Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν προωθεί ναυπήγηση νέων πλοίων: Αεροπλανοφόρο, φρεγάτες και πλοία ανοιχτής θαλάσσης στα σχέδια

Την προσπάθεια ενίσχυσης της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας συνεχίζει η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε χτεσινή συνεδρίαση της Τουρκικής Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας η οποία έγινε στο προεδρικό μέγαρο στο Μπεστεπέ της Άγκυρας, υπό τον Τούρκο πρόεδρο, έγινε ο προγραμματισμός για τις επόμενες ναυπηγήσεις του Τουρκικού Ναυτικού

Όπως ανακοινώθηκε αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Να προχωρήσει ο σχεδιασμός “εθνικού αεροπλανοφόρου” κάτι που είχε εξαγγείλει και ο Ερντογάν πέρυσι. Η υπόθεση εδώ είναι πως θα πρόκειται για μια μεγαλύτερη και βελτιωμένη εκδοχή του TCG Anadolu, που ήδη έχει ενταχθεί στο Τουρκικό Ναυτικό.

2. Να εξελιχθεί η παραγγελία ακόμη 4 φρεγατών κλάσης Istanbul. Η Τουρκία έχει κατασκευάσει την πρώτη, έχει παραγγείλει άλλες 3 σε 3 διαφορετικά ναυπηγεία για παράλληλη κατασκευή, οπότε τώρα ανακοινώνει πρόθεση διπλασιασμού της κλάσης.

3. Να προχωρήσει η προμήθεια νέων περιπολικών ανοιχτής θαλάσσης. Πρόκειται εδώ για τα σκάφη κλάσης Hisar, από τα οποία παραδόθηκαν τα 2 πρώτα πέρυσι, είχε ανακοινωθεί πως η κλάση θα φθάσει και τα 10 πλοία. Άρα έχουμε επιβεβαίωση (δεν ανακοινώθηκε αριθμός νέων σκαφών) ότι η κατασκευή τους θα συνεχιστεί. Τα σκάφη είναι ουσιαστικά κορβέτες κλάσης Ada, αλλά με βελτιώσεις και δυνατότητα βαρύτερου οπλισμού.

4. Να εξελιχθεί πλάνο για νέα αποβατικά σκάφη, νέα ναρκοθηρευτικά και πυραυλακάτους. Σε όλα αυτά η Τουρκία έχει αρκετά παλαιό υλικό, που θέλει να αναβαθμίσει.

Related posts

Αφγανιστάν: Τέσσερις επιζώντες, δύο αγνοούμενοι μετά τη συντριβή ενός ρωσικού Falcon

admin

ΕΒΕΑ: Επενδυτικές ευκαιρίες στην Αρμενία για ελληνικές επιχειρήσεις στους τομείς πληροφορικής, κοσμήματος και αγροδιατροφής

admin

Prigozhin: H Wagner δεν θα υπογράψει καμία σύμβαση με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

admin

Ρωσία: Ο πρόεδρος Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την εαρινή κατάταξη κληρωτών

admin

ΕΚΤ: Μειώθηκαν σημαντικά το 2021 οι απάτες με κάρτες

admin

Τουρκία: Η κόρη και ο γαμπρός του Ερντογάν καλούν σε συγκέντρωση για τη Γάζα

admin

Τουρκία: Στον υποψήφιο του φιλοκουρδικού κόμματος DEM o δήμος της πόλης Βαν

admin

Η Ναβάλναγια απαιτεί να απελευθερωθεί η σορός του Ναβάλνι – “Η χριστιανική πίστη του Πούτιν είναι ψεύτικη”

admin

Πούτιν: Yπέβαλε στον πρόεδρο Σι τα συλλυπητήριά του για τα θύματα του σεισμού

admin