Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί – Εμείς οι 48 απέναντι στους 158 «άριστους»

Ενώπιον των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρέθηκε σήμερα, για πρώτη φορά, ο νέος πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης μίλησε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής τού ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε εν αναμονή των ανακοινώσεων εκ μέρους του νέου προέδρου για την σύνθεση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των τομέων που θα αναλάβουν οι βουλευτές στο κοινοβούλιο.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας Κασσελάκη

Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για μένα που παίρνω για πρώτη φορά το λόγο μπροστά στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, αλλά συγχρόνως και υποχρέωση απέναντι στους πολίτες, την πατρίδα και τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, να υπηρετήσω μαζί με εσάς τις αξίες και τις ιδέες του αριστερού προοδευτικού κόσμου.

Για μένα, η διαδρομή του καθενός και καθεμίας από εσάς αποτελεί έναν ξεχωριστό οδικό χάρτη για να συγκροτήσουμε ένα συμπαγές μέτωπο στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Είμαστε 48 σε αυτή την αίθουσα, θα έπρεπε να είμαστε πολύ περισσότεροι, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ποιους και ποιες έχουμε στην παρούσα σύνθεση και εδώ πιστεύω ότι βρίσκεται το μεγάλο μας πλεονέκτημα.

Το είδα τις προάλλες στην ομιλία του Σωκράτη Φάμελλου στη Βουλή, όταν μιλούσε για την περιοδεία που κάναμε στη Θεσσαλία.

Η γλώσσα του σώματος των βουλευτών της κυβέρνησης φανέρωνε αλλαζονεία, αλλά και τα λεγόμενά τους δεν ήταν καλύτερα.

«Τζάμπα μάγκες που δεν μπορούν να επιλύσουν κανένα πρόβλημα»

Αντί να ζητήσουν συγγνώμη για την καταστροφή, ειρωνεύτηκαν τον Γιώργο Ιωακειμίδη, αλλά και εμένα προσωπικά με λογοπαίγνια παιδιών δημοτικού σχολείου – «Φαμελλάκης»…

Κατά τα άλλα, εμείς είμαστε οι τοξικοί και όχι αυτοί, οι τζάμπα μάγκες που δεν μπορούν να επιλύσουν κανένα πρόβλημα της κοινωνίας.

Αντί για την ανακούφιση που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης, το μόνο που έχουν για τους πολίτες είναι χαστούκια. Και θα έπρεπε να ντρέπονται και αυτοί και ο αρηχγός τους, που δεν τολμά να τους αποκηρύξει.

Απέναντι σε αυτούς, εμείς οι 48 έχουμε την πιο νωπή εντολή των ψηφοφόρων μας και αναλαμβάνουμε την τεράστια ευθύνη να τους ακούσουμε, να σταθούμε δίπλα τους και να τους υπηρετήσουμε.

Εμείς εκπροσωπούμε την εθνική εξαίρεση του πρωθυπουργού της αποστρατιωτικοίησης των νησιών και του «turkaegean».

«Εμείς οι 48 απέναντι στους ‘άριστους’ 158»

Εμείς οι 48 απέναντι στους «άριστους» 158. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και έντιμοι και σοβαροί βουλευτές στη ΝΔ. Αλλά στο τέλος της ημέρας είναι αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους όταν χειροκροτούν την κυβέρνηση.

Υπάρχουν δύο βαρονίες στη ΝΔ. Η μία του Κυριάκου Μητσοτάκη και η δεύτερη του Κώστα (Αχ.) Καραμανλή.

Η μία βαρονία, του κ. Μητσοτάκη, δεν τολμά να πειράξει την άλλη βαρονία, του κ Καραμανή, ο οποίος τολμά και μιλά για τα Τέμπη, μιλά για το ΟΑΚΑ. Ο άριστος Καραμανλής!

Ο άριστος Καραμανλής προφανώς θεωρεί την εκλογή του σε αυτό το Σώμα, σωτηρία. Να αποφασίσει τώρα, έστω και καθυστερημένα. Έχει πολιτική ευθύνη για τα Τέμπη;

Τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν και αυτός είναι όρκος τιμής. Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στον φράχτη, ένα μήνα μετά τα Τέμπη, για να αλλάξει την ατζέντα στο όνομα του πατριωτισμού.

Αντί να ζητήσουν συγγνώμη μετά τη διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης, ειρωνεύονται. Εγώ αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή απανθρωπιά και αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω μία δωρεά. Και λοιπόν; Ας κάνει και ο κ. Μητσοτάκης… (για την επίσκεψή του στο ειδικό σχολείο στην Καλλιθέα).

Ας φέρει αύριο στη Βουλή νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο. Για να δούμε ποιος διοικεί τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης, ή ο Βορίδης και άλλοι;

«Δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί»

Δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί. Γιατί η κοινωνία δικαιούται καλύτερα. Πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα. Να αποδείξουμε τον λόγο που μπήκαμε στην πολιτική και τον λόγο που μένουμε στην πολιτική.

Ο ρόλος μου είναι η ακέραιη ευθύνη να πείσουμε όλοι μαζί ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών.

Στερεότυπα τέλος. Τίποτα δεν είναι γραμμένο στην πέτρα, ο κόσμος αλλάζει, όπως έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλάει σε όλους και θα ακούει όλους, αλλά δεν θα υποκύψουμε να είμαστε αρεστοί σε όλους, μπαίνοντας στον πειρασμό να κάνουμε εκπτώσεις στα αδιαπραγμάτευτα, που είναι οι αρχές και οι αξίες μας.

Θα απαντήσουμε στα προβλήματα με δομικές και ολοκληρωμένες αλλαγές.

Ενότητα – πρόταση – δράση, το τρίπτυχο της πολιτικής μας.

«Ο Μητσοτάκης βαφτίζει ατομική τη δημόσια ευθύνη»

Σε λίγες μέρες θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης για την περαιτέρω φτωχοποίηση των πολιτών.

Θα έρθουν να σας πουν ότι είναι αδιανόητο να προστατεύει κάποιος την περιουσία του χωρίς να πληρώνει έξτρα. Θα έρθουν να σας πουν ότι είναι καλό πράγμα η σταδιακή ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Θα υπερηφανευτούν για τη δήθεν επενδυτική βαθμίδα, την ίδια στιγμή που δεν προβλέπουν μέτρα για τα νοικοκυριά, τους πλειστηριασμούς.

Όταν ο πρωθυπουργός μιλάει για ατομική ευθύνη, ο λογαριασμός πάει στους πολίτες.

Στο τέλος της ημέρας, δεν νιώθουν τον πόνο, την ανασφάλεια, την αγωνία και την ανάγκη για προκοπή των νέων. Επιτρέπουν μόνο την εξαγωγή τους και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε.

«Θα είμαι στο πλευρό σας, σας θέλω στο πλευρό μου»

Δηλώνω προκαταβολικά υπερήφανος για τη μάχη που θα δώσετε στην Ολομέλεια.

‘Ηρθαμε από μακριά, φτάσαμε μακριά. Για να φτάσουμε πιο μακριά, πρέπει να αλλάξουμε και οι ίδιοι.

Θα είμαι στο πλευρό σας, σας θέλω στο πλευρό μου.

Να δεσμευτούμε ότι ο αγώνας μας θα είναι πάντα ενωτικός, συλλογικός, με αλληλεγγύη και δημοκρατικό ήθος.

Related posts

Συνάντηση Χαρίτση με ΠτΔ: «Υπάρχουν ζητήματα που η ελληνική πολιτεία πρέπει να απαντήσει»

admin

«Οχι» από την Πιπιλή στην κατάληψη δημόσιων χώρων από τραπεζοκαθίσματα

admin

ΟΗΕ: Πώς δικαιολογεί η Ελλάδα την απουσία από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική εκεχειρία

admin

Προπαγανδιστικό βίντεο από τουρκικά ΜΜΕ: «Τα θεμέλια της Ελλάδας μπήκαν με αίμα»

admin

Υπόσχεται αποκαλύψεις ο Στίγκας που παραμένει υποστηρικτής του Κασιδιάρη

admin

Επικοινωνία Δένδια με Τσαβούσογλου: Εκδίδεται στην Ελλάδα ο φυλακισμένος πατέρας του νεκρού μηχανοδηγού

admin

Η άτυπη πρώτη σύναξη της Κεντροαριστεράς

admin

Ζητούν έρευνα για τη διασύνδεση ΕΥΠ – Predator

admin

Ξανά στην Ανατολική Μεσόγειο το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν

admin