Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πίσω από τις κάμερες

Οι φοιτητές βρίσκονται σε αναβρασμό – και η βασική ερώτηση ανάμεσά τους είναι μία: Εσύ θα πας στη συνέλευση; Επειδή το διακύβευμα είναι οι καταλήψεις και η εξεταστική, εκεί που συνήθως οι παρατάξεις μετρούσαν έναν έναν τους παρόντες για να βγαίνει απαρτία, τώρα μετρούν (ύστερα από πίεση) ποιοι πρέπει να βγουν έξω από την αίθουσα γιατί δεν είναι φοιτητές – επειδή συμβαίνει και αυτό. Η Νομική Αθηνών γι’ αυτόν τον λόγο έχει συζητηθεί πολύ, όμως χθες το ενδιαφέρον της συνέλευσης ήταν στους όντως εγγεγραμμένους. Γιατί ένας εξ αυτών, που πήγε κιόλας να ψηφίσει, είναι ο πρώην μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, ο οποίος φημολογείται ότι θα είναι και στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Q&A

Η φημολογία λέει πως ο τομέας Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ ήταν έτοιμος για ακτιβιστική, μαζική παραίτηση στη συνεδρίαση της ΚΟ που ήταν να γίνει χθες και αναβλήθηκε. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική: ο τομέας Δικαιωμάτων όντως έχει τοποθετηθεί θετικά στο νομοσχέδιο και αυτές τις μέρες επεξεργάζεται τις αντιρρήσεις και τις παρατηρήσεις όσων βουλευτών κατέθεσαν ενστάσεις την περασμένη Παρασκευή, συμβάλλοντας στις απαντήσεις του άτυπου ερωτηματολογίου που συντάσσεται για να καθησυχαστούν κάποιοι εκ των διαφωνούντων. Το αντίθετο, άρα, συμβαίνει – δεν παραιτούνται, αλλά προσπαθούν να πείσουν. Μόνο οι ίδιοι ξέρουν, βέβαια, πόσες ελπίδες τρέφουν.

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ

Με την αποχώρηση του Χάρη Κατσιβαρδά από την κοινοβουλευτική ομάδα των «Σπαρτιατών», άλλαξε και η σειρά των κομμάτων: η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς ανεβαίνει μια θέση στις υπάρχουσες, με 11 βουλευτές έναντι 10 των Σπαρτιατών. Αυτό στην πράξη δεν σημαίνει πολλά, όμως ο Αλέξης Χαρίτσης, ως επικεφαλής της ΚΟ, στη σειρά των αρχηγών έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στις μεγαλύτερες κοινοβουλευτικές ομάδες. Αντί να περιμένει να τελειώσει ο Στίγκας για να πάρει τον λόγο, πλέον ο Χαρίτσης θα μιλάει μετά τον Κυριάκο Βελόπουλο – η Ελληνική Λύση έχει 12 βουλευτές.

ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ «ΝΑΙ»

Στη Νέα Αριστερά, πάντως, ψάχνονται να «ανοίξουν» το εγχείρημα, βλέποντας πως τα ποσοστά τους δεν ανεβαίνουν όσο μένουν στη σφραγίδα των «εκτός ΣΥΡΙΖΑ» συριζαίων. Εχουν μια σειρά καλών συμβούλων, με πανεπιστημιακή εμπειρία, που δεν κινούνταν απαραίτητα εντός του προηγούμενου κόμματός τους – αν όλα πάνε καλά, θα δώσουν το «παρών» και στη Συνδιάσκεψη που ετοιμάζεται για το τέλος Φεβρουαρίου. Οι ελπίδες δεν έχουν σβήσει ούτε για ένα πιθανό «ναι» του Γαβριήλ Σακελλαρίδη για το ευρωψηφοδέλτιο: το προφίλ του Σακελλαρίδη, που έδωσε το «παρών» σε μία από τις πολλές ανοιχτές συνελεύσεις που κάνουν τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, «κουμπώνει» ακριβώς στο προφίλ των ψηφοφόρων που θέλουν ιδανικά να προσεγγίσουν.

Related posts

Ουκρανία: Διάψευση μέσω επιβεβαίωσης από τον πρωθυπουργό για S-300 και Patriot

admin

Καμπάνια με περισσότερο Κασσελάκη

admin

Οικονόμου: Το πλαφόν στις τιμές ενέργειας δεν θα έχει αποτέλεσμα

admin

Νέα πρόκληση από Τουρκία: Κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση δικαιωμάτων της μειονότητας στη Θράκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Ούτε ένα αντίο στον κ. Παπαπασταύρου και στον κ. Μπρατάκο; Τόση αχαριστία;

admin

Πρόταση δυσπιστίας: Για Τέμπη, κράτος δικαίου και διαρροή e-mails εγκαλεί την κυβέρνηση ο Ανδρουλάκης

admin

Μαρία Σπυράκη: Θα στραφώ εναντίον του συνεργάτη μου

admin

Αυγέρη: Το δόγμα «πάμε και όπου βγει» στην Υγεία έχει την υπογραφή της κυβέρνησης, όχι μόνο του Γεωργιάδη

admin

Όταν βασίζεσαι στο Διεθνές Δίκαιο έχεις τη στήριξη των συμμάχων

admin