το β’ τρίμηνο

admin