Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κέρδη

«Ξεχειλίζουν τα προβλήματα των αγροτών, δεν αξίζει να μπουν στο χωράφι γιατί το κόστος παραγωγής είναι πολύ μεγαλύτερο από τα κέρδη» δήλωσε η Δώρα Αυγέρη με το γνωστό της ύφος. Η απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει πολιτικά τον θυμωμένο αγροτικό κόσμο δεν εκπλήσσει. Μεταξύ μας, όμως, ούτε η αναφορά στην απουσία του κινήτρου του κέρδους. Πλέον, άλλωστε, ο καπιταλισμός δεν είναι εχθρός για την Κουμουνδούρου. Του έχει προσφέρει μια καρέκλα στον έβδομο όροφό της.

Σύστημα

Ο Κώστας Ζαχαριάδης θέλει να αλλάξει ο τρόπος εκλογής των ευρωβουλευτών – για την ακρίβεια, το «όλη η χώρα μια εκλογική περιφέρεια» – επειδή «είναι ένα εκλογικό σύστημα που αναπαράγει ένα πολιτικό ή μη πολιτικό σταρ σίστεμ και ωθεί σε υποψηφιότητες σελέμπριτι» και «που διώχνει τους «πολιτικούς» και την πολιτική».  Τέτοιου είδους κριτική έχει ξαναδιατυπωθεί. Αλλά όταν ακούγεται από στελέχη ενός κόμματος το οποίο έχει πέσει θύμα μεταπολιτικών αστέρων, έχει άλλη βαρύτητα. Ως γνωστόν, καταλαβαίνεις καλύτερα κάτι αν το πάθεις.

Εκδήλωση

Η Χαριλάου Τρικούπη έχει κάπως δραματοποιήσει την κατάσταση, με δηλώσεις τύπου «δεν υπήρχε καμία ενημέρωση». Ωστόσο, μια παλαιότερη κεντροαριστερή καραβάνα, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, επιχείρησε να την αποδραματοποιήσει. «Αν είχα προσκληθεί στη θέση του κ. Χριστοδουλάκη, θα πήγαινα στην εκδήλωση» με τον Τεμπονέρα και την Αχτσιόγλου, είπε – προσθέτοντας ότι το στέλεχος της νεότερης γενιάς μπορεί να παραβρεθεί και να πει όσα λέει το ΠΑΣΟΚ. Επιμύθιο; Κάτι γίνεται προβληματικό όταν εσύ φροντίζεις να το παρουσιάσεις ως τέτοιο.

Αίτημα

Η Ελληνική Λύση αποφάσισε να ξεπεράσει την αποστροφή της για τους μικρότερους ομοϊδεάτες της, που της κόβουν ψήφους, και να τους καλέσει να καταθέσουν κοινό αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο που θα καθιερώσει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Και τρεις βουλευτές από «Σπαρτιάτες» και Νίκη να τσιμπήσουν, φτάνουν, αφού η δική της ΚΟ έχει 12. Το θέμα είναι πόσες πιθανότητες έχει ο Κυριάκος Βελόπουλος να τον χρίσουν οι ανταγωνιστές του πρώτο βιολί της Ακροδεξιάς.

Related posts

Τουρκικά παιχνίδια στην κυπριακή ΑΟΖ

admin

Στα άκρα πλέον η σύγκρουση μεταξύ Ερντογάν και Νετανιάχου

admin

Ο Γεραπετρίτης φέρεται να αναλαμβάνει υπουργός Μεταφορών στη θέση του Καραμανλή

admin

Ο πήχης

admin

Οι Γάλλοι επιστρέφουν για τις κορβέτες τη μέρα που ο Μητσοτάκης συναντά τη Μελόνι

admin

Η Ιλβα Γιόχανσον στα ΝΕΑ: Πώς θα μειωθεί η έκρηξη ροών στην Κρήτη

admin

Νίκος Παππάς: Να ψηφίσουν και οι φίλοι του κόμματος

admin

Βουλή: Θερμή χειραψία Μητσοτάκη – Φάμελλου υπό το βλέμμα του Τσίπρα

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί σήμερα κιόλας ο Αγοραστός

admin