Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πως η Neuropublic προσέλκυσε το Latsco Family Office

Όταν το 2003 ιδρύθηκε ηNeuropublic, μία εταιρεία Τεχνολογίας & Πληροφορικής δεν φανταζόταν κανείς ότι η εταιρεία αυτή θα προσέλκυε το επενδυτικό ενδιαφέρον «ηχηρών» επενδυτών με την εταιρεία να θέλει να αποτελέσει το μέλλον της ευφυούς γεωργίας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και εκτός συνόρων.

Το ιδιαίτερα υποσχόμενο μέλλον της εταιρείας είδε και το  Latsco Family Office καθώς μετά και από τις πρόσφατες καταστροφές στον θεσσαλικό κάμπο, η Ελλάδα φαίνεται πως έχει ανάγκη πιο πολύ από ποτέ, το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense και τους αγρομετεωρολογικούς σταθμούς που έχει εγκαταστήσει σε ολόκληρη τη χώρα, το πιο εκτεταμένο δίκτυο στην Ελλάδα.

Η εταιρεία  που διαθέτει ένα σύγχρονο εργαστήριο στα πλαίσια του τμήματος Embedded/IoT R&D (Τμήμα Ενσωματωμένων/ IoT Έρευνας και Ανάπτυξης) έχει αναπτύξει επίσης και ένα πληροφοριακό σύστημα που χαρτογραφεί τα διαφορετικά είδη καλλιεργειών στην Ελλάδα και παράγει στατιστικά στοιχεία για τη γεωγραφική τους κατανομή.

Πρόσφατα μάλιστα ανέλαβε να τρέξει έργο 5,4 εκατ. ευρώ, και αφορά στη συντήρηση και υποστήριξη της λειτουργίας του Πληροφοριακού Συστήματος που υποστηρίζει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεν είναι τυχαίο ότι τον Απρίλιο του 2021 η Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε το 5% της Neuropublic η οποία τον Ιανουάριο ξεκίνησε τη λειτουργία δεύτερου ιδιόκτητου κτηρίου στον Πειραιά, το gaiasense HUB, ενός κόμβου για την έρευνα, την ανάπτυξη, την ψηφιοποίηση, που φιλοδοξεί να αποτελέσει ενεργό και δυναμικό μέρος της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης για την εθνική, αλλά και ευρωπαϊκή οικονομία και κοινωνία.

Το προφίλ της εταιρείας

Είναι μια πρωτοποριακή εταιρεία πληροφορικής που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων συστημάτων και εφαρμογών υψηλών απαιτήσεων σε Web και Cloud περιβάλλον. Εχει δημιουργήσει την πρώτη και μοναδική υποδομή μεγάλης κλίμακας Διαδικτύου των Πραγμάτων στην Ελλάδα, με χιλιάδες ασύρματους αισθητήρες δικής τους σχεδίασης και κατασκευής εγκατεστημένους στην αγροτική γη.

Αναπτύσσει πληροφοριακά συστήματα και υπηρεσίες, με απώτερο σκοπό την παροχή υπηρεσιών οι οποίες εκσυγχρονίζουν και ψηφιοποιούν τη Δημόσια Διοίκηση και κατέχουν ηγετική θέση στον τομέα της Γεωργίας, παρέχοντας ευρεία γκάμα τεχνολογικών υπηρεσιών για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Από το 2006, η εταιρεία αναπτύσσει και συντηρεί πληροφοριακά συστήματα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ έχει αναπτύξει σύνθετα και απαιτητικά πληροφορικά συστήματα για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Επενδύει σημαντικά ποσά στον Τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης (πάνω από 2 εκατ. ευρώ), αναπτύσσοντας το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense, στοχεύοντας στην ψηφιοποίηση και την αναμόρφωση της γεωργικής παραγωγής στην Ελλάδα.

Είναι μόνιμο μέλος σε φορείς όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση Εταιρειών Τηλεπισκόπησης (EARSC), η Συμμαχία για την Καινοτομία του Διαδικτύου Πραγμάτων (AIOTI), ο Σύνδεσμος για την αξία των Μεγάλων Δεδομένων (BDVA), η Hellenic Emerging Technologies Industry Association (HETiA), κ.ά.

Related posts

Placements και συγχωνεύσεις αλλάζουν το τοπίο στις ΑΕΕΑΠ

admin

Βουτιά 21% στις εξαγωγές αμερικανικών όπλων

admin

Σε ιστορικά υψηλά τα κέρδη του ΟΛΠ, πάνω από 100 εκατ. ο τζίρος στο εξάμηνο

admin

Ξεκινά το mega-project των ΔΕΗ-RWE στα φωτοβολταϊκά

admin

Αύξηση τζίρου για Isomat το 2023, νέο επενδυτικό πρόγραμμα 28 εκατ. ευρώ

admin

Νέα υπηρεσία προκράτησης ταξί από την Uber στην Ελλάδα

admin

Πως το ελληνικό ροδάκινο έφτασε στα νησιά Barbados

admin

Space Hellas: Τέταρτη τιμητική υποτροφία «Δημήτρης Μανωλόπουλος»

admin

Κωνσταντινίδης (ΟΤΕ): Θα καλύψουμε με οπτική ίνα και ταχύτητες 1Gbps τα 2/3 της χώρας

admin