Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ναβάλναγια απαιτεί να απελευθερωθεί η σορός του Ναβάλνι – “Η χριστιανική πίστη του Πούτιν είναι ψεύτικη”

Η Γιούλια Ναβάλναγια, η χήρα του εκλιπόντος ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, απαίτησε το Σάββατο από τις ρωσικές αρχές να δώσουν τη σορό του για ταφή και κατηγόρησε τον “δαιμονικό” Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι “βασανίζει” τη σορό του, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σε ένα εξάλεπτο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, η Ναβάλναγια κατηγόρησε τον Πούτιν ότι κρατά “όμηρο” τη σορό του συζύγου της και αμφισβήτησε τη συχνά δηλωμένη χριστιανική πίστη του Πούτιν.

Η μητέρα του Ναβάλνι, Λουντμίλα, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι Ρώσοι ερευνητές αρνούνταν να απελευθερώσουν τη σορό του από ένα νεκροτομείο στην απομακρυσμένη πόλη Σαλέκχαρντ της Αρκτικής μέχρι να συμφωνήσει να τον κηδεύσει χωρίς δημόσια κηδεία.

Η ίδια είπε ότι ένας αξιωματούχος της είπε ότι θα έπρεπε να συμφωνήσει με τις απαιτήσεις τους, καθώς το σώμα του Ναβάλνι είχε ήδη αποσυντεθεί.

Το Σάββατο, βοηθοί του Ναβάλνι δήλωσαν ότι οι αρχές είχαν απειλήσει να τον θάψουν στην απομακρυσμένη αποικία φυλακών όπου πέθανε, εκτός αν η οικογένειά του συμφωνούσε με τους όρους τους.

Στο βίντεο, η συγκινημένη Γιούλια Ναβάλναγια ισχυρίστηκε ότι ο Πούτιν ήταν προσωπικά υπεύθυνος για το πού βρισκόταν το πτώμα του Ναβάλνι και ότι “βασάνιζε” τον Ναβάλνι στο θάνατο, όπως έκανε και στη ζωή.

“Γνωρίζαμε ήδη ότι η πίστη του Πούτιν ήταν ψεύτικη. Αλλά τώρα το βλέπουμε πιο καθαρά από ποτέ”, δήλωσε η Ναβάλναγια, ντυμένη στα μαύρα.

“Κανένας αληθινός χριστιανός δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει αυτό που κάνει τώρα ο Πούτιν με το σώμα του Αλεξέι”, πρόσθεσε.

Από τότε που επέστρεψε στη ρωσική προεδρία το 2012, ο Πούτιν έχει εικόνα υπερασπιστή των παραδοσιακών, συντηρητικών αξιών απέναντι σε αυτό που θεωρεί διαβρωτικό δυτικό φιλελευθερισμό.

Έχει επίσης διατυμπανίσει την εγγύτητά του με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, εμφανιζόμενος τακτικά σε λειτουργίες γύρω από θρησκευτικές γιορτές ενώ μιλάει συχνά και για την προσωπική του πίστη.

Η Ναβάλναγια δήλωσε ότι ο σύζυγός της ήταν ευσεβής χριστιανός, ο οποίος πήγαινε στην εκκλησία και είχε νηστέψει για τη Σαρακοστή ακόμη και όταν βρισκόταν στη φυλακή. Είπε επίσης ότι ο πολιτικός του ακτιβισμός είχε εμπνευστεί από τις χριστιανικές αξίες.

Ολοκληρώνοντας το βίντεό της, είπε: “Δώστε μας πίσω το σώμα του συζύγου μου. Θέλουμε να τον θάψουμε με ανθρώπινο τρόπο, στο χώμα, όπως συνηθίζεται στον ορθόδοξο χριστιανισμό”.

Related posts

Μπέρμποκ: Ο πόλεμος κατά της Χαμάς να διεξαχθεί με τον μεγαλύτερο σεβασμό προς την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα

admin

ΗΠΑ: Συμφωνία SEC-Binance για να μην υπάρξει πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των Aμερικανών πελατών

admin

Πεντάγωνο: Επιπλέον 900 Αμερικανοί στρατιώτες στη Μέση Ανατολή

admin

Φιλιππίνες: Υποχωρεί η απειλή για τσουνάμι μετά τον σεισμό των 7,6 βαθμών – Μετασεισμός 6,4 βαθμών στον νότο

admin

Ερντογάν για Ελλάδα: Μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη εχθρότητες και ανταγωνισμούς

admin

Την Τουρκία θα επισκεφθεί τον Αύγουστο ο Πούτιν

admin

Έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατηγορεί τον Μπάιντεν για “παραπληροφόρηση” ως προς τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

admin

Ρωσία: Μετά τον υπουργό Μπελαούσοφ, άλλος ένας οικονομολόγος διορίστηκε υφυπουργός στο υπουργείο Άμυνας

admin

Δεκτό το αίτημα Μπελέρη να γίνει έρευνα για ψευδομάρτυρα στη δίκη του

admin