Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Μασκ μαινόμενος κατά των εταιρειών από απέσυραν τις διαφημισεις στο X

Σφοδρή επίθεση στις εταιρείες που απέσυραν τις διαφημίσεις τους από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X εξαπέλυσε ο Ίλον Μασκ από τη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα από τη Σύνοδο DealBook 2023, με αφορμή την ανάρτηση αντισημιτικών αναρτήσεων. 

“Αν κάποιος προσπαθήσει να με εκβιάσει με διαφημίσεις; Να με εκβιάσει με χρήματα; Να πάει να @#$..” είπε χαρακτηριστικά και ρώτησε “Έγινα σαφής;”. Μάλιστα κοιτώντας προς το κοινό, ο Ίλον Μασκ χαιρέτισε τον Μπομπ Ιγκερ, τον CEO της Disney που ήταν μια εκ των εταιρειών που απέσυραν τις διαφημίσεις τους. 

Ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Χ υπονόησε ότι οι “θαυμαστές του” θα μποϊκοτάρουν αυτές τις εταιρείες. “Όλος ο κόσμος θα ξέρει ότι αυτοί σκότωσαν την εταιρεία και θα το τεκμηριώσουμε αυτό” απείλησε ο Μασκ. 

“Δεν έχω κανένα πρόβλημα να με μισούν” είπε χαρακτηριστικά ο Ίλον Μασκ. 

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Μασκ προώθησε και μερικές φορές υποστήριξε προφορικά αυτό που ο Λευκός Οίκος αποκάλεσε “αντισημιτικό και ρατσιστικό μίσος” στο X. 

Χαρακτήρισε αυτά τα tweets, “ένα από τα πιο ανόητα αν όχι το πιο ανόητο πράγμα που έχω κάνει ποτέ στην πλατφόρμα”. “Λυπάμαι για αυτό το tweet ή ανάρτηση”, πρόσθεσε.

Οι εμπρηστικές αναρτήσεις του Μασκ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ άλλων, οδήγησαν μεγάλες εταιρείες, όπως η Disney, η Apple


 και πολλές άλλες, να αναστείλουν τις καμπάνιες τους.

“Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη από πυρηνική βόμβα”

Την βαθύτατη ανησυχία του για την Τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) εξέφρασε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Ίλον Μασκ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μπορεί να είναι πιο επικίνδυνη από μια πυρηνική βόμβα. 

Ερωτηθείς σχετικά με το επεισόδιο της απόλυσης του Σαμ Άλτμαν από την OpenAI και τη μετέπειτα επάνοδό του, ο Μασκ είπε ότι είτε ο Αλτμαν έπρεπε να απολυθεί για κάποιο σοβαρό λόγο είτε το ΔΣ της εταιρείας έκανε λάθος και θα έπρεπε να παραιτηθεί. 

“Το δαχτυλίδι της εξουσίας μπορεί να διαφθείρει”, είπε για τον Άλτμαν είπε ο Ίλον Μασκ που ήταν ένας από τους συνιδρυτές της OpenAI και πρόσθεσε:  “Ανησυχώ πολύ ότι υπάρχει κάποιο… επικίνδυνο στοιχείο της τεχνητής νοημοσύνης”, υπέθεσε. Η τεχνητή νοημοσύνη, είπε, μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη “από μια πυρηνική βόμβα”.

ίναι πλέον η επιχείρηση ανοιχτού κώδικα που οραματιζόταν κάποτε. Το OpenAI θα πρέπει να μετονομαστεί σε “super κλειστή πηγή για μέγιστο κέρδος AI”, είπε χαρακτηριστικά. 

Related posts

ΗΠΑ: Πτώση 2,1% της παραγωγικότητας το α’ τρίμηνο

admin

Νορβηγία: Νέο αίτημα αποφυλάκισης από τον μακελάρη Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ και αγωγή για την “ακραία” απομόνωσή του

admin

Γαλλία: “Δεν θα αυξηθούν οι φόροι για τα νοικοκυριά” λέει η πρωθυπουργός Μπορν

admin

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία ως δήμαρχος Κωνσταντινούπολης

admin

Ο Ερντογάν αναμένει κινήσεις από τις ΗΠΑ για την πώληση F-16 για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

admin

Γαλλία: Εβδομήντα πέντε μεγάλες εταιρίες τροφίμων δεσμεύθηκαν να μειώσουν τις τιμές τους

admin

Η Νότια Αφρική θα προεδρεύσει διαδικτυακής συνόδου των BRICS για τη Γάζα, με τη συμμετοχή του Πούτιν

admin

Η Γερμανία καλεί το Αζερμπαϊτζάν να προστατεύσει τους αμάχους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

admin

Γ. Λέναρσιτς: Η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ προς τους Παλαιστίνιους που έχουν ανάγκη θα συνεχιστεί όσο χρειάζεται

admin