Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: “Πάρα πολλοί πολίτες” πιέζουν τον Πούτιν να είναι και πάλι υποψήφιος

“Πολλοί άνθρωποι” πιέζουν τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να είναι υποψήφιος για μια νέα εξαετή θητεία τον Μάρτιο, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο προσθέτοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα ανακοινώσει την απόφασή του “όταν το κρίνει σκόπιμο”.

Η Ρωσική Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά σε διάστημα τριών ημερών: από τις 15 ως τις 17 Μαρτίου.

Ο Πούτιν, ο οποίος θα παραχωρήσει την ετήσια συνέντευξη Τύπου και θα δεχτεί ερωτήσεις από το κοινό στις 14 Δεκεμβρίου, αναμένεται ευρέως ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος.

Έξι πηγές είπαν στο Reuters τον περασμένο μήνα ότι ο 71χρονος πρόεδρος έχει αποφασίσει να είναι υποψήφιος, μια κίνηση που θα τον κρατήσει στην εξουσία μέχρι τουλάχιστον το 2030.

Με τον πολιτικό της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι να βρίσκεται στη φυλακή και με άλλους επικριτές στο εξωτερικό, έπειτα από μια συστηματική εκστρατεία καταστολής, ο Πούτιν δεν έχει κάποιο σοβαρό πολιτικό αντίπαλο στη χώρα του.

Ερωτηθείς σήμερα σχετικά με το αποτέλεσμα δημοσκόπησης, που διενήργησε μια υποστηριζόμενη από το κράτος εταιρεία δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με την οποία 70% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι επιθυμούν να είναι και πάλι υποψήφιος ο Πούτιν, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε: “Ο Πούτιν θα το ανακοινώσει (την απόφασή του) όταν θα το κρίνει σκόπιμο και κατάλληλο. Θα είναι αποκλειστικά δική του απόφαση. Ο Πούτιν βασιζόταν ανέκαθεν στη λαϊκή στήριξη προς το έργο του. Το βασικό του μέλημα είναι να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης και την ευημερία των πολιτών μας”.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι Ρώσοι απ΄ολόκληρη τη χώρα και από διαφορετικές ηλικιακές ομάδες έχουν έρθει σε επαφή ενόψει της ομιλίας του Πούτιν και της ώρας των ερωτήσεων από το κοινό την ερχόμενη εβδομάδα, για να εκφράσουν τη στήριξή τους.

“Πάρα πολλοί άνθρωποι καλούν τον Πούτιν να είναι υποψήφιος και να συνεχίσει να βρίσκεται στην ηγεσία της χώρας, δηλώνοντας την πλήρη στήριξή τους. Αυτό είναι αξιοσημείωτο”, κατέληξε ο Πεσκόφ.

Related posts

Μασκ: Αγόρασα το Twitter για να βελτιώσω την “διαβρωτική επίδρασή” του στην κοινωνία

admin

O ηγέτης της Χαμάς κάνει λόγο για “πρωτοφανή απομόνωση” του Ισραήλ

admin

Σ. Μισέλ: Οι απερίσκεπτες δηλώσεις για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ και την αλληλεγγύη του άρθρου 5 εξυπηρετούν μόνο το συμφέρον του Πούτιν

admin

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Τουλάχιστον 27 νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στην Τζαμπαλίγια

admin

Κίνα: Ετήσια αύξηση 14,6% κατέγραψε η παραγωγή ηλεκτρονικών συσκευών πληροφορικής στο πρώτο δίμηνο του 2024

admin

Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει τη Ρωσία ότι το Crocus City Hall ήταν στόχος

admin

Γάζα: Τέσσερις νεκροί, 17 τραυματίες από ισραηλινό βομβαρδισμό σε νοσοκομείο

admin

Καζακστάν: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε πυρκαγιά σε ξενοδοχείο της Αλμάτι

admin

Ερντογάν: Δεν πιστεύω ότι η Χαμάς θα εκδιωχθεί από το Κατάρ

admin