Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγαλώνει ο κύκλος των αποχωρήσεων

Οι αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τελειωμό ακόμη και μετά την ΚΕ του Σαββατοκύριακου, όπου και έφυγε ο κορμός των στελεχών της Ομπρέλας. Με επιστολή τους προς τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου Κρήτης αποχώρησαν από το κόμμα 18 στελέχη της Οργάνωσης Μελών Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων.

Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σχεδόν στη μισή δύναμη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων οι τρεις συντονιστές Κατερίνα Τσαγκαράκη, Στέλλα Ψαρά και Δημήτρης Τσαπάρης, καθώς και ο Κώστας Φωτάκης που είχε διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Ερευνας και Καινοτομίας κατά την περίοδο 2015-2019.

«Το ύφος, η έπαρση και το περιεχόμενο της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κεντρική Επιτροπή επιβεβαίωσαν ότι ουδεμία σχέση έχει με την Αριστερά που μας ενέπνευσε, μας έκανε υπερήφανους και την υπηρετήσαμε. Μονόδρομος η αποχώρηση. Ζητούμενο η νέα της έκφραση», δήλωσε ο Κ. Φωτάκης που σημειωτέον έχει στενή σχέση με τον Γιάννη Δραγασάκη αλλά και τον Γιώργο Σταθάκη.

Ενας ακόμη υπουργός των κυβερνήσεων Τσίπρα που έφυγε χθες είναι ο Βαγγέλης Αποστόλου. «Τελικά οργανώθηκε η άλωση του χώρου, η κατασυκοφάντηση του έργου της κυβέρνησης που αποτελούσε πηγή περηφάνιας για μας και στην περίπτωση των 37 δισ. όχι μόνο επέτρεψε την έξοδο της χώρας μας στις αγορές, αλλά και βοήθησε στη διαχείριση των μνημονίων. Ομως η σιωπή, σήμερα, συμβάλλει στην εκθεμελίωση του ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και εκ των παλαιότερων στελεχών του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ με μακρά διαδρομή στον χώρο.

Ολα αυτά προστίθενται στις αποχωρήσεις των Αριστείδη Μπαλτά, Νίκου Τόσκα, 22 στελεχών του κόμματος στην  Αχαΐα. Ανάμεσά τους δύο πρώην βουλευτές (Ανδρέας Ριζούλης, Κώστας Σπαρτινός). Επίσης είχαμε την αποχώρηση του συντονιστή στη Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσσαλονίκης Κώστα Αμπατζά. Και διάσπαρτα στελέχη και μέλη όπως ο Μιχάλης Μπαρτσίδης που ήταν εκ των υπευθύνων στο Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, μέλη στην οργάνωση της Α’ Αθήνας κ.ά.

Χθες εν τω μεταξύ αποχώρησε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Κόκκαλης και προανήγγειλε τη διαμόρφωση ενός νέου χώρου με θεμέλιους λίθους την κοινωνική και κλιματική δικαιοσύνη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν. ΜΑΝΙΑΤΗΣ

Related posts

Πάνος Καμμένος: Εξελίξεις για την υγεία του – «Tου συνέθλιψε το πόδι, πονάει φρικτά…»

admin

Ποιος φταίει για την άνοδο της Δεξιάς της Δεξιάς;

admin

ΕΚΑΒ: Ποιο είναι το σχέδιο για την ενίσχυσή του κατακαλόκαιρο

admin

Ξυδάκης για Κασσελάκη: Τον «φύτεψε» ο Τσίπρας – Ο Κασσελάκης το υποστηρίζει, ο Τσίπρας δεν το διαψεύδει

admin

Δημοσκόπηση: Μάχη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση – Η συντριπτική πλειοψηφία θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές

admin

Εκλογές: Ο Μάκης Βορίδης έδωσε τις επικρατέστερες ημερομηνίες – Τι προβλέπει για τη ΝΔ

admin

Τι απαντά ο Τσακαλώτος στον Κασσελάκη για τους «αυλικούς των servicers»;

admin

Πακετάρισμα

admin

Επιχείρηση «Ανανέωση» με θετικές ατζέντες

admin