Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ένας νεκρός από ρωσική επίθεση με 42 drones και 6 πυραύλους

Η Ρωσία εξαπέλυσε 42 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και 6 πυραύλους σε νότιες περιφέρειες της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύχτας και τα ουκρανικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν 41 drones, αλλά οι πύραυλοι σκότωσαν έναν άμαχο, ανακοίνωσαν σήμερα Ουκρανοί αξιωματούχοι.

“Οι υπερασπιστές των ουρανών κατάφεραν να καταρρίψουν 41 από τα 42 Shahed-136/131 επιθετικά drones. Η μεγάλη πλειονότητα από αυτά καταρρίφθηκαν στην περιφέρεια της Οδησσού”, αναφέρει η ουκρανική πολεμική αεροπορία σε ανάρτησή της στο Telegram.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή τις πληροφορίες αυτές της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας. Προς το παρόν η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει σχετικά.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, συντρίμμια από τα καταρριφθέντα drones προκάλεσαν τον τραυματισμό 11 αμάχων, μεταξύ των οποίων 3 παιδιά και ζημιές σε γύρω στα δέκα κτίρια στην πόλη της Οδησσού.

Οι ουκρανικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανακοίνωσαν παράλληλα ότι από πυραυλική επίθεση τη νύχτα στην γειτονική περιφέρεια της Χερσώνας, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ιατρικές εγκαταστάσεις, ιδιωτική κατοικία και χώρος στάθμευσης καταστράφηκαν.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν επίσης ότι η Ρωσία επιτέθηκε σε υποδομές λιμανιού στην περιοχή του Δούναβη και ότι από τα συντρίμμια των πυρομαχικών υπέστησαν ζημιές οι αποθήκες δύο εγκαταστάσεων αποθήκευσης σιτηρών.

Το νέο αυτό κύμα επιθέσεων γίνεται την επομένη νυχτερινού πλήγματος στο Κίεβο, από το οποίο τραυματίστηκαν 53 άνθρωποι, ο πιο βαρύς απολογισμός εδώ και μήνες στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Το Κίεβο βρίσκεται στην άμυνα μετά την αποτυχία της αντεπίθεσής του το καλοκαίρι, ειδικά από τη στιγμή που οι Δυτικοί χρονοτριβούν πλέον όσον αφορά την έκταση της πολιτικής, στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας που θα δώσουν στην σύμμαχό τους Ουκρανία.

Η Ρωσία από πλευράς της επωφελήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες για να διεξαγάγει επιθέσεις στα ανατολικά γύρω από την Αβντιίβκα και επίσης στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, όπου αναφέρει ότι έχει σημειώσει “σημαντική” πρόοδο βορειοανατολικά της Νοβοποκρόφκα.

Παράλληλα η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι εξουδετέρωσε 9 ουκρανικά drones που κατευθύνονταν στη Μόσχα, μερικές ώρες πριν από την ετήσια συνέντευξη Τύπου του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην ρωσική πρωτεύουσα.

“Απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να διαπράξει τρομοκρατική επίθεση με αεροπορικά drones κατά περιοχών στο ρωσικό έδαφος αποτράπηκε”, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

“Εννέα ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν ή αναχαιτίστηκαν” πάνω από την περιφέρεια Καλούγκα, σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από την ρωσική πρωτεύουσα, και αυτήν της Μόσχας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ανέφερε παράλληλα σε ανάρτησή του στο Telegram ότι δύο από αυτά τα drones “κατευθύνονταν στη Μόσχα” και εξουδετερώθηκαν στην περιοχή Νάρο-Φομίνσκ, κοντά στη ρωσική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τα συντρίμμια αυτών των drones “δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, ούτε ζημιές”, υπογράμμισε ο Σομπιάνιν.

Επιθέσεις με drones έχουν συχνά στόχο τους τελευταίους μήνες ρωσικές περιφέρειες που συνορεύουν με την Ουκρανία και αυτές που βρίσκονται γύρω από τη Μόσχα.

Related posts

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Συνάντηση Μακρόν με εμίρη του Κατάρ για τις διαπραγματεύσεις ανακωχής

admin

Ρωσία: Η χώρα έχει “εξουδετερώσει” εκατοντάδες πράκτορες ξένων υπηρεσιών πληροφοριών

admin

Ουκρανία: Επτά άτομα σκοτώθηκαν στο Ντονέτσκ, σύμφωνα με τις διορισμένες από τη Ρωσία αρχές

admin

Ασυμφιλίωτη σύγκρουση δύο κόσμων στις κάλπες της Τουρκίας

admin

Ζελένσκι: Η Ουκρανία έχει ανάγκη από όπλα μακρού βεληνεκούς για να πολεμήσει τις ρωσικές δυνάμεις

admin

Τηλεφωνική συνομιλία Σαλμάν με Σισι και έκκληση για “λογική” – Διαβεβαιώσεις Σαλμάν σε Αμπάς για στήριξη

admin

Στο επόμενο Ecofin η πρόταση της Ισπανίας για το χρέος

admin

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν $500 δισ. τον χρόνο σε “ηθικό χρέος” στις φτωχές χώρες, υποστηρίζει η οικονομολόγος Εστέρ Ντιφλό

admin

OPEC: Η αναβολή της Συνόδου αναδεικνύει τις δυσκολίες του Οργανισμού στον καθορισμό των τιμών του πετρελαίου

admin