Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεντροαριστερό συναπάντημα

Το συναπάντημα έγινε στο Μέγαρο Μουσικής, σε ουδέτερο έδαφος: μια παρουσίαση του συλλογικού βιβλίου για τον μισό αιώνα μεταπολιτευτικών εκλογών (βασισμένη σε μια ιδέα του Ηλία Νικολακόπουλου που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει), με δύο γαλάζιες παρουσίες (τον Θοδωρή Λιβάνιο και την Ολγα Κεφαλογιάννη) να σπάνε την κεντροαριστερή ατμόσφαιρα. Οι βουλευτές και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (Ανδρέας Σπυρόπουλος, Δημήτρης Μάντζος, Πάρις Κουκουλόπουλος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Παύλος Χρηστίδης, Φίλιππος Σαχινίδης, Γιάννης Μεϊμάρογλου, Γιώργος Γιάνναρος) κάθισαν κυρίως από τη μια πλευρά της αίθουσας, ενώ οι τέσσερις βουλευτές των «11» (Νάσος Ηλιόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πέτη Πέρκα) διάλεξαν την αριστερή – από την πλευρά της σκηνής – πρώτη σειρά, επιλέγοντας κυρίως στην έναρξη της εκδήλωσης να συνομιλούν μεταξύ τους και με τον παριστάμενο Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Χωρίς δυσκολίες

Τα χαμόγελα στο τέλος της εκδήλωσης, οι χειραψίες του Σπυρόπουλου και του Μάντζου με τους τέσσερις ανεξάρτητους που έδωσαν το «παρών», μια συζήτηση προς την έξοδο ανάμεσα στους πρώην ομολόγους Σαχινίδη και Τσακαλώτο και τα καλοπροαίρετα πειράγματα («Τι συνέβη; Εγινες αποστάτης;», ρώτησε χαμογελώντας ο Κουκουλόπουλος έναν άρτι αποχωρήσαντα από τον ΣΥΡΙΖΑ, πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ) έδειξαν πως ανάμεσα στις δύο αυτές πλευρές δεν υπάρχει η δυσκολία επικοινωνίας που είναι παραπάνω από εμφανής με συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν παραμείνει στο κόμμα.

Ερώτημα για «11»

«Αν έχετε κάτι να μας ανακοινώσετε, ένα όνομα ας πούμε, έχουμε πολλά μικρόφωνα και είμαστε στην διάθεσή σας», είπε με νόημα η δημοσιογράφος του Mega, Νίκη Λυμπεράκη, που βρισκόταν στο πάνελ. Οι τέσσερις χαμογέλασαν αλλά δεν είπαν λέξη -το όνομα που θα δοθεί στα «βαφτίσια», άλλωστε, ήταν σχεδόν η πρώτη ερώτηση που τους έκανε όποιος τους έβλεπε. Νέοι είναι όμως ακόμα, και αριστεροί -η διαβούλευση κυλάει στο αίμα τους και χρειάζονταν λίγες ώρες παραπάνω.

ΕΣΥ στην Κρήτη

Η εκδήλωση για το ιδιωτικό χρέος ήταν η αρχή. Σειρά για τον Νίκο Ανδρουλάκη (που δεν ήταν στο Μέγαρο Μουσικής το βράδυ της Δευτέρας, αλλά στο Σταύρος Νιάρχος, όπου αντάλλαξε μια παγωμένη χειραψία με τον Στέφανο Κασσελάκη) έχει τώρα το Ηράκλειο της Κρήτης, το οποίο θα γίνει το φόντο για μια προγραμματική εκδήλωση για τη δημόσια υγεία και την αναγέννηση του ΕΣΥ. Εκεί θα παρέμβουν πέντε ειδικοί, σε συντονισμό του διευθυντή στην ΠΑΓΝΗ Λάμπρου Βαμβακά.

Related posts

Απεργία: Ποινικά κολάσιμη η παρεμπόδιση της εργασίας

admin

Πέρασε επί της αρχής ο προϋπολογισμός με τις ψήφους της ΝΔ

admin

Μητσοτάκης: Πρόοδος είναι να τα αλλάζεις όλα – Αλλάζουμε το κράτος χρησιμοποιώντας την τεχνολογία

admin

Υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

admin

50-50

admin

Μάσκες: Αυτή είναι η τελική εισήγηση της κυβέρνησης – Τι προτείνει για τα ΜΜΜ

admin

Σκληρή κριτική σε Κασσελάκη από Αχτσιόγλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά σε μία κρίση διάλυσης»

admin

ΣΥΡΙΖΑ και ευρωλίστα: Πέντε θέσεις διαλέγει ο Κασσελάκης, ακολουθούν οι προκριματικές

admin

Οι προεκτάσεις της ελληνοτουρκικής συνάντησης

admin