Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύρια αντιπολίτευση

Στο ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν η άνοδος του κόμματος στη δεύτερη θέση να αποδειχθεί διάττων αστέρας – και γι’ αυτό, στην τελευταία του παρέμβαση («Πρώτο Θέμα») ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλησε να κάνει σαφές πως γνωρίζει το βάρος της αντιπολίτευσης που καλείται να σηκώσει, την ώρα που εξ αριστερών του ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάται – «με δυνατό ΠΑΣΟΚ η ΝΔ δεν θα παίζει χωρίς αντίπαλο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Κάτι μου λέει πως στη Χαριλάου Τρικούπη ασχολούνται πολύ αυτές τις μέρες με τα ποιοτικά των δημοσκοπήσεων που τους θέλουν δεύτερους. Για να διατηρήσουν και να αυξήσουν τη διαφορά από τον τρίτο.

Ανοιχτοί στην πράξη

Θα καταφέρουν οι «11» να απευθυνθούν στο κοινό που διατείνονται πως θέλουν, από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία έως την ανανεωτική Αριστερά και από τη ριζοσπαστική Αριστερά έως την πολιτική Οικολογία; Οι δηλώσεις όλων των βουλευτών είναι προς την ίδια κατεύθυνση, ενώ το άρθρο του Αλέξη Χαρίτση (Kreport) έκανε πασόκους να αναφωνήσουν «συμφωνώ σε όλα» – με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε μια σειρά από πεδία που θα καθορίσουν τα ποσοστά της επόμενης μέρας. Αλλο τα λόγια όμως κι άλλο η πράξη – και για τη δεύτερη υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες, με τους περισσότερους να «δείχνουν» ως αιτία τα λάθη του πρώτου γύρου από την αντίπαλο του Κασσελάκη στις εσωκομματικές.

Ραντεβού στη Σαλονίκη

Βρέθηκαν από κοντά ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Στέλιος Αγγελούδης στο γραφείο του δεύτερου στη Θεσσαλονίκη – και ήταν η πρώτη μεταξύ τους συνάντηση μετά την εκλογή του Αγγελούδη στον δήμο της πόλης, την οποία κέρδισε με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, παρότι ο ίδιος έχει πασοκικό παρελθόν. Η συνάντηση ήταν σε καλό κλίμα, ανήμερα τη γιορτή του νέου δημάρχου, στον οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε δώρο το βιβλίο «Θεσσαλονίκη, πόλη των φαντασμάτων» του ιστορικού Μαρκ Μαζάουερ.

Δεξιά μαζέματα

Ενοχλεί πραγματικά τη ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς; Το ρεύμα στην Ευρώπη δείχνει άνοδο των ακροδεξιών, αντιμεταναστευτικών, ευρωσκεπτικιστικών τάσεων, με προγραμματικές θέσεις κατά των πολιτικών ισότητας – στην Ελλάδα τρία κόμματα με την ίδια ρητορική μπήκαν στη Βουλή το καλοκαίρι. Δεν την ξεδιπλώνει άλλωστε πρώτη φορά ο πρώην πρωθυπουργός την ατζέντα του. Το σχήμα γνώριμο: άλλοι μαζεύουν εκ δεξιών, άλλοι απλώνονται στο Κέντρο. Το πραγματικό ερώτημα είναι αν και κατά πόσο θα εξακολουθήσει να γίνεται οριοθετημένα.

Related posts

Οικονόμου: Το σκηνικό βίας και ανομίας στα όργανα της τάξης δεν θα γίνει ανεκτό

admin

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Τι αναφέρει η επιστολή της Αθήνας στον ΟΗΕ

admin

Βουλευτής της ΝΔ απαξιώνει τους αγρότες – «Κάποτε τους έβρισκα μόνο στο χωράφι, σήμερα και 1 ώρα στο καφενείο»

admin

Το άσπρο-μαύρο από τον Ακάρ: «Η Ελλάδα πνίγεται στα σκάνδαλα και γι΄ αυτό τα βάζει με την Τουρκία»

admin

Σήμερα στην Αγκυρα η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

admin

«Η Ελλάδα γέφυρα της Κίνας με την ΕΕ»

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Στην αφετηρία προεκλογικών περιοδειών

admin

Μαρινάκης: Για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν συνταξιούχοι δύο ή τριών ταχυτήτων

admin