Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ουκρανικές δυνάμεις προελαύνουν στο νότιο μέτωπο, λέει το Κίεβο

Οι ουκρανικές δυνάμεις προελαύνουν στο νότιο μέτωπο, ένα από τα δύο βασικά μέτωπα της αντεπίθεσης του Κιέβου κατά των ρωσικών δυνάμεων κατοχής, δήλωσε την Τρίτη ένας από τους κορυφαίους στρατηγούς της Ουκρανίας, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

“Στον τομέα της Ταβρίας, σημειώθηκε προέλαση των αμυντικών δυνάμεων”, δήλωσε ο στρατηγός Ολεκσάντρ Ταρνάφσκι σε ανάρτηση στο Telegram, χρησιμοποιώντας τη στρατιωτική ονομασία για το νότιο μέτωπο.

Ο Ταρνάφσκι, επικεφαλής των ουκρανικών δυνάμεων του νότου, πρόσθεσε ότι τα στρατεύματα του Κιέβου πραγματοποίησαν 1.198 αποστολές τις τελευταίες 24 ώρες, με τις ρωσικές δυνάμεις να έχουν χάσει 261 άνδρες, ενώ άλλοι 10 αιχμαλωτίστηκαν, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το Γενικό Επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, στην απογευματινή ενημέρωσή του, ανέφερε ότι οι επιθετικές επιχειρήσεις συνεχίζονται στο ανατολικό και το νότιο μέτωπο, παρέχοντας ωστόσο ελάχιστες λεπτομέρειες.

Το Γενικό Επιτελεί έκανε ακόμη λόγο για ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη νοτιοανατολική περιοχή Ζαπορίζια, που αποτελεί το επίκεντρο της προέλασης νότια προς την Αζοφική Θάλασσα. Η ενημέρωση του Γενικού Επιτελείου αναφέρει επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή του Ντόνετσκ που έχουν ήδη ανακαταληφθεί από το Κίεβο και γύρω από την επί μακρόν αμφισβητούμενη πόλη Μαριίνκα, πιο δυτικά.

Στρατιωτικοί αναλυτές ανέφεραν την προηγούμενη εβδομάδα ότι ουκρανικές δυνάμεις εδραίωσαν τις θέσεις τους γύρω από το χωριό Βερμπόβε, στην πορεία τους προς τον νότο.

Η επέλαση των ουκρανικών δυνάμεων στα ανατολικά έχει επικεντρωθεί στην ανάκτηση εδαφών γύρω από την κατεστραμμένη πόλη Μπαχμούτ, την οποία κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις τον Μάιο έπειτα από μήνες σφοδρών μαχών.

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, σε αξιολόγηση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν σημειώσει οριακή πρόοδο στις περιοχές του Ντόνετσκ και της Ζαπορίζια.

Related posts

Γκούλσμπι (Fed): Βλέπουμε τη μεγαλύτερη μείωση του πληθωρισμού από τη δεκαετία του 1950

admin

ΗΠΑ: Δεν έχουμε ενδείξεις ότι επίκειται “εισβολή” του Ισραήλ στη Ράφα

admin

Αρμενία: Δεν είμαστε σύμμαχος της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας

admin

ΕΕ: Ενίσχυση της συνεργασίας με Ουκρανία και Μολδαβία

admin

Γαλλία: Νεαρός άνδρας έχασε τη ζωή του όταν πήδηξε από κτίριο κατά τη διάρκεια ταραχών

admin

Ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής σύγκρουσης ανάμεσα στις κυβερνήσεις Ισπανίας και Αργεντινής

admin

ΗΠΑ: Πιθανή η επίτευξη συμφωνίας μέχρι το τέλος της εβδομάδας για το χρέος

admin

Η Rheinmetall θα ανοίξει εργοστάσιο κατασκευής τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία σε τρεις μήνες

admin

Ισραήλ: Δύο Παλαιστίνιοι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο Ισραηλινού σε εβραϊκό οικισμό

admin