Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Και ροζ και γαλάζιοι

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τρολς; Δεν αναρωτιέμαι εγώ, αλλά ο Παναγιώτης Δουδωνής του ΠΑΣΟΚ, που βρέθηκε στο ίδιο πάνελ με τον Νίκο Ρωμανό και απηύθυνε την ίδια ερώτηση: «Υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται από το ελληνικό Δημόσιο και αντί να εργάζονται, υβρίζουν επαγγελματικά για χάρη της ΝΔ;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής Επικρατείας, χωρίς να πάρει απάντηση. Η γραμμή του ΠΑΣΟΚ στο θέμα, πάντως, είναι πως και η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση τον στρατό της τον έχει: «Θα δώσετε λόγο για τους κομματικούς στρατούς, που τοξικοποιούν τη δημόσια ζωή και σπέρνουν τον σπόρο της διχόνοιας στην κοινή γνώμη», ανέφερε και στη Βουλή ο Δημήτρης Μάντζος.

Σε μέρη ασφαλή

Ολοι περιμένουν τη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκεί για πρώτη φορά ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί αντιμέτωπος πρόσωπο με πρόσωπο με την εσωκομματική του αντιπολίτευση, μετά από τέσσερις προγραφές στελεχών. Στην πραγματικότητα, είναι τα ντεσού της συνεδρίασης που ενδιαφέρουν: ο Κασσελάκης δεν συγκαλεί την Πολιτική Γραμματεία, καθώς η ηγετική ομάδα γνωρίζει πως εκεί δεν έχει πλειοψηφία. Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι ψηφοφορίες «βγαίνουν» ευκολότερα – αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η αντιπολίτευση θα μείνει σιωπηλή.

Με λιγότερες λέξεις

Αν κάποιος, πάντως, δεν έκανε το κόμμα του σόου αυτές της μέρες, αυτή ήταν η Διάνα Βουτυράκου – συντονίστρια του think tank του ΣΥΡΙΖΑ. Οταν ρωτήθηκε (ΑΝΤ1) για τον γάμο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε λακωνικά: «Δεν νομίζω πως είναι κάτι που αφορά τους τηλεθεατές μας για να είμαι ειλικρινής με αυτό, οπότε δεν θα ήθελα να σχολιάσω σχετικά». Χρησιμοποίησε σίγουρα λιγότερες λέξεις από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη για το θέμα.

Σταθήκαμε τυχεροί

Οι «Σπαρτιάτες» πιάστηκαν μόνοι τους στη φάκα: από τη στιγμή που εξελέγησαν στο Κοινοβούλιο, οι βουλευτές τους έκαναν ό,τι μπορούσαν για να πείσουν πως λειτουργούν ως αχυράνθρωποι του Ηλία Κασιδιάρη – τόσο πολύ, που για λίγο απέναντί τους βρήκαν και την τυπική ηγεσία τους. Βλέποντας τι συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης, μάλλον είμαστε τυχεροί: ο μόνος λόγος που η Ακροδεξιά δεν είναι ισχυρότερη είναι η φαιδρότητα των προσώπων που την εκπροσωπούν.

Related posts

Τριγμοί και στη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ – Υπέρ Κασσελάκη 11 μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου

admin

Ομοφοβικό παραλήρημα Στίγκα στη Βουλή: «Είμαστε από αυτούς που σπρώχνουν»

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Μπορεί να σώσει το αριστερό πρόσημο η πλευρά των ηττημένων;

admin

Μαρινάκης: Η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι προτεραιότητά μας – Ο ηρωισμός των πιλότων δε θα ξεχαστεί

admin

Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής: Η πώληση F-16 στην Τουρκία ενισχύει την απειλή στην Ελλάδα

admin

Γελοίες δικαιολογίες των Τούρκων για την κράτηση του Τζιτζικώστα στη Σμύρνη

admin

Θεοφάνους για Κυπριακό: Κλείνω τα αυτιά μου όταν ακούω βροντές και πυροτεχνήματα

admin

Γεραπετρίτης για Τέμπη: Συγγνώμη εκ μέρους της κυβέρνησης γιατί δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε το δυστύχημα

admin

Νέα δημοσκόπηση: Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες περιμένουν ένα «χειρότερο» 2024

admin