Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρφιά» Μητσοτάκη σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: «Να φύγω εγώ και να έρθει ποιος;»

Βολές στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, ενώ σχολίασε με δηκτικό τρόπο τα σενάρια συνεργασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο στις ευρωεκλογές ή στις επόμενες εθνικές εκλογές να έχει απέναντί του ένα ενιαίο αντιπολιτευτικό μέτωπο από τα δύο κόμματα, προκειμένου να κερδίσουν τη ΝΔ «και τον Μητσοτάκη», απάντησε πως «κάποιοι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους».

Και εξήγησε: «Τι εννοώ με αυτό: μονίμως άκουγα, τέσσερα χρόνια τώρα, ‘να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη, να φύγει ο Μητσοτάκης’. Για να έρθει ποιος και να κάνουν τι;», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Να απαντήσουν πρώτα σε αυτό: ποια είναι η εναλλακτική πολιτική πρόταση σε αυτό το οποίο πρεσβεύει σήμερα η Νέα Δημοκρατία. Μετά να δουν εάν μπορούν να συνεννοηθούν. Καλή τύχη, θα πω εγώ», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως είπε, μάλιστα, μια ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων «δεν θα είναι απλή υπόθεση. Διότι αυτή τη στιγμή έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος παλεύει να μην εξαερωθεί και ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο κάνει ό,τι μπορεί για να ‘συριζοποιηθεί’. Εάν αυτό τελικά τους φέρει πιο κοντά δεν το ξέρω, αλλά ξέρετε μερικές φορές οι εγωισμοί και τα πρόσωπα παίζουν τον ρόλο τους», ανέφερε.

«Σε κάθε περίπτωση, εγώ κοιτάω τα του οίκου μου. Και πιστεύω ότι αυτό το οποίο πετύχαμε ως Νέα Δημοκρατία είναι να εκφράσουμε μέσα από τις πολιτικές μας μία πιο πλατιά κοινωνική πλειοψηφία. Και επικρατήσαμε πολιτικά, επειδή εφαρμόσαμε συγκεκριμένες πολιτικές, επειδή φέραμε ανάπτυξη, επειδή κάναμε αυτά για τα οποία είχαμε δεσμευτεί, επειδή οι πολιτικές μας είχαν κοινωνικό πρόσημο, επειδή επιδείξαμε στην πράξη τον πατριωτισμό της ευθύνης», είπε για το κυβερνητικό έργο.

Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Άρα, μην βάζουν το κάρο μπροστά από το άλογο. Δεν είναι το ζήτημα ‘να φύγει ο Μητσοτάκης’, το ζήτημα είναι ποια είναι και αν υπάρχει εναλλακτική πολιτική πρόταση. Εξάλλου, να το ξαναπώ στην αρχή της θητείας μου, το είχα πει και το 2019, λίγοι με πίστεψαν: για τις εθνικές εκλογές έχουμε ακόμα τέσσερα χρόνια μπροστά μας. Έχουμε λοιπόν μπόλικο χρόνο να δούνε τι μπορούν να κάνουν. Αλλά, κυρίως, να προτάξουν εναλλακτικές πολιτικές προτάσεις, να βοηθήσουν και την κυβέρνηση – τώρα, θα μου πείτε, αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο ειρωνικό ή αυτάρεσκο – να γίνει καλύτερη. Αλλά αυτή τη στιγμή αντιπολίτευση ουσιαστικά που να παράγει συγκεκριμένες προτάσεις…».

«Καλό το TikTok, αρκεί να μπορείς να προβάλεις περιεχόμενο»

«Η επικοινωνία είναι δευτερεύουσα μπροστά στην ουσία. Και το TikTok είναι καλό, αρκεί να μπορείς να προβάλεις περιεχόμενο στο TikTok», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κληθείς να σχολιάσει τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσέθεσε, πως «από εκεί και πέρα, νέος είναι ο κ. Κασσελάκης, θα τον δούμε στην πράξη. Δεν μπορώ να μην σχολιάσω το εντυπωσιακό γεγονός ότι αποφάσισε να αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες για προσωπική του υπόθεση την ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών», υπογράμμισε, πάντως, λέγοντας πως «έχει λίγο χρόνο ακόμα να συγχρονιστεί με την ελληνική πραγματικότητα».

«Σε κάθε περίπτωση, εγώ ένα πράγμα έχω μάθει: δεν υποτιμώ κανέναν, σέβομαι όλους τους πολιτικούς μου αντιπάλους. Είναι αρχηγός της αντιπολίτευσης, δεν θα είναι δυστυχώς στη Βουλή, άρα δεν μπορούμε να έχουμε απευθείας αντιπαράθεση, είναι προβληματικό αυτό για μια κοινοβουλευτική δημοκρατία, αλλά θα κριθεί στην πράξη», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Related posts

Επιχείρηση επανεκκίνησης

admin

Δημοσκόπηση: Ένας στους δύο πάνε στις ευρωεκλογές για να διαμαρτυρηθούν

admin

«Κανείς δεν μπορεί να επικαλείται την εκλογική νίκη του 41%»

admin

Κακοκαιρία στη Θεσσαλία: Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τη καταγραφή ζημιών και καταβολή αποζημιώσεων

admin

Φρέντι Μπελέρης: Αιχμές Ράμα κατά της Ελλάδας – Τι θα γίνει αν καταδικαστεί

admin

Χαρίτσης για ομόφυλα ζευγάρια: Η Νέα Αριστερά θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο

admin

Για αρχή μια μοίρα με 20 αεροσκάφη F-35

admin

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν: Τι θα συζητήσουν οι δύο ηγέτες

admin

Βορίδης: Ξεκάθαρη η θέση μας να μην κατέβει το κόμμα Κασιδιάρη

admin