Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι υψηλές πτήσεις του Ν. Βερόπουλου στα Βαλκάνια

Επιδόσεις, που πολλοί πρώην ανταγωνιστές του στην Ελλάδα, σίγουρα θα ζήλευαν πέτυχε πέρυσι η ΒΕΡΟ ΑΕ Συμμετοχών συμφερόντων του Νίκου Βερόπουλου.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε την 1η Ιανουαρίου του 2016 μετά από την διάσπαση της εταιρείας «Αφοί Βερόπουλοι ΑΕΒΕ» με σκοπό τη διαχείριση και εκμετάλλευση των επενδύσεων σε θυγατρικές εταιρείες εξωτερικού (VERO DOOEL ΠΓΔΜ-VEROPOULOS DOO Σερβία), κατάφερε πέρυσι να ενισχύσει όλους τους δείκτες της.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών, ανήλθε στα 127,544 εκατ. ευρώ από 121,882 εκατ. ευρώ το 2021, τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν στα 13,027 εκατ. ευρώ (14,744 εκατ. ευρώ το 2021) τα καθαρά κέρδη 10,314 εκατ. ευρώ (11,5 εκατ. ευρώ το 2021) ενώ το μικτό περιθώριο κέρδους άγγιξε στο 22,46% από 22,44% και το περιθώριο EBITDA στο 11,21% έναντι 14,89%.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, στην επίτευξη των αποτελεσμάτων συνετέλεσαν θετικά η πορεία και τα αποτελέσματα των θυγατρικών εταιρειών VEROPULOS DOOEL Βόρεια Μακεδονία και της VEROPOULOS DOO Σερβία, οι οποίες υλοποίησαν τους στόχους που είχαν τεθεί και αφορούσαν στη βελτίωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων και στην ορθολογικότερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία τους, συμβάλλοντας ουσιαστικά και συνολικά στην συνολική ανοδική πορεία του ομίλου.

Οι βασικοί στόχοι των συνδεδεμένων εταιριών της VEROPULOS DOOEL Βόρεια Μακεδονία και της VEROPOULOS DOO Σερβία (κατά 100% θυγατρικών εταιρειών) είναι η διατήρηση του ρόλου τόσο στην αγορά και η περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών για την ανάληψη μεγαλύτερου μεριδίου.

Related posts

iPhone 15: Τα Public φιλοξένησαν το πρώτο «Τech-Walk»

admin

Μυτιληναίος: Εξετάζεται η κατασκευή εργοστασίου αλουμινίου σε Καναδά ή ΗΠΑ

admin

Αναταξινομεί τα δάνειά της η Lavipharm

admin

Πειραιώς: Κέρδη 386 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο

admin

Καταβλήθηκε η τρίτη δόση για την εξαγορά της ΕΛΒΟ

admin

My market: Συνεχίζει με 30% στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης στα καταστήματα της Θεσσαλίας

admin

Νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα σχεδιάζει η Leonardo Hotels

admin

Costa Navarino: Αφιξη πολυτελών brands και επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ

admin

Επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη στο Deloitte Alexander Competence Center στη Θεσσαλονίκη

admin