Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Και οι Γερμανοί κάνουν λάθη» – Η ιταλική ειρωνεία μπροστά στο δημοσιονομικό φιάσκο του Βερολίνου

Δικαιολογημένο θα ήταν ένα αίσθημα χαιρεκακίας από την

Τζόρτζια Μελόνι

αυτήν την εβδομάδα αναφέρει το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg, καθώς η Ιταλίδα πρωθυπουργός παρακολουθεί τη δημοσιονομική πανωλεθρία της

Γερμανίας

.

Μια σειρά από δημοσιονομικές νίκες για τη Ρώμη συνέπεσε με μια κρίση που συγκλόνισε τον κυβερνητικό συνασπισμό του καγκελάριου Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο έπειτα από μια ολέθρια δικαστική απόφαση που έθεσε εν αμφιβόλω τα σχέδια χρηματοδότησης της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Οι Ιταλοί που έχουν κουραστεί από τις γερμανικές υποδείξεις περί δημοσιονομικής σύνεσης μπορούν να αισθανθούν την ειρωνεία, αν και η διπλωματία είναι πιθανό να επικρατήσει κατά τη σημερινή επίσκεψη Μελόνι στη Γερμανία.

«Το παραδέχομαι – δεν θα μπορούσα να μην αισθανθώ δικαιωμένος», δήλωσε ο Carlo Alberto Carnevale Maffe, καθηγητής διοίκησης επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Bocconi του Μιλάνου. «Και οι Γερμανοί κάνουν λάθη».

Η Ιταλία, που εδώ και καιρό έχει συνδεθεί με το πολιτικό χάος, απολαμβάνει μια σχετική σταθερότητα, καθώς η Μελόνι κρατά τα ηνία του πολυδιασπασμένου συνασπισμό της. Παρά την εκπλήρωση ακριβών υποσχέσεων προς τους ψηφοφόρους, η κυβέρνηση δεν βρίσκεται πλέον στο χείλος της αξιολόγησης «junk» και οι υπουργοί μόλις «εξαργυρώνουν την επιταγή» από την πώληση μεριδίου του κράτους στην παλαιότερη τράπεζα της χώρας.

Η αντίθεση με τη Γερμανία είναι εντυπωσιακή, καθώς η συμμαχία του Σολτς βρίσκεται εν μέσω μίας πρωτοφανούς κρίσης. Ένα έκτακτο πάγωμα των δαπανών είναι σε ισχύ έπειτα από την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Καρλσρούης που έθεσε υπό αμφισβήτηση τη στρατηγική του Βερολίνου για τα δημόσια οικονομικά, η οποία προβλέπει δαπάνες με τη χρήση ειδικών κονδυλίων που δεν αποτελούν μέρος του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.

Διαβάστε περισσότερα στο --.grΕιδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη ο «δράκος» των Εξαρχείων: Είναι 23χρονος Σύρος – Είχε καταδικαστεί για απόπειρα βιασμού στα ΓρεβενάΤο Ισραήλ ενέκρινε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων με τη ΧαμάςΞύλο από την αστυνομία στο «Μαρακανά» – Καθυστέρησε η σέντρα στο Βραζιλία-Αργεντινή – Δείτε βίντεο

Related posts

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: Υποστηρίζει πρόγραμμα €470 εκατ. για την ασφάλεια των ελληνικών δρόμων

admin

Επίδομα θέρμανσης: Πώς θα πάρουν περισσότερα οι τρεις κατηγορίες δικαιούχων

admin

Rebound στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά την τετραήμερη διόρθωση

admin

Στουρνάρας: Η ΤτΕ αναμένεται να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις της για ανάπτυξη και πληθωρισμό

admin

Προσοχή: Ιδού ποιοι απαλλάσσονται από δασμούς και Τέλη Κυκλοφορίας

admin

ΔΝΤ: Αισιόδοξες προβλέψεις για ανάπτυξη 3% της παγκόσμιας οικονομίας και μείωση του πληθωρισμού στο 6,8%

admin

ΕΦΚΑ: Χωρίς προμήθειες, κλιματιστικά και χαρτί υγείας για 6 μήνες

admin

Fuel Pass 2: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα – Τα ποσά και οι δικαιούχοι

admin

Ο Ρέγκλινγκ χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης στη συνάντησή του με τον Ζαββό

admin