Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος κύκλος αναταράξεων στον ΣΥΡΙΖΑ με τις αλλαγές σε πρόσωπα και καταστατικό

Οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται, εν όψει και των επικείμενων αλλαγών, καταστατικού και προσώπων που θέλει να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης – με τη φημολογία για διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε αλλαγή της Πολιτικής Γραμματείας να εντείνεται, ενώ ένα από τα βασικά ερωτήματα αφορούν την παραμονή του Παύλου Πολάκη, που συντάχθηκε στο τέλος με την πλευρά Κασσελάκη, στη θέση του υπερσυντονιστή εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Αυτού του είδους οι αλλαγές εξαγγέλθηκαν και από τον βουλευτή Κιλκίς – και υποστηρικτή του νυν προέδρου – Πέτρο Παππά: «Αναμένονται αλλαγές δομικές με νέα πρόσωπα που θα βγουν μπροστά, αλλαγές ψηφιοποίησης του κόμματος» σημείωσε, ρίχνοντας τα βέλη του στην υφιστάμενη κατάσταση. «Δεν μπορεί ένα κόμμα το 2024 να μην μπορεί να διεξάγει εκλογές σε όλες τις οργανώσεις τους με ψηφιακό τρόπο, γιατί πλέον ο κόσμος δεν συμμετέχει στην κομματική ζωή και το είδαμε και στο συνέδριο».

Ο Γιάννης Ραγκούσης εξήγησε γιατί δεν λειτουργεί η «λευκή επιταγή»: «Αν η ΝΔ χάσει 15 μονάδες στις ευρωεκλογές, θα το αγνοήσει; Αν το ΠΑΣΟΚ δεν έρθει δεύτερο, θα το αγνοήσει; Εμείς γιατί να αγνοήσουμε το αποτέλεσμα; Αυτό αποκλείσαμε με την απόφαση του συνεδρίου» σημείωσε, δηλώνοντας πως θα είναι πρόβλημα «αν συνεχίσουμε να δίνουμε συνεντεύξεις μόνο για τα εσωκομματικά».

Η δυναμική που αναπτύσσεται ανάμεσα στον πρώην και τον νυν πρόεδρο του κόμματος εξακολουθεί να είναι θέμα συζήτησης. «Προσωπικά, όχι μόνο δεν το αποκλείω, το εύχομαι, και νομίζω το εύχεται και πολύς κόσμος, αλλά δεν αφορά το τώρα σε κάθε περίπτωση. Αφορά το μέλλον» ανέφερε ο Γιώργος Τσίπρας για το ενδεχόμενο επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα στην ενεργό πολιτική.

Τα σχόλια

Παράλληλα, τα σχόλια πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα βρίσκονται σε άλλα κόμματα συνεχίζονται: «Αν τους βάλεις στον Ολυμπο μόνους τους, θα κάνουν φράξια με τον ίσκιο τους!» ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μνημονεύοντας μια φράση του πρώην προέδρου του ΣΥΝ, Νίκου Κωνσταντόπουλου.

«O κ. Κασσελάκης κέρδισε στα σημεία. Φαίνεται ότι έχει μεγάλο αριθμό οπαδών, έχει μια βάση ανθρώπων και λέει ότι θα τα αλλάξει όλα. Από την άλλη πλευρά, τα στελέχη ενισχύθηκαν πολιτικά» σχολίασε ο πρώην βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Ο Αλέξης Τσίπρας με την παρέμβασή του ήθελε να ρίξει τον Κασσελάκη, όχι όμως να επιστρέψει» σχολίασε για τον πρώην πρωθυπουργό.

ΜΥΡΤΩ ΛΙΑΛΙΟΥΤΗ

Related posts

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Μάντζος: «Οι ευρωομάδες συναπαρτίζονται από κόμματα με κοινές αξίες, δεν είναι ξενοδοχεία»

admin

Κύμα αντιδράσεων και στη Βρετανία

admin

Τέμπη: Πώς επιλέγονται οι σταθμάρχες στον ΟΣΕ;

admin

Ψάχνοντας το βότσαλο στη λίμνη και στο παλλαϊκό ποτάμι

admin

Αλλαγές με το βλέμμα σε ένα ευρύτερο ακροατήριο

admin

Φωτιές: Ξανά στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

admin

Μητσοτάκης: Σύγχρονος και ασφαλής ο νέος αυτοκινητόδρομος Ακτιο-Αμβρακία

admin

Προκαλεί το τουρκικό υπουργείο Άμυνας: «Ψέματα» όσα λένε οι Έλληνες πολιτικοί για τον Πόντο

admin