Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ποινική έρευνα σε βάρος Ρωσίδας δημοσιογράφου για “δικαιολόγηση” της τρομοκρατίας

Οι εισαγγελικές αρχές στη Μόσχα ανακοίνωσαν σήμερα ότι ξεκίνησαν ποινική έρευνα σε βάρος της δημοσιογράφου Άννα Λόικο, του διαδικτυακού ειδησεογραφικού μέσου SOTA, το οποίο έχει συστηματικά εξοργίσει τις αρχές που θεωρούν ότι “δημοσίως δικαιολογεί την τρομοκρατία”.

Η Ανακριτική Επιτροπή της Μόσχας, η οποία ασχολείται με σοβαρά αδικήματα, αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι έχει ξεκινήσει μια έρευνα σε βάρος της δημοσιογράφου Άννα Λόικο του ανεξάρτητου από το κράτος διαδικτυακού μέσου SOTA, που κάνει κυρίως δημοσιεύσεις στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Το SOTA, του οποίου ο ιδρυτής και ο διευθυντής έχουν χαρακτηρισθεί “ξένοι πράκτορες” από τις ρωσικές αρχές, έχει καλύψει συχνά διαμαρτυρίες και δίκες επικριτών του Κρεμλίνου τα οποία τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μερικές φορές αγνοούν.

Οι ανακριτές στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι ένα άρθρο που είχε η Λόικο το 2021 για την ισλαμιστική οργάνωση Χιζντ ουτ Ταχρίρ, η οποία είναι απαγορευμένη στην Ρωσία, προκάλεσε την προσοχή τους επειδή δικαιολογούσε την ιδεολογία μιας οργάνωσης την οποία η Μόσχα θεωρεί “τρομοκράτες”.

Η Λόικο η οποία βρίσκεται εκτός Ρωσίας, δήλωσε στο SOTA ότι αρνείται ότι δικαιολογεί την τρομοκρατία και θα μελετήσει “ευχαρίστως” τα συμπεράσματα των εμπειρογνωμόνων των ανακριτών σχετικά με τα φερόμενα αδικήματά της.

Το SOTA το οποίο έγραψε ότι στο διαμέρισμα της μητέρας της Λόϊκο έκαναν έρευνα οι ανακριτές αναφέρει σε ανακοίνωση του: “Η συντακτική επιτροπή σημειώνει ότι, δεδομένης της ημερομηνίας του άρθρου, των προεδρικών εκλογών που πλησιάζουν και των πολυάριθμων απειλών που έχουμε λάβει από διάφορους υποστηρικτές των αρχών, μιλάμε για πολιτική πίεση στα μέσα ενημέρωσης”.

Η Ρωσία, η οποία πρόκειται να διεξάγει προεδρικές εκλογές το επόμενο έτος και συνεχίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία, έχει προχωρήσει σε σαρωτική καταστολή των μέσων ενημέρωσης που θεωρεί εχθρικά προς τα συμφέροντα της χώρας, καθώς και της αντιπολίτευσης την οποία θεωρεί επικίνδυνη και υποστηριζόμενη από το εξωτερικό.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

American Express: Κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις στο β’ τρίμηνο

admin

“Συντριπτική” νίκη του “ναι” στο δημοψήφισμα στη Βενεζουέλα για την ενσωμάτωση του Εσεκίμπο της Γουιάνας

admin

Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Βέτο της Ρωσίας σε απόφαση για κυρώσεις στο Μάλι

admin

Μακρόν για Τραμπ: Δεν κάνω διακρίσεις στο ποιος εκλέγεται – Δημοκρατία σε κρίση οι ΗΠΑ

admin

Δώδεκα νεκροί και 30 τραυματίες σε επίθεση drone στο ανατολικό Σουδάν

admin

Η Ουκρανία λέει πως κατέρριψε 14 από τα 17 drones που εξαπέλυσε η Ρωσία τη νύχτα

admin

ΗΠΑ: Συμφωνία στο Κογκρέσο για ομοσπονδιακό προϋπολογισμό 1,6 τρισ. δολαρίων

admin

“Δεν είναι πόλεμος, είναι ολοκαύτωμα” – Αποκεφάλισαν και έκαψαν γονείς και μωρά – Απίστευτη θηριωδία από τη Χαμάς

admin

Καλύτερα του αναμενομένου τα μεγέθη της Stellantis στο α’ τρίμηνο, με ώθηση… τιμών και Jeep

admin