Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Μπλίνκεν για τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα: Να μη χάσουμε την ανθρωπιά μας

Σε αποδοκιμασία της απόφασης της Ιερουσαλήμ να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Χαμάς στη Γάζα, προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ  Άντονι Μπλίνκεν που προειδοποίησε την Τετάρτη το Ισραήλ ότι δεν έχει “άδεια να απανθρωποποιεί τους άλλους”.

“Οι Ισραηλινοί απανθρωποποιήθηκαν με τον πιο φρικτό τρόπο στις 7 Οκτωβρίου”, είπε ο Μπλίνκεν σε συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ. “Οι όμηροι απανθρωποποιούνται καθημερινά από τότε. Αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί άδεια για την απανθρωποποίηση των άλλων”.

“Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στη Γάζα δεν είχε καμία σχέση με τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου”, ξεκαθάρισε ο Μπλίνκεν. “Οι οικογένειες στη Γάζα των οποίων η επιβίωση εξαρτάται από τις παραδόσεις βοήθειας από το Ισραήλ είναι ακριβώς όπως οι οικογένειές μας. Είναι μητέρες και πατέρες, γιοι και κόρες, που θέλουν να κερδίσουν μια αξιοπρεπή ζωή, να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, να έχουν μια κανονική ζωή. Αυτοί είναι. αυτό θέλουν. Και δεν μπορούμε, δεν πρέπει να το παραβλέπουμε. Δεν μπορούμε, δεν πρέπει, να χάσουμε την κοινή μας ανθρωπιά”, πρόσθεσε.

Ο Μπλίνκεν είπε ότι οι ΗΠΑ πίεσαν και συνεχίζουν να πιέζουν το Ισραήλ “με συγκεκριμένους τρόπους για να ενισχύσουν την προστασία των πολιτών” και να δώσουν περισσότερη βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται.

“Και δεν μπορούμε, δεν πρέπει να το παραβλέπουμε. Δεν μπορούμε, δεν πρέπει, να χάσουμε την κοινή μας ανθρωπιά”, πρόσθεσε.

Ο Μπλίνκεν είπε ότι οι ΗΠΑ πίεσαν και συνεχίζουν να πιέζουν το Ισραήλ “με συγκεκριμένους τρόπους για να ενισχύσουν την προστασία των πολιτών” και να λάβουν περισσότερη βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται.

Σημείωσε πάντως ότι “το Ισραήλ έχει κάνει σημαντικά βήματα” για την έναρξη της ροής βοήθειας στους Παλαιστινίους. “Ως αποτέλεσμα, περισσότερη βοήθεια από ποτέ” ρέει σε περισσότερα μέρη στη Γάζα “από οποιαδήποτε άλλη στιγμή” από τις 7 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, τόνισε ότι το Ισραήλ “πρέπει να διασφαλίσει ότι η παράδοση σωτήριας βοήθειας στη Γάζα δεν εμποδίζεται για κανέναν λόγο, από κανέναν”, αναφέροντας τις διαμαρτυρίες Ισραηλινών πολιτών. Κάλεσε επίσης για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ να ανοίξει ξανά το πέρασμα του Ερέζ, κάτι που θα επέτρεπε τη βοήθεια να φτάσει στη βόρεια Γάζα πιο άμεσα.

Ταυτόχρονα, προειδοποίησε ο Μπλίνκεν, “ο καθημερινός απολογισμός των αθώων πολιτών που πλήττονται από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ παραμένει πολύ υψηλός”.

Related posts

Είκοσι τέσσερα πανεπιστήμια από την Κίνα εξετάζουν πιθανές συνεργασίες με ελληνικά

admin

Γάζα: Ένας εργαζόμενος της βελγικής υπηρεσίας ανάπτυξης σκοτώθηκε σε ισραηλινό βομβαρδισμό

admin

ΕΚΤ: Ραγδαία επιβράδυνση του δανεισμού σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, στο -1,2% ο M3

admin

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου: Ρουκέτες Χεζμπολάχ, ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές

admin

Ρωσία: Οι Ευρωπαίοι στρέφουν την πλάτη στην Ουκρανία

admin

Ελβετία: Η FINMA δεν επέτρεψε την αύξηση μεριδίου της Saudi National Bank στην Credit Suisse στο 40%

admin

Η Carrefour απέσυρε ορισμένα προϊόντα της PepsiCo, διαφωνώντας με την αύξηση των τιμών τους

admin

Η Κίνα καλείται να σταματήσει την παράκαμψη κυρώσεων του ΟΗΕ από τη Βόρεια Κορέα

admin

“Μια ψευδαίσθηση” που “δεν ξεγελά”, απαντά η Χαμάς στις δηλώσεις του Μπάιντεν σχετικά με ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος

admin