Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κλείνει το ντιλ της Vivartia για τη Δωδώνη

Στη Vivartia περνά το εναπομείναν ποσοστό της ηπειρώτικης γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, που δεν ήλεγχε μέχρι σήμερα ο όμιλος. Πληροφορίες του -.gr αναφέρουν ότι η συμφωνία μεταβίβασης του 25% της Γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, το οποίο κατέχουν οι Ρώσοι της SI Foods, υπογράφεται αυτές τις ώρες.

Με τη συμφωνία αυτή η Vivartia αποκτά τον πλήρη έλεγχο της Δωδώνη αφού προ διετίας το 75% της ηπειρώτικης εταιρείας είχε εξαγοράσει η CVC μέσω της Venetiko Holdings, που το περασμένο καλοκαίρι απορροφήθηκε από τη Vivartia.

Η ηπειρώτικη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη πέρασε στον έλεγχο της SI Foods το 2012 από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος. Σήμερα, η Δωδώνη, που είναι market leader στη φέτα, επενδύει όχι μόνο στο βασικό της προϊόν αλλά και στο γιαούρτι, όπου ελέγχει μερίδιο 8% της αγοράς (στραγγιστό και παραδοσιακό) και στο λευκό τυρί. Τη φετινή χρονιά οι επενδύσεις της άγγιξαν τα 7 εκατ. ευρώ και κατευθύνθηκαν στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεών της σε Ιωάννινα και Θήβα. Στη Θήβα παράγεται το παραδοσιακό γιαούρτι, αυτό με την πέτσα, και η βαρελίσια φέτα Παρνασσός.

Πέρυσι, παρά την αύξηση 11% των πωλήσεών της σε επίπεδο μητρικής στα 132,675 εκατ. ευρώ και 6% του ομίλου στα 149,938 εκατ. ευρώ, οι ζημιές προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 4,9 εκατ. ευρώ από κέρδη 1,968 εκατ. ευρώ, και οι καθαρές ζημιές στα 4,5 εκατ. ευρώ από κέρδη 1,254 εκατ. ευρώ για τον όμιλο. Για τη μητρική, οι προ φόρων ζημιές άγγιξαν το 1,622 εκατ. ευρώ από κέρδη 2,435 εκατ. ευρώ και οι καθαρές ζημιές του ομίλου στο 1,454 εκατ. ευρώ από κέρδη 1,771 εκατ. ευρώ.

Τα μικτά αποτελέσματα μειώθηκαν 11,26% για τη μητρική και 21,7% για τον όμιλο, με το περιθώριο μικτού κέρδους ως ποσοστό επί του κύκλου εργασιών να υποχωρήσει στο 14,1% από 17,6% για τη μητρική και στο 12% από 16,4% για τον όμιλο. Ενώ τα EBITDA συρρικνώθηκαν στα 3,96 εκατ. ευρώ από 10,054 εκατ. ευρώ και 5,597 εκατ. ευρώ έναντι 9,124 εκατ. ευρώ για τη μητρική και τον όμιλο αντίστοιχα.

Related posts

Philosofish: Στοχεύει σε τζίρο 120 εκατ. ευρώ

admin

Διάκριση της Demo στο θεσμό True Leaders

admin

Emirates: Διαγωνισμός με έπαθλο 1 εκατ. μίλια για μέλη του Skywards

admin

Δεκατρείς τιμητικές διακρίσεις για τη Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ

admin

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνάντησε ο πρόεδρος της JTI

admin

Βακάκης: Εξαντλούνται οι καταναλωτές, πρέπει να πέσουν οι τιμές

admin

ΕΛΓΕΚΑ: Αναδιάρθρωση δανεισμού και επιμήκυνση έως τα τέλη του 2029

admin

Γερογιάννης (Aegean): Oι τρεις προϋποθέσεις για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

admin

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η «άσκηση» της Ακτωρ και το rebound στα έσοδα παραχωρήσεων

admin