Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Οι δηλώσεις Μπάιντεν υποβαθμίζουν τις ίδιες τις ΗΠΑ

“Η χρήση τέτοιων δηλώσεων από τον πρόεδρο των ΗΠΑ (Τζο Μπάιντεν) εναντίον του προέδρου μας (Βλαντίμιρ Πούτιν) εξευτελίζει αυτούς που χρησιμοποιούν τέτοιες λέξεις”, ανέφερε το Κρεμλίνο, σχολιάζοντας δηλώσεις του Μπάιντεν ο οποίος καταφέρθηκε χθες Τετάρτη εναντίον του Πούτιν με υβριστικό τρόπο, κατατάσσοντάς τον ανάμεσα στις “υπαρξιακές απειλές” για την ανθρωπότητα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Σαν Φρανσίσκο (Καλιφόρνια) στην οποία συναντήθηκε με δωρητές του Δημοκρατικού κόμματος, ενώ εξαπέλυσε επίσης φραστική επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ, τον Ρεπουμπλικάνο προκάτοχό του με τον οποίο γενικά αναμένεται πως θα αναμετρηθεί ξανά στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

“Η υπαρξιακή απειλή είναι η κλιματική αλλαγή. Υπάρχουν επίσης αυτός ο παλαβός σκύλας γιος (σ.σ. ‘crazy SOB’), ο Πούτιν και άλλες, και πάντα πρέπει να ανησυχούμε για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου, όμως η υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα είναι η κλιματική αλλαγή”, ανέφερε ο Δημοκρατικός πρόεδρος, 81 ετών, υποψήφιος για την επανεκλογή του, σε σύντομη ομιλία του, με παρούσα ολιγομελή ομάδα δημοσιογράφων.

Το Κρεμλίνο ανέφερε επίσης ότι τέτοιες δηλώσεις “δεν βλάπτουν τον πρόεδρό μας, αλλά φαίνονται σαν μια προσπάθεια να εμφανιστεί ο Μπάιντεν σαν καουμπόι του Χόλιγουντ. Τέτοιες δηλώσεις υποβαθμίζουν τις ίδιες τις ΗΠΑ”. Ακόμη, το Κρεμλίνο τονίζει: “Ο Μπάιντεν θα πρέπει να ρωτήσει τους συμβούλους του: Έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ο Πούτιν τόσο σκληρά λόγια εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ;”.

Related posts

Μπανγκλαντές: Εκλογές χωρίς αντιπολίτευση

admin

Ζελένσκι: Θα τερματιστεί η ρωσική κατοχή της Κριμαίας

admin

Ουκρανικά drones έπληξαν δύο ρωσικά διυλιστήρια και στρατιωτικό αεροδρόμιο

admin

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κατηγορούν τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες

admin

Οι πόροι του ουκρανικού στρατού έχουν σχεδόν εξαντληθεί, υποστηρίζει ο Σοϊγκού

admin

Πολωνία: Ο υπουργός Εσωτερικών λέει ότι τα σύνορα με τη Λευκορωσία θα κλείσουν στην περίπτωση ενός “κρίσιμου συμβάντος”

admin

Με τον πόλεμο που εξαπέλυσε εναντίον του Ισραήλ η Χαμάς επιβλήθηκε στην παλαιστινιακή πολιτική σκηνή

admin

Οι Γερμανοί ξύπνησαν (;) αλλά είναι αργά: Το πολιικό Ισλάμ και το παράρτημα Ερντογάν στη Γερμανία

admin

ΗΠΑ: Δικαστήριο έκρινε ότι ο Τραμπ μπορεί να κοινοποιήσει “μη ευαίσθητες” πληροφορίες που θα χρησιμοποιηθούν στη δίκη του

admin