Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Ο Μπελέρης

Η παρουσία του υιού Μπελέρη, Πέτρου, φούντωσε συζητήσεις για τον συμβολισμό της, αφού υπάρχει (καιρό τώρα) στο τραπέζι του Κυριάκου Μητσοτάκη εισήγηση για υποψηφιότητα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας. Από τα πηγαδάκια του τριημέρου προκύπτει ότι η ΝΔ κοιτάζει όντως προς τους… Μπελέρηδες. Ισως δηλαδή όχι μόνο στον Φρέντι αλλά ευρύτερα στο περιβάλλον του. Κοντός ψαλμός για το αποτέλεσμα των ζυμώσεων. Ο Μητσοτάκης αποκαλύπτει το ευρωψηφοδέλτιο την την επόμενη Δευτέρα, 15 Απριλίου.

Οι χειραψίες

Οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς κάθισαν δίπλα δίπλα κατά την εναρκτήρια ομιλία του Μητσοτάκη. Δεν σκόρπισαν το χειροκρότημα αφού έμειναν κυρίως με σταυρωμένα χέρια, ούτε χαιρέτισαν με ιδιαίτερη ζέση τον Πρωθυπουργό παρότι οι διπλανοί τους (Παναγιώτης Πικραμμένος και Μαρία Συρεγγέλα) τού χαμογελούσαν. Ευγενικές χειραψίες αντάλλαξαν μόνο. Μεταξύ τους οι πρώην συζήτησαν, γέλασαν, αγκαλιάστηκαν. Κοινή είσοδος δεν υπήρξε (το είχαν κάνει στο Βελλίδειο το 2021), τους χώρισε ένα 20λεπτο.

Από το Θησείο

Σε επιτοίχια οθόνη προβάλλονταν στιγμιότυπα από τα 50 χρόνια της ΝΔ ενώ στήθηκαν εννέα επιδαπέδια πάνελ, ένα για κάθε πρόεδρο με τη φωτογραφία τους και σύντομο απόσπασμα ομιλιών τους. Ο Μητσοτάκης διάλεξε κάτι από την προεκλογική ομιλία στο Θησείο στις 19 Μαΐου 2023: «Οπως είχα καθήκον, έδωσα και την ψυχή μου στην ευθύνη που μου αναθέσατε να ηγηθώ της χώρας. Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Η επιλογή πια είναι αν θα πάμε μπροστά ή αν θα γυρίσουμε πίσω». Αλλη μία απόδειξη ότι δίνει χαρακτηριστικά εθνικής κάλπης στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Τα σουβενίρ

Η έκθεση οπτικοακουστικού υλικού κατέληγε στο «πωλητήριο». Σύνεδροι και φίλοι της ΝΔ έκαναν ουρά για να αγοράσουν σουβενίρ από την επετειακή συλλογή – όλα με τον πυρσό: κούπες, mousepad (τάπητας για το ποντίκι του υπολογιστή), καρφίτσες και αντιστρές μπάλες από καουτσούκ. Ειδικά τις τελευταίες τις αντάλλαξαν ως δώρα κάμποσοι κομματικοί, ξορκίζοντας, όπως φαίνεται, το άγχος του προεκλογικού διμήνου.

Το σάουντρακ

Σταθερό το σάουντρακ, αφού ο Μητσοτάκης επιλέγει ως μουσικό χαλί στις νεοδημοκρατικές συνάξεις το ορχηστρικό «300 Violin Orchestra» του Χόρχε Κιντέρο. Μόλις ο ίδιος αποχώρησε, άρχισαν οι… ροκιές. «Ετσι θα τρέχουμε μέχρι τον Ιούνιο» έλεγε στην ομήγυρη κομματικό στέλεχος, κουνώντας το κεφάλι στον ρυθμό της μουσικής. Είχε προηγηθεί ανάλυση (με ελαφρύ προβληματισμό) των δημοσκοπήσεων.

Related posts

Φιλοξενία προσφύγων ή πέναλτι από την ΕΕ

admin

Ακύρωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη

admin

Οι πλατείες και τα… σκαμπό των αρχηγών

admin

Τουρκία: Σε τρία στάδια οι προκλήσεις της Aγκυρας λίγο πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

admin

Μητσοτάκης: Απίστευτο ψέμα το δημοσίευμα του Documento – Ντροπή και αίσχος

admin

Κοροναϊός: Στο «κόκκινο» Κυκλάδες και Σποράδες – Πότε να περιμένουμε αποκλιμάκωση – Η εκτίμηση Πλεύρη

admin

Παρέμβαση Κωνσταντοπούλου στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου στη νέα Βουλή

admin

«Πόλεμος» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις διαγραφές ιστορικών στελεχών – Στα… κάγκελα και η νεολαία του κόμματος

admin

Από το ατύχημα στην Αγχίαλο, στο σενάριο για Rafale στην Κύπρο

admin