Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Πρακτικά ΕΚΤ: Διχασμένοι οι αξιωματούχοι τον Σεπτέμβριο – Οριακή η απόφαση

Διχασμένοι ήταν οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής του προηγούμενου μήνα, με την απόφαση για άλλη μία αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης να είναι οριακή σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

“Με βάση το μεγάλο βαθμό αβεβαιότητας, τα μέλη [του Δ.Σ.] υπογράμμισαν ότι η απόφαση για αύξηση των επιτοκίων ή παύση ήταν πολύ κοντά”, σημειώνεται στα πρακτικά της συνεδρίασης. 

Οι αξιωματούχοι που τάχθηκαν υπέρ της αύξησης έδωσαν έμφαση “στα πολύ υψηλά επίπεδα του πληθωρισμού και στο γεγονός ότι μια αύξηση των επιτοκίων θα έδειχνε την ισχυρή αποφασιστικότητα του Δ.Σ. για την επαναφορά του πληθωρισμού στον στόχο του 2%”.  

Άλλα μέλη του Δ.Σ. προτίμησαν τα επιτόκια να μείνουν αμετάβλητα, επισημαίνοντας “ότι τα διαθέσιμα στοιχεία από τον Ιούλιο, σε γενικές γραμμές, δεν υποστήριζαν άλλη μια αύξηση” καθώς η οικονομία είχε αποδυναμωθεί και ο πληθωρισμός ήταν σε τροχιά να επιστρέψει στον στόχο μέχρι το τέλος του χρονικού ορίζοντα προβολής. 

“Τα μέλη αυτά σημείωσαν επίσης ότι μεγάλο μέρος του αντίκτυπου από τις προηγούμενες αυξήσεις των επιτοκίων δεν έχει περάσει στην οικονομία”, σημειώνεται στα πρακτικά.

Related posts

ΗΠΑ: Κατρακύλησαν κατά 22.000 οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

admin

Τουρκία: Αντιπροσωπεία της αμερικανικής Βουλής αύριο στην Άγκυρα

admin

ΗΠΑ: Συνάντηση Μπάιντεν με τους ηγέτες του Κογκρέσου για το ανώτατο όριο του χρέους από Δευτέρα

admin

Σουηδία: Η κυβέρνηση βλέπει χαμηλότερη ανάπτυξη το 2024

admin

Γάλλος υπ. αναφορικά με το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία: Πρόκειται κυρίως για συμβούλους και εκπαιδευτές

admin

Φ. Μπελέρης: “Στόχος τους είναι να μην αναλάβω καθήκοντα δημάρχου”

admin

Το Ισραήλ έπληξε 150 υπόγειους στόχους στη Γάζα – Νεκρός ανώτερος διοικητής της Χαμάς

admin

StartUps: Τα δύο ελληνικά hubs στα κορυφαία της Ευρώπης

admin

Στρατιωτική επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ προανήγγειλε ο Ερντογάν

admin