Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Είμαστε η κυβερνώσα, σύγχρονη πατριωτική αριστερά – Το κάστρο της δεξιάς προπαγάνδας καταρρέει

Την αισιοδοξία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να είναι το πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, παρουσιάζοντας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης για τρίτη και τελευταία φορά υποψήφιους ευρωβουλευτές για τις προκριματικές εκλογές της Κυριακής (14/4), από τις οποίες θα αναδειχθούν οι υποψήφιοι που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Υπάρχει ρεύμα στην κοινωνία, το κάστρο της δεξιάς προπαγάνδας καταρρέει. Πηγαίνουμε για πρώτο κόμμα, είμαστε η κυβερνώσα, σύγχρονη πατριωτική αριστερά που πηγαίνει κόντρα στους μηχανισμούς των συμφερόντων», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Κασσελάκης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος είναι μία καινοτόμος διαδικασία αλλά και γιορτή της δημοκρατίας.

Κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν στην εσωκομματική διαδικασία, για να διαμορφώσουν με την ψήφο τους το ευρωψηφοδέλτιο.

«Απέναντι στον Μητσοτάκη με 41 ακίνητα, θέλω να ξέρει ο κόσμος πού ζω»

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε, στη συνέχεια, στην χθεσινή (11/4) συνέντευξή του στο Μega και στις επιθέσεις που δέχθηκε από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

«Οι άλλοι έχουν πρόβλημα μαζί μου, γιατί η προπαγάνδα Γκρίνμπεργκ για να πετύχει θέλει έναν προβλέψιμο αντίπαλο και εγώ δεν είμαι προβλέψιμος. Όσο με περιμένουν στην γωνία, τόσο θα τους βγαίνω από αλλού», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Χθες άνοιξα το σπίτι μου στην τηλεοπτική κάμερα, σήμερα έβαλαν τα πληρωμένα πιστόλια να γράφουν ότι κάνω επίδειξη πλούτου».

«Δεν έχω κανέναν λόγο να ‘φλεξάρω’ το πώς ζω. Απέναντι όμως σ’ έναν πρωθυπουργό που γιορτάζει την απόκτηση του 41ου ακινήτου του, χωρίς κανένας να ξέρει πώς φτιάχνεται μια αμύθητη περιουσία με τον μισθό του βουλευτή, νιώθω ότι έχω υποχρέωση να ξέρει ο κόσμος και το πώς ζω και το πού ζω και με ποιον ζω. Όλα στη διαφάνεια», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «η διαφάνεια δεν είναι μέρος του προφίλ μου, η διαφάνεια είναι η ζωή μου».

Και στρέφοντας τα «πυρά» του ξανά στον πρωθυπουργό, τόνισε χαρακτηριστικά: «41 ακίνητα, αδήλωτοι Βολταίροι, offshore εταιρείες, πλαστά πόθεν έσχες, όλα αυτά από τη μια πλευρά. Και να τονίσω, και μια αποτυχημένη καριέρα στον ιδιωτικό τομέα από τη μεριά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με ζημίες στις επενδύσεις του και στον εργοδότη του, για να περάσει ενάμισης χρόνος αεργίας πριν γίνει βουλευτής. Αυτή είναι η αξιοκρατία της Νέας Δημοκρατίας».

«Εγώ σε διάφανο σπίτι και ο πρωθυπουργός σε γυάλινο πύργο, αποκομμένος»

«Εμείς έχουμε άλλη αξιοκρατία και τη βλέπετε πίσω μου», είπε για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσουν τη μάχη στις προκριματικές εκλογές της Κυριακής, προσθέτοντας: «Τη βλέπετε σε όλους μας. Κι εμείς είμαστε η άλλη οπτική της διαφάνειας. Αυτός είμαι, όλα δουλεμένα, όλα δηλωμένα και όλα φορολογημένα με την αυστηρή νομοθεσία της Αμερικής».

«Εγώ λοιπόν ζω σ’ ένα διάφανο σπίτι, όπου φαίνονται όλα. Και ο πρωθυπουργός ζει σε γυάλινο πύργο, αποκομμένος απ’ όλα. Αυτό είναι το Μαξίμου σήμερα, είναι ένας γυάλινος πύργος μέσα στον οποίο κάποιος διατάζει μοντάζ, κάποιος διατάζει μπάζωμα, κάποιος κρύβει τι περιείχε η εμπορική αμαξοστοιχία ενώ ξέρει, κάποιος διατάζει υποκλοπές», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης, σημειώνοντας ότι «από τον γυάλινο πύργο του, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να δει τίποτα από όσα ταλανίζουν καθημερινά την Ελληνίδα και τον Έλληνα».

Μίλησε για την ακρίβεια, με παραδείγματα, αναφέροντας τις αυξήσεις σε: «ελαιόλαδο 116%, αρνί 66%, τυριά 42%, φρούτα 40%, δημητριακά 39%, ζάχαρη 37%, καύσιμα 34%, μοσχάρι, αυγά, γάλα 33%, ψωμί, 32%».

«Οι προτάσεις μας για την ακρίβεια είναι συγκεκριμένες και γενναίες»

Και επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπισή της:

– «Πρώτον, 0% ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Και μαζί με αυτό 6% ΦΠΑ στα προϊόντα ατομικής υγιεινής ενηλίκων και επίσης στα προϊόντα περιποίησης βρεφών. Να προσέξουμε την τρίτη ηλικία και να ενθαρρύνουμε, να βοηθήσουμε τους νέους γονείς.

– Δεύτερο μέτρο, για τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας: Επιτέλους, ανώτατο περιθώριο κέρδους 5%. Μπορείτε να το κάνετε αύριο κ. Μητσοτάκη, εάν το θέλετε πραγματικά», υπογράμμισε.

– «Τρίτον, μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα στον χαμηλότερο συντελεστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διότι δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα η βενζίνη που διυλίζεται εγχώρια να πωλείται χαμηλότερα στην Κύπρο, από ό,τι στην ίδια την Ελλάδα. Κάποιος πλουτίζει στη μέση και το κράτος τουλάχιστον έχει ευθύνη να μειώσει τους φόρους στα καύσιμα, για να μπορέσει ο Έλληνας να ανασάνει, να πάει στη δουλειά του, να πάει στο χωριό του.

– Τέταρτον, δημιουργία ‘Τειρεσία’ διαρκείας πέντε ετών για όσες εταιρείες αισχροκερδούν. Να μη μπορούν με ένα μικρό πρόστιμο να συνδιαλλάσσονται με το Δημόσιο. Αυτονόητα πράγματα», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

«Δείτε τις υποψηφιότητές μας και δείτε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ»

Αναφερόμενος στις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένους να δει «τα πρόσωπα, τις σπουδές, τις ιδέες των νέων ανθρώπων που ήρθαν κοντά μας. Και ύστερα δείτε το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Και εκεί, το νέο, έχει πρόσωπο… Γιώργος Αυτιάς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, απευθύνθηκε «στους πολλούς συμπολίτες μας», όπως είπε, «που ψήφισαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από έναν χρόνο περίπου, επειδή πίστεψαν το αφήγημά του περί σταθερότητας και οικονομικής ανάπτυξης. Ίσως παραβλέποντας την ακροδεξιάμ με την οποία συγκυβερνά και η οποία, όπως έχουμε δει, τον ελέγχει».

«Απευθύνομαι λοιπόν σε αυτούς τους πολίτες που γνωρίζουν πλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο κατανοεί την επιχειρηματικότητα και την οικονομία, αλλά επιθυμεί ανοιχτές αγορές με σωστή ρύθμιση και ένα κράτος Δικαίου. Απευθύνομαι σε εσάς και σας ρωτάω: ποια είναι η αλλαγή που επιθυμείτε; Είναι ο Γιώργος Αυτιάς ή είναι αυτή η αξιοκρατία που βλέπετε με εμάς, τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία;», ρώτησε τους πολίτες ο Στέφανος Κασσελάκης.

Έκανε λόγο, μάλιστα, για «Αυτιά των fake news του Σαββατοκύριακου, που δήλωσε σήμερα ότι κεντρικό σύνθημα για εκείνον είναι το ‘πατρίς – θρησκεία – οικογένεια’ της Χούντας! Γιατί αυτό έκαναν πάντα οι ελλαδέμποροι της Δεξιάς: προσπαθούσαν να παρουσιαστούν πιο πατριώτες από τη δημοκρατική παράταξη που πολέμησε, πιο οικογενειάρχες από τις δεκάδες χιλιάδες δημοκρατικές οικογένειες που έδωσαν το αίμα τους για μια ελεύθερη πατρίδα».

«Αυτή την Κυριακή κάνουμε το πρώτο βήμα για τη νίκη»

«Η Ιστορία δεν πρόκειται να ξεχαστεί και εμείς δεν πρόκειται να την παραδώσουμε σε συνθήματα που ανήκουν σε άλλες εποχές. Εμείς είμαστε η σύγχρονη πολιτική και το μέλλον που αξίζει σε αυτό τον τόπο», τόνισε ο κ.  Κασσελάκης, λέγοντας πως στη χώρα μας υπάρχουν δύο δρόμοι.

«Ο πρώτος είναι ο δρόμος που λέει ‘έχω 41%, όλα κρίθηκαν, μην ενοχλείτε τον αλαζόνα’. Ο δεύτερος είναι το κίνημα που φτιάχνουμε μαζί. Το λιγότερο δεν μας αρκεί. Η μισή ζωή δεν μας αξίζει, η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η καθημερινή ανασφάλεια δεν μας ταιριάζει. Θέλουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ μια καλύτερη ζωή και τη θέλουμε τώρα, γιατί η ζωή μας δεν μπορεί να περιμένει», ανέφερε.

Κάλεσε, «με αίσθημα ευθύνης και ταπεινοφροσύνης», τον κόσμο να συμμετάσχει την Κυριακή σε μια «γιορτή δημοκρατίας και ανανέωσης» για την πολιτική ζωή του τόπου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ένα γραμμάριο δράσης ισούται με έναν τόνο θεωρίας. Δεν είναι μόνο η ψήφος που κάνει τη διαφορά, τα τηλεφωνήματα, οι πόρτες που θα χτυπήσετε, ο κόσμος που θα συμπορευτείτε. Η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει σε όλους μας και αυτό αρχίζει αυτή την Κυριακή. Χτίζουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα φέρει αξιοπρέπεια και αξίες στην πολιτική ζωή του τόπου. Αυτή την Κυριακή κάνουμε το πρώτο βήμα για τη νίκη».

Related posts

Διπλωματικός αγώνας δρόμου με 3 στάσεις – Η βαλίτσα Γεραπετρίτη

admin

Τελευταία μέρα του συνεδρίου της ΝΔ με ομιλίες Μητσοτάκη, Φον ντερ Λάιεν

admin

Κεντροαριστερές διαδρομές και αμηχανία για τους ψηφοφόρους

admin

Ομόφυλα ζευγάρια: Ο Πολάκης απαντά στον Μητσοτάκη για το αν θα απόσχει από τη ψηφοφορία

admin

Αουσβιτς: εκεί όπου δεν ποζάρει κανείς

admin

Από το «βρείτε αντίπαλο και πάμε» στο «δεν πάμε πουθενά» – Η αλλεργία Κασσελάκη στο καταστατικό και η Γεροβασίλη

admin

Σε θέσεις μάχης αντιπολίτευση και φοιτητές για τα «μη κρατικά» πανεπιστήμια – Καθησυχάζει ο Πιερρακάκης

admin

Ώρα αποφάσεων από την ομάδα Αχτσιόγλου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φυλλορροεί

admin

Η Frontex ξεγυμνώνει την Τουρκία

admin