Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Συστάσεις από Ανδρουλάκη για προσεκτικές παρεμβάσεις

Η συνεδρίαση της πασοκικής κοινοβουλευτικής ομάδας έγινε διαδικτυακά, γεγονός που βοήθησε στους σχετικά χαμηλούς τόνους που επικράτησαν. Για τα ομόφυλα ζευγάρια, που απασχολούν αυτές τις μέρες την πασοκική κοινοβουλευτική ομάδα πιο πολύ απ’ όλα, το ζήτημα του επικείμενου νομοσχεδίου «έκλεισε» ήδη από την αρχή της συνεδρίασης, με την εισαγωγική ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους βουλευτές του να είναι προσεκτικοί στις δημόσιες παρεμβάσεις τους – επί της ουσίας, τους ζήτησε να μένουν στην πάγια θέση του κόμματος που αφορά την ισότητα στον γάμο, θέτοντας ως βασικό γνώμονα για την τελική απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας τα συμφέροντα των παιδιών. Το θέμα που κυρίως κουβεντιάστηκε χθες ήταν αυτό της επιστολικής ψήφου, στο οποίο το ΠΑΣΟΚ πάει στο «ναι» με επιφυλάξεις.

Μετάθεση για την επόμενη εβδομάδα

Η συζήτηση στην οποία θα τεθεί επί τάπητος το επίμαχο νομοσχέδιο μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα, όπου διά ζώσης οι βουλευτές θα μπορούν να εκφράσουν τις όποιες αντιρρήσεις τους – οι οποίες, λένε οι πληροφορίες, δεν αφορούν έτσι κι αλλιώς τόσο τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου για όλα τα ζευγάρια όσο το ζήτημα της τεκνοθεσίας, αλλά και της παρένθετης κύησης – το πλαίσιο για το δεύτερο, πάντως, δεν αναμένεται να αλλάξει. Από τη Τρίτη ξεκίνησαν και οι πρώτες διερευνητικές συζητήσεις με τους βουλευτές που φέρονται να διαφωνούν, οι οποίοι σύμφωνα με εκτιμήσεις στο τέλος θα παραμείνουν σε μονοψήφιο αριθμό. Είχε προηγηθεί συνεδρίαση του τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος, που τη Δευτέρα τοποθετήθηκε ομόφωνα υπέρ για τον πολιτικό γάμο, την τεκνοθεσία, αλλά και την παρένθετη μητρότητα – με τα στελέχη του να δηλώνουν έτοιμα να βοηθήσουν στην τεκμηρίωση και να ξεδιαλύνουν τις απορίες που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη συζήτηση. Ο ίδιος ο Ανδρουλάκης παρέπεμψε τους βουλευτές στον αρμόδιο κοινοβουλευτικό τομεάρχη, Παύλο Χρηστίδη, μέχρι την επερχόμενη κλειστή συνεδρίαση της ΚΟ στο Κοινοβούλιο.

Χαμηλοί τόνοι

Η σύσταση του Ανδρουλάκη για χαμηλούς τόνους, σε κάθε περίπτωση ερμηνεύεται και ως αντίδραση στον θόρυβο που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες μέρες με τις δηλώσεις του βουλευτή Λέσβου, Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, ο οποίος είναι ένας εκ των δύο πράσινων βουλευτών που έχει δηλώσει δημόσια την αντίθεσή του με τις επικείμενες αλλαγές. Ο Παρασκευαΐδης συνέδεσε τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών με την υπογεννητικότητα, προκαλώντας την αντίδραση του Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος ζήτησε από τη Χαριλάου Τρικούπη να καταδικάσει τον βουλευτή. «Ας μη σπεύδει να κάνει τον τιμητή ο μέχρι πρότινος αρνητής του Ολοκαυτώματος. Ας δουν στην κυβέρνηση τα του οίκου τους και τις αντιρρήσεις που εκφράζουν δεκάδες βουλευτές και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς», ανέφερε το σχόλιο από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ωστόσο πως οι απόψεις του βουλευτή Λέσβου δεν απηχούν αυτές του κόμματος.

Related posts

Όταν η Νέα Δημοκρατία απέρριπτε μαζικά το σύμφωνο συμβίωσης

admin

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ψήφισε ο Μπακογιάννης – «Προτρέπω όλους πριν τη βόλτα τους να ψηφίσουν»

admin

ΥΠΕΞ: 12 Ρώσοι διπλωμάτες κηρύχθηκαν personae non gratae

admin

Ευρωεκλογές: Η παρουσίαση των επόμενων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ από το Περιστέρι

admin

Αγροτικό: Η περιφέρεια στα όρια νευρικής κρίσης

admin

Οικονόμου: Πολιτικά άοπλος ο Τσίπρας μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη

admin

Μητσοτάκης: Δεν θα συρθώ σε εξελίξεις από πολιτικούς εκβιαστές

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις για την πτώση της γέφυρας στην Πάτρα

admin

Κεντροαριστερά: Τι σκέπτονται όλοι αλλά κανένας δεν λέει δημόσια

admin