Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ ελπίζει οποιοδήποτε οικονομικό κραχ να συμβεί επί Μπάιντεν

Την ελπίδα του οποιοδήποτε οικονομικό κραχ στις ΗΠΑ να συμβεί εντός 2024 και όχι αργότερα όταν θα μπορούσε να έχει επανέλθει ο ίδιος στη θέση του προέδρου, εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ.

“Έχουμε μία οικονομία που είναι απίστευτη, αν είναι να συμβεί κάποιο κραχ ελπίζω ότι θα γίνει τους επόμενους 12 μήνες, γιατί δεν θέλω να γίνω Χέρμπερτ Χούβερ”, δήλωσε το φαβορί την προεδρική υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων, σε συνέντευξη που έδωσε χτες, Δευτέρα, σε διαδικτυακή πλατφόρμα του διάσημου υποστηρικτή του (και θιασώτη θεωριών συνωμοσίας για τις εκλογές του 2020) Μάικλ Λιντέλ.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, ο Τραμπ έχει ιστορικό προβλέψεων για επερχόμενες οικονομικές καταστροφές επί προεδρίας Μπάιντεν, οι οποίες όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί. 

Τον περασμένο μήνα είχε δηλώσει ότι αν δεν εκλεγεί ο ίδιος τον Νοέμβριο του 2024 θα προκύψει οικονομική ύφεση σαν εκείνη που οδήγησε στην κατάρρευση της Wall Street το 1929 επί προεδρίας του Χέρμπερτ Χούβερ.

Ακολούθως, ο Χούμπερ έχασε την προεδρία στις εκλογές του 1932 καθότι δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει το κύμα ανεργίας και φτώχειας υπό την λεγόμενη Μεγάλη Ύφεση.

Σύμφωνα δε με τον Τραμπ, η οικονομία των ΗΠΑ “είναι εξαιρετικά εύθραυστη και ο μόνος λόγος που κινείται ακόμα είναι λόγω των πολιτικών που ακολούθησε ο ίδιος”.

Σημειώνεται πάντως ότι οι οικονομικοί δείκτες δεν επιβεβαιώνουν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, με τον Dow Jones να έχει σημειώσει την περασμένη εβδομάδα ιστορικό υψηλό, την ανεργία να παραμένει σταθερά κάτω του 4% για περίπου δύο χρόνια και τον πληθωρισμό σε πτωτική πορεία.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τραμπ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “οι αξιωματούχοι των Ρεπουμπλικάνων θα ήταν καλύτερο να χαιρετίσουν την οικονομική πρόοδο που έχει φέρει ο Πρόεδρος Μπάιντεν, παρά να αναφέρονται σε ψευδή στοιχεία στο όνομα των δικών τους κυνικών ιδιοτελών συμφερόντων”.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι στις αμφίρροπες πολιτείες των εκλογών (swing states) εμφανίζονται να εμπιστεύονται τον Τραμπ στη διαχείριση της οικονομίας σημαντικά περισσότερο έναντι του Μπάιντεν, κατά 18%.

Related posts

ΗΠΑ: Πιθανή η επίτευξη συμφωνίας μέχρι το τέλος της εβδομάδας για το χρέος

admin

Η Ισπανία, μια φωνή υποστήριξης των Παλαιστινίων στην ΕΕ

admin

Ταϊλάνδη: Ελεύθερος αφέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Τακσίν Σιναουάτρα

admin

Κρεμλίνο: Ψευδείς οι αναφορές για παρέμβαση της Ρωσίας στις τουρκικές εκλογές

admin

Μεσανατολικό: Οι Παλαιστίνιοι ηγέτες συμφώνησαν να συγκροτήσουν μια επιτροπή που “θα βάλει τέλος στον διχασμό”

admin

Χονγκ Κονγκ: Τη διάλυσή του ανακοίνωσε ένα από τα δημοκρατικά κόμματα, υπό την άσκηση πιέσεων από το Πεκίνο

admin

Οι συμφωνίες του Πούτιν στη Λιβύη είναι ο νέος πονοκέφαλος των ΗΠΑ

admin

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας παραιτήθηκε πριν τις βουλευτικές εκλογές

admin

Ιστορική στιγμή στις ΗΠΑ: Καθαίρεση του προέδρου της Βουλής Κέβιν Μακάρθι

admin