Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποίηση Νετανιάχου: Η Χεζμπολάχ να μη διανοηθεί να μπει στον πόλεμο – Αντίποινα με “ασύλληπτο” μέγεθος

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα την Χεζμπολάχ κατά του ανοίγματος ενός δεύτερου πολεμικού μετώπου με το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι αν αυτό συμβεί, θα επιφέρει ισραηλινές επιδρομές ως αντίποινα με “ασύλληπτο” μέγεθος, που θα προκαλέσουν “καταστροφή” στο Λίβανο.

Σε ένα επίσημο αντίγραφο της ενημέρωσης που έκανε ο Νετανιάχου σε άντρες των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, ο ίδιος τόνισε: “Δεν μπορώ να σας πω τώρα αν η Χεζμπολάχ θα αποφασίσει να εισέλθει πλήρως στον πόλεμο της Γάζας”.

Ο πόλεμος αυτός άρχισε μετά από μία καταστροφική συνοριακή επίθεση που έκανε η Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, ενώ είναι ζήτημα “ζωής ή θανάτου” για το Ισραήλ, πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε νωρίτερα τη Χεζμπολάχ ότι επιδιώκει τη στρατιωτική κλιμάκωση στη μεθόριο μεταξύ των δύο χωρών, με κίνδυνο να παρασύρει τον Λίβανο στον πόλεμο, έπειτα από τις νέες ανταλλαγές πυρών μεταξύ του Ισραήλ και μαχητών της οργάνωσης.

“Η Χεζμπολάχ επιτίθεται και σέρνει τον Λίβανο σε έναν πόλεμο από τον οποίο δεν θα έχει κανένα όφελος, αλλά από τον οποίο κινδυνεύει να χάσει πολλά”, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κόρνικους σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

Οι νέες ανταλλαγές πυρών χθες Σάββατο μεταξύ του ισραηλινού στρατού και μαχητών της λιβανέχικης Χεζμπολάχ προκάλεσαν νεκρούς και τραυματίες στη μεθόριο μεταξύ Ισραήλ- Λιβάνου, μια περιοχή όπου η ένταση έχει οξυνθεί μετά την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Στον Λίβανο το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ, σύμμαχος της Χαμάς, ανακοίνωσε ότι έξι μαχητές του σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις. Ο Ισλαμικός Τζιχάντ, μια ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση, επεσήμανε ότι ένα μέλος του σκοτώθηκε.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια του Σαββάτου σημειώθηκε σειρά περιστατικών στο βόρειο Ισραήλ, όπως η εκτόξευση αντιαρματικής ρουκέτας από μαχητές της Χεζμπολάχ με κατεύθυνση το χωριό Μπαράμ, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες, ένας εκ των οποίων σοβαρά.

Related posts

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε βοήθεια σε Ουκρανία και Ισραήλ αλλά υπάρχουν… κολλήματα

admin

Εκλογές στην Τουρκία: Φόβοι ότι ο Ερντογάν ίσως επηρεάσει το αποτέλεσμα μέσω deepfake τεχνολογίας

admin

Αφρικανοί ηγέτες θα προτείνουν “μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης” σε Ρωσία και Ουκρανία

admin

Κίνα: Η στιγμή που ο δράστης μαχαιρώνει τον Ισραηλινό διπλωμάτη στη μέση του δρόμου – Σκληρό βίντεο

admin

Ζελένσκι: Προειδοποιεί για ρωσική απειλή στη Ζαπορίζια – Τι αναφέρει το Κρεμλίνο

admin

Κίνα: Συρρικνώθηκε για πέμπτο διαδοχικό μήνα η μεταποιητική δραστηριότητα

admin

ΗΠΑ: Επιβράδυνση του κλάδου των υπηρεσιών τον Σεπτέμβριο

admin

Το Βέλγιο θα παραδώσει F-16 στην Ουκρανία από το 2025

admin

Κομισιόν: Οι γυναίκες στην EE αμείβονται κατά 13% λιγότερο από τους άνδρες για εργασία ίσης αξίας

admin