Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Κεντρικός τραπεζίτης: Κλειδί για τη μείωση επιτοκίων οι μισθοί

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να έχει βεβαιότητα για τους μισθούς προκειμένου να μπορέσει να μειώσει τα επιτόκια, σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Klaas Knot (φωτό).

Υπάρχει μια «αξιόπιστη προοπτική» να επανέλθει ο πληθωρισμός στον στόχο της ΕΚΤ του 2% το 2025, είπε σε συνέντευξή του στην ολλανδική κρατική τηλεόραση NPO1.

«Το μόνο κομμάτι του παζλ που μας λείπει είναι η απόλυτη πεποίθηση ότι η αύξηση των μισθών θα προσαρμοστεί στον χαμηλότερο πληθωρισμό», είπε ο Knot, ο οποίος είναι από τους πιο επιθετικούς ρυθμιστές των επιτοκίων, στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Buitenhof. «Όταν αυτό το κομμάτι του παζλ μπει στη θέση του, θα μπορέσουμε να μειώσουμε λίγο τα επιτόκια».

Οπως σημειώνει το Bloomberg, τα σχόλιά του συμβαδίζουν με αυτά ορισμένων από τους συναδέλφους του – συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής οικονομολόγου της κεντρικής τράπεζας, Φίλιπ Λέιν – που έχουν προτείνει ότι η ΕΚΤ χρειάζεται σαφήνεια σχετικά με τις αυξήσεις μισθών για να μπορέσει να μειώσει το κόστος δανεισμού. Καθώς αυτά τα δεδομένα δεν θα είναι διαθέσιμα μέχρι τα τέλη Απριλίου, αυτό θα καταστήσει τον Ιούνιο την πιο πιθανή στιγμή για μία πρώτη μείωση.

Related posts

Η Τράπεζα Πειραιώς διευρύνει το πρόγραμμα Equall με το Women in Agriculture

admin

Πούλησε το δάνειο Κυπριώτη η Eurobank

admin

Αμετάβλητα τα επιτόκια από την Τράπεζα της Αγγλίας

admin

Επανεξετάζονται οι τραπεζικές χρεώσεις μετά το ραντεβού στο Μαξίμου

admin

Πειραιώς: Προσφορές άνω των 900 εκατ. για το ομόλογο, απόδοση 7,25%

admin

Τρεις προσφορές για τα «NPEs» της Παγκρήτιας

admin

Αμετάβλητα τα επιτόκια από την Τράπεζα της Αγγλίας

admin

Λαγκάρντ: Δράση κατά πληθωρισμού μόλις κριθεί απαραίτητο

admin

Οι χαμηλές πτήσεις στην προστασία πρώτης κατοικίας δείχνουν… παράταση

admin