Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Καραβίας (Eurobank): Αναθεωρούνται ανοδικά οι στόχοι- Μέρισμα (τουλάχιστον) 25%

Καραβίας (Eurobank): Αναθεωρούνται ανοδικά οι στόχοι- Μέρισμα (τουλάχιστον) 25%

Σε ανοδική αναθεώρηση των ετήσιων στόχων της προχωρά η Eurobank μετά την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων στο 9μηνο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τράπεζας, τα κέρδη προ φόρων για τη χρήση του 2023 θα ανέλθουν σε 1,5 δισ. ευρώ, από 1,112 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο, με την Ελληνική Τράπεζα στην Κύπρο να συνεισφέρει τα 300 εκατ. ευρώ.

Άλλα μεγέθη που αναθεωρούνται προς τα επάνω, σύμφωνα με τον CEO της Eurobank Φωκίων Καραβία, είναι το βασικό λειτουργικό κέρδος (1,4 έναντι 1,3 δισ.), το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο (NIM – 270 μ.β. από 250 μ.β.) και ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων (4,5% έναντι 5%).

Ενημερώνοντας τους αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα της Eurobank, ο κ. Καραβίας συμπλήρωσε πως η καλή πορεία της τράπεζας εξασφαλίζει και το μέρισμα. Επιβεβαιώθηκε έτσι ότι θα δοθεί μέρισμα που θα ανέρχεται τουλάχιστον στο 25% των φετινών κερδών.

Σε ερώτηση για τυχόν σχέδια της τράπεζας για περαιτέρω διεθνή επέκταση, ο CEO διευκρίνισε ότι, πέραν της Ελληνικής Τράπεζας, δεν εξετάζονται προς το παρόν νέες αγορές – πέραν, δηλαδή, της Κύπρου, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας. Εξαίρεση αποτελεί η δραστηριότητα Wealth Management του ομίλου η οποία δεν αποκλείεται να επεκταθεί σε νέες αγορές της ΝΑ Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με τον κ. Καραβία.

Τέλος, να σημειωθεί πως δυσμενέστερη της αναμενόμενης είναι η εικόνα των καθαρών εκταμιεύσεων το 2023, με τη μεγαλύτερη πτώση να καταγράφεται στη στεγαστική πίστη αλλά και τα δάνεια μεγάλων επιχειρήσεων. Παρ’ όλα αυτά, η διοίκηση εκτιμά ότι το 2024 θα καταγραφεί ανάκαμψη χάρη στη σταθεροποίηση των επιτοκίων.

 
 
  • Καραβίας
  • Αναλυτές
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  • Eurobank

    Related posts

    Alpha Bank: Ασκήθηκαν 1,14 εκατ. δικαιώματα προαίρεσης

    admin

    ΔΑΑ: Αγορά μετοχών αξίας €293 εκατομμυρίων από την AviAlliance GmbH

    admin

    Trade Estates: Στα €24 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2022

    admin

    Στην Intracom το 74,21% της Κλουκίνας-Λάππας με 28,7 εκατ. ευρώ

    admin

    Autohellas: Από 28/4 η καταβολή μερίσματος €0,6175/μετοχή

    admin

    Χρηματιστήριο: Παραµένει ο στόχος της υπέρβασης των 1240 μονάδων

    admin

    Ευρωσύμβουλοι: Από 6 Νοεμβρίου σε διαπραγμάτευση 250.000 νέες μετοχές

    admin

    B&F: Κάλυψη ομολογιακού δανείου €20 εκατ. από την Εθνική Τράπεζα

    admin

    Cenergy: Αύξηση κερδοφορίας- Σε νέο υψηλό το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών

    admin