Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο CEO της Mobileye ζητεί την άμεση αντικατάσταση του Νετανιάχου

Ο επικεφαλής της εταιρίας τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων, Mobileye, και ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες του Ισραήλ, ο Amnon Shashua, ζήτησε την Κυριακή (29/10) την άμεση απομάκρυνση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και της κυβέρνησής του.

Σύμφωνα με τον Shashua, η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει υποπέσει σε “αποτυχίες, ασυμφωνίες και ανικανότητα” από τότε που οι ένοπλοι της Χαμάς διέσχισαν τη Γάζα και πραγματοποίησαν φονική επιδρομή σε πόλεις του νότιου Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

“Πρέπει να περιορίσουμε τις απώλειές μας και να το πράξουμε γρήγορα. Η μόνη λύση για την τρέχουσα κατάσταση στο Ισραήλ είναι η αντικατάσταση της κυβέρνησης, και αυτό πρέπει να γίνει αμέσως”, έγραψε ο Shashua σε άρθρο γνώμης στην οικονομική εφημερίδα Calcalist.

Αιχμές Νετανιάχου

Ο Νετανιάχου άφησε αιχμές, την Κυριακή (29/10), κατά των επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του, λέγοντας ότι ποτέ δεν τον προειδοποίησαν ότι η Χαμάς σχεδίαζε την επίθεσή της, αλλά αργότερα ανακάλεσε τα σχόλιά του και ζήτησε συγγνώμη, αναφέρει το Reuters.

Το γραφείο του Νετανιάχου, που ρωτήθηκε από το Reuters, αρνήθηκε να σχολιάσει το άρθρο του Shashua.

Η κυβέρνηση, είπε ο Shashua, η οποία φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για την πολιτική της επιβίωση παρά για “το καλό της χώρας”, θα μπορούσε να αντικατασταθεί χωρίς την προκήρυξη νέων εκλογών, ελαχιστοποιώντας την πολιτική αναταραχή, με τον σχηματισμό ενός νέου συνασπισμού εντός του σημερινού κοινοβουλίου.

Ο Νετανιάχου δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις πληροφορίες και τις επιχειρησιακές αποτυχίες, λέγοντας μόνο ότι θα υπάρξει χρόνος να υποβληθούν σκληρές ερωτήσεις, μεταξύ άλλων και στον ίδιο, μετά τον πόλεμο.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα διερευνηθούν τα γεγονότα που προηγήθηκαν της επίθεσης της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένου και του τρόπου αντιμετώπισής της, αλλά ότι επί του παρόντος η προσοχή εστιάζεται στη σύγκρουση.

Ο Shashua είναι συνιδρυτής της εταιρείας Mobileye από το 1999. Αγοράστηκε από την Intel το 2017 έναντι 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και πέρυσι εισήχθη και πάλι στο χρηματιστήριο. Ίδρυσε επίσης την ψηφιακή τράπεζα One Zero και την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης AI21 Labs. 

Απόδοση – Επιμέλεια: Εύη Σιμοπούλου

Related posts

Η πτώση της στάθμης του νερού στη λίμνη Κάκοβκα θέτει σε κίνδυνο τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

admin

Υεμένη: 17 αντάρτες Χούθι σκοτώθηκαν σε αμερικανικά πλήγματα

admin

Ο Τραμπ προειδοποιεί για κίνδυνο “χάους” στη χώρα αν συνεχιστούν οι εις βάρος του διώξεις

admin

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει μια ανεξάρτητη έρευνα για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας

admin

“Όχι” Ουκρανίας στην τουρκική πρόταση για ελάφρυνση των κυρώσεων στη Μόσχα για αναβίωση της συμφωνίας για τα σιτηρά

admin

Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαιώνει την παράδοση πυραύλων ATACMS στην Ουκρανία

admin

Bloomberg: Ανοιχτά της Λακωνίας μεταφορές “σκιώδους” ρωσικού πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο

admin

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 2 ετών οι κενές θέσεις εργασίας

admin

Το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία αντάλλαξαν αιχμαλώτους πολέμου

admin