Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποντάρει στα κοινωνικά ζητήματα και το περιβάλλον

Η ατζέντα της εξωστρέφειας για το ΠΑΣΟΚ πάει βήμα-βήμα με την αντιπολιτευτική του παρουσία, τόσο εκτός όσο και εντός του Κοινοβουλίου – και αυτό το διάστημα η σύγκρουση με τη ΝΔ, αλλά και η ανάδειξη θεματικών που αποτελούν πολιτικά ατού για τη Σοσιαλδημοκρατία έχουν τον πρώτο λόγο. Η σημερινή εκδήλωση του ινστιτούτου InSocial αφορά το περιβάλλον, ωστόσο, όπως επισημαίνεται από τη Χαριλάου Τρικούπη, το ΠΑΣΟΚ είναι η παράταξη που έχει ανοίξει και μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την κοινωνία, όπως η αντιμετώπιση της ακρίβειας και η κοινωνική στέγαση.

Σε αυτό το πλαίσιο η παρουσίαση των θέσεων του κόμματος θα συνεχιστεί, ενώ παράλληλα θα υπάρχει συνεχής προσπάθεια το Μέγαρο Μαξίμου να έρχεται αντιμέτωπο με ερωτήσεις σχετικά με την πολιτική κατεύθυνση και τις μεταρρυθμίσεις που κάνει όσο και με αντιπροτάσεις με στόχο να ανέβει και ο δείκτης κυβερνησιμότητας που αυτή τη στιγμή παραμένει χαμηλός για το ΠΑΣΟΚ.

Υπό αυτό το πρίσμα, της σημασίας που έχει η λογοδοσία, εκλαμβάνεται η έμφαση που δίνει η Χαριλάου Τρικούπη στο θέμα των Τεμπών, το οποίο «σηκώνει» δημόσια ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας για ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο «διαφθοράς και συγκάλυψης» που διακατέχει το σύνολο των δράσεων και των αποφάσεων της σημερινής κυβέρνησης.

Τα πρόσωπα του ψηφοδελτίου

Εν όψει των ευρωεκλογών, στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να εμφανίσουν μια συντεταγμένη εικόνα στον δρόμο προς την κάλπη, έχοντας επίγνωση του διακυβεύματος. Οι συζητήσεις για το «κλείσιμο» προσώπων και στελεχών που θα συμμετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο συνεχίζονται, με στόχο να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα σε γνώριμα πρόσωπα και άγνωστα, με ενδείξεις «ανοίγματος» σε πιο αριστερούς, αλλά και πιο κεντρώους ψηφοφόρους και παράλληλα με μια διάθεση ανανέωσης, στο πρότυπο του «μοντέλου Δούκα» που εφαρμόστηκε πετυχημένα στο Δήμο Αθηναίων. Εν αναμονή της Κεντρικής Επιτροπής που αργότερα την άνοιξη θα επικυρώσει τη λίστα, οι ανακοινώσεις των ευρωβουλευτών αναμένεται να γίνουν τμηματικά, ξεκινώντας από τους πιο άγνωστους για να ολοκληρωθεί με περισσότερο γνωστά και «βαριά» ονόματα.

Παρότι το ενδεχόμενο να διεξαχθεί Πολιτικό Συμβούλιο αυτή την εβδομάδα δεν έχει ακόμα κλείσει, θεωρείται πιθανότερο αυτό να συγκληθεί εντός δεκαπενθημέρου – τα μέλη του, εφόσον τελικά κληθούν να συνεδριάσουν, θα θέσουν στην ηγεσία ζήτημα αρμοδιοτήτων. Σε κάθε περίπτωση, ο σχεδιασμός που έχει γίνει ως τώρα μιλούσε και για δημιουργία Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, με τη συμμετοχή έμπειρων κομματικών προσώπων, που θα αναλάβει τη διαχείριση της προεκλογικής περιόδου μέχρι την κάλπη του Ιουνίου. Εως τώρα οι δημοσκοπήσεις επισήμως δεν ανησυχούν το κόμμα, καθώς στελέχη του σημειώνουν πως αντίστοιχες «βουτιές» στις έρευνες είχαν παρατηρηθεί και πριν από τις εθνικές εκλογές και τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν στις κάλπες που ακολούθησαν.

Related posts

Εκλογές 2023: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει άμεσα το «χρονικό παράθυρο» για τη διάλυση της Βουλής

admin

Ο Κρανιδιώτης τρολάρει τον Μπογδάνο για την «πόρτα» από τον Άρειο Πάγο

admin

Τετ α τετ Δένδια – Μπέρμποκ για Μεσόγειο και Δυτικά Βαλκάνια

admin

Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ απ’ το ’80

admin

Θα μπορούσε ο Ερντογάν να χρησιμοποιήσει μια ψεύτικη επίθεση για να ξεκινήσει πόλεμο με την Ελλάδα;

admin

Αρχισαν τα όργανα και στο ΠΑΣΟΚ για τα ομόφυλα ζευγάρια

admin

Το στοίχημα του ΚΚΕ

admin

Bάσεις στα ελληνικά νησιά θέλουν οι ΗΠΑ

admin

Βορίδης: Επιμένει ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών

admin