Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Οι επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα πρέπει να σταματήσουν

Οι επιθέσεις από Υεμενίτες μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν στην Ερυθρά Θάλασσα πρέπει να σταματήσουν και οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα πλοία από το να γίνονται στόχος, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος τύπου εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Οι Χούθι, που ελέγχουν τεράστιο ποσοστό εδάφους στην Υεμένη μετά από χρόνια πολέμου, έχουν εκτοξεύσει από τον περασμένο μήνα drone και πυραύλους σε διεθνή πλοία που πλέουν μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, επιθέσεις που λέει ότι απαντούν στην επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

“Οι επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα πρέπει να σταματήσουν”, είπε ο Κίρμπι σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Κίρμπι ρωτήθηκε εάν η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν πει στις ΗΠΑ ότι θα συμμετάσχουν σε μια πολυεθνική επιχείρηση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για τη διασφάλιση του εμπορίου στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ η Ουάσιγκτον υποστηρίζει την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

“Δεν πρόκειται να αναλύσω διπλωματικές συνομιλίες και λεπτομέρειες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο,” είπε ο Κίρμπι. “Και οι δύο χώρες είναι σημαντικοί εταίροι με τις ΗΠΑ σε μια σειρά θεμάτων σε όλη την περιοχή. Και πάλι, θα πρέπει να μιλήσουν για το επίπεδο συμμετοχής τους”. “Θα άφηνα κάθε χώρα που είναι μέλος, είτε ήθελε να το αναγνωρίσει είτε όχι, να μιλήσει για τον εαυτό της” είπε ο Κίρμπι.

“Είναι ένας συνασπισμός των πρόθυμων και κάθε χώρα πρέπει να αποφασίσει μόνη της αν θα συμμετάσχει και υπό ποιες συνθήκες. Το σεβόμαστε αυτό. Η όλη ιδέα εδώ είναι η προστασία των κρατικών περιουσιακών στοιχείων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων και αυτό κάνουμε’ είπε ο Κίρμπι.

Related posts

ΗΠΑ: Νέο πισωγύρισμα για τη Νίκι Χέιλι – Δεν υπήρξε νικητής στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών στην Νεβάδα

admin

Knot (EKT): Υπεραισιόδοξες οι χρηματοπιστωτικές αγορές, θα πληγούν σοβαρά από περαιτέρω νομισματική σύσφιξη

admin

Hellenic Train: Αναστολή λεωφορειακών συνδέσεων, λόγω πλημμυρικών φαινομένων

admin

Η “11η Σεπτεμβρίου” του Ισραήλ

admin

Ερώτηση Μ. Κεφαλογιάννη σε Κομισιόν για “απαράδεκτες ενέργειες της κυβέρνησης της Αιθιοπίας κατά της ελληνικής κοινότητας”

admin

Νετανιάχου: “Μήνυμα” προς Χαμάς η ακύρωση της επίσκεψης ισραηλινής αντιπροσωπείας στις ΗΠΑ

admin

Ρωσία: Επίσκεψη στην Κίνα τον Οκτώβριο σχεδιάζει ο Πούτιν

admin

ΗΠΑ: Πτώση 2,1% της παραγωγικότητας το α’ τρίμηνο

admin

ΕΕ: Συμφωνία των “27” στα συμπεράσματα για Μεσανατολικό – “Παύσεις για ανθρωπιστική βοήθεια”

admin