Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατηγορεί τον Μπάιντεν για “παραπληροφόρηση” ως προς τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

Ένα εσωτερικό σημείωμα διαφωνίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που φέρεται να διέρρευσε στον Τύπο επιρρίπτει κατηγορίες στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για το ότι “διέδωσε παραπληροφόρηση” σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ διαπράττει “εγκλήματα πολέμου”.

Μετά από μια προηγούμενη αναφορά του Politico σχετικά με το θέμα, η Axios ανέφερε ότι έλαβε ένα “καυστικό” σημείωμα που υπογράφηκε από 100 υπαλλήλους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της USAID που υποστήριξε ότι η συνεχής υποστήριξη του Μπάιντεν στο Ισραήλ τον έκανε “συνένοχο στη γενοκτονία” καθώς το εβραϊκό κράτος συνεχίζει να αντεπιτίθενται αφότου η Χαμάς σκότωσε τουλάχιστον 1.400 αμάχους κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

“Κάποια από τα γραφόμενα στο σημείωμα απηχούν τη γλώσσα των προοδευτικών ακτιβιστών στις ΗΠΑ, των οποίων η οργή και οι διαμαρτυρίες για τον χειρισμό του πολέμου από τον Μπάιντεν έχουν πλήξει το Δημοκρατικό Κόμμα – και δημιούργησε μια νέα πρόκληση για την εκστρατεία του προέδρου το 2024”, ανέφερε ο Axios. 

Το σημείωμα δεν προσφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα για το ποια “παραπληροφόρηση” βοήθησε στη διάδοση του Μπάιντεν. 

“Σε όλο το έγγραφο, υπάρχουν ευρύτερες κριτικές για την πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και αυτό που οι συγγραφείς αποκαλούν αποτυχία να προχωρήσει μια βιώσιμη πορεία προς μια λύση δύο κρατών στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, την οποία ο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι υποστηρίζει”. Ο Νίκολς έγραψε πριν σημειώσει “τα υπομνήματα διαφωνίας υποτίθεται ότι παραμένουν εντός του κτιρίου, αλλά μερικές φορές διαρρέουν στα μέσα ενημέρωσης”.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε στο Axios ότι “είναι περήφανο που υπάρχει μια καθιερωμένη διαδικασία για τους υπαλλήλους να διατυπώνουν τις πολιτικές διαφωνίες απευθείας στην προσοχή των ανώτερων στελεχών του τμήματος χωρίς φόβο τιμωρίας”. 

“Κατανοούμε – αναμένουμε, εκτιμούμε – ότι διαφορετικοί άνθρωποι που εργάζονται σε αυτό το τμήμα έχουν διαφορετικές πεποιθήσεις για το ποια πρέπει να είναι η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών”, πρόσθεσε ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Related posts

Υπό έρευνα οι υπηρεσίες cloud της Amazon και της Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο

admin

Βρετανία-UKMTO: Επίθεση κατά πλοίου σε απόσταση 15 ν.μ. δυτικά του λιμανιού της Μόκα στην Υεμένη

admin

Lyft: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου

admin

Μπλίνκεν: Το Ιράν και οι οργανώσεις που υποστηρίζει αποτελούν κίνδυνο για την κλιμάκωση της παρούσας πολεμικής κρίσης

admin

Θάνατος Ναβάλνι: Η χήρα του αντιφρονούνται Γιούλια λέει ότι ο Πούτιν “βασανίζει” τον σύζυγό της μετά θάνατον

admin

Νότια Αφρική: Παραιτήθηκε η πρόεδρος του κοινοβουλίου εν μέσω έρευνας για υπόθεση διαφθοράς

admin

ΗΠΑ: Βελτιώθηκε τον Μάιο ο μεταποιητικός δείκτης Philly Fed

admin

Γ. Στολτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν είναι και δεν θα γίνει μέρος του πολέμου στην Ουκρανία

admin

Σλοβενία: Πέντε άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε σπήλαιο έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις

admin